Šta je novo?

Run VNC Server da bude Hide

• Začetnik teme Začetnik teme luci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

luci

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
619
Zdravo prijatelji,moze li VNC Server koji koristim u mrezi da bude aktivan u procesima a nevidljiv u Taskbaru.
Recimo da ga korisnik nema u Taskbaru ali da bude aktivan u procesima tako da oni koji manje znaju o kompjuterima(kliknu na ikonicu taskbaru i odu na close VNC server) ne mogu da izbace proces tj. nadgledanje racunara?

Zdravo prijatelji,moze li VNC Server koji koristim u mrezi da bude aktivan u procesima a nevidljiv u Taskbaru.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ORL\WinVNC3,
"DisableTrayIcon"=dword:00000001

Ključ je za TightVNC, za ostale varijante bi trebalo da je isto osim
"bušnog" RealVNCa. :d

Takođe, u poslednjoj verziji TightVNCa 1.3.8, stavka ide u CURRENT_USER
ako se ne varam (proveriti !).

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ORL\WinVNC3,

Ključ je za TightVNC, za ostale varijante bi trebalo da je isto osim
"bušnog" RealVNCa. :d

Takođe, u poslednjoj verziji TightVNCa 1.3.8, stavka ide u CURRENT_USER
ako se ne varam (proveriti !).

Hvala ti Dagger uspeo sam i u poslednjoj verziji TightVNCa 1.3.8 da iskljucim preko HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ORL\WinVNC3,
Jos jednom hvala!!!
POZdrav

Hvala ti Dagger uspeo sam i u poslednjoj verziji TightVNCa 1.3.8 da iskljucim preko HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ORL\WinVNC3,
Jos jednom hvala!!!
POZdrav

Nema na čemu, a btw, izgleda su samo autentikaciju u verziji 1.3.8
prebacili u CURRENT_USER. Vidim da "masa" njih kuka na probleme
kod logovanja i slično.

Na više računara imam 1.3.6... vredi li prelaziti ?

Ne mislim na citate iz "what's new", već opšti utisak... 🙂

.

Na više računara imam 1.3.6... vredi li prelaziti ?

Ne mislim na citate iz "what's new", već opšti utisak... 🙂

Ma nemenjaj nista,ja sam prvo imao RealVNCa,pa presao na TightVNCa 1.2.9,pa onda TightVNCa 1.3.8!
1.2.9 koristila mi je isto kao i sada 1.3.8 neka opcija vise manje,sustina je ista nadgledanje nekog od korisnika racunarske mreze sa povremenim podesavanjima.
Koliko koristis racunara u mrezi?

Ma nemenjaj nista,ja sam prvo imao RealVNCa,pa presao na TightVNCa 1.2.9,pa onda TightVNCa 1.3.8!
1.2.9 koristila mi je isto kao i sada 1.3.8 neka opcija vise manje,sustina je ista nadgledanje nekog od korisnika racunarske mreze sa povremenim podesavanjima.
Koliko koristis racunara u mrezi?

:d

Ma ni ne trčim da menjam, nego se "hvale" da DemoForge Mirage mirror driver bolje
radi pod ovom novijom verzijom, što bi mogao da bude razlog za prelazak.

1.3.6 'oće da se povremeno "uspori" kad otvara kompleksnije forme/prozore što
možda ima veze sa ispravkom u 1.3.7 "Removed the code for "desktop optimizations"
that was rather harmful than useful. Hopefully, this should fix problems with crashing
Delphi applications
", a možda je i do DFMiragea.

Verovatno ću se nakaniti ove subote da isprobam makar na jednom komadu. 😉

I ne, VNC mi ne služi za kontrolu korisnika, već za remote pristup udaljenim segmentima
firme. Ima jednostavnijih i učinkovitijih načina da se kontrolišu lokalni korisnici... :-devil-:

Poslednja izmena:

Ma ni ne trčim da menjam, nego se "hvale" da DemoForge Mirage mirror driver bolje
radi pod ovom novijom verzijom, što bi mogao da bude razlog za prelazak.

1.3.6 'oće da se povremeno "uspori" kad otvara kompleksnije forme/prozore što
možda ima veze sa ispravkom u 1.3.7 "Removed the code for "desktop optimizations"
that was rather harmful than useful. Hopefully, this should fix problems with crashing
Delphi applications
", a možda je i do DFMiragea.

Kazi mi kako da stavim u upotrebu DemoForge Mirage mirror driver,gledao sam na netu ii skinuo nesto sto vise lici na player DemoForge,skinuo sam Demo Studio za snimanje,a u Tight VNC serveru u opcijama na kartici Hooks pise da "Driver is not used".
Kako da ga stavim u funkciju?
Pozz

Poslednja izmena:
Kazi mi kako da stavim u upotrebu DemoForge Mirage mirror driver,gledao sam na netu ii skinuo nesto sto vise lici na player DemoForge,skinuo sam Demo Studio za snimanje,a u Tight VNC serveru u opcijama na kartici Hooks pise da "Driver is not used".
Kako da ga stavim u funkciju?

http://www.demoforge.com/dfmirage.htm

Startuj inst.exe i sve bi trebalo da radi bez problema, i to bez restarta.

Nisam primetio (što ne znači da ih nema, videti SourceForge TightVNCa) probleme
pri korišćenju raznih VNC klijenata kako na *nixu tako i na MSu kada se koristi
DFMirage mirror.

Poželjno je prilikom instalacije biti pored mašine u slučaju da driver pravi probleme
(been there :d ) što se leči aktiviranjem "Hooks > Don't use mirror driver even
if available
" u TightVNC serveru. Isključiti SSH pa opet probati. Ili u krajnjoj liniji
iskoristiti plain uninstall drivera.

Support im je nikakav, al' s obzirom da je free, nije im zameriti ako ne radi. Mislim, radi
TightVNC i bez toga, ali

...

onda radi brzo k'o Remote Desktop. :-devil-:

Nazad
Vrh Dno