Šta je novo?

Rudarenje za pocetnike

Jel može neko da mi dešifruje zašto mi se estimated daily earning povećao za skoro 30% od jutros (a ETH i BTC su drastično pali) ? Otprilike evo mjesec dana mi se vrti daily earning između 6.5 i 7$ a od jutros ide preko 9$ konstantno ? :)
Ethermine je pool, ne daju oni ove cifre tek tako, do sada mi se pokazalo kao izuzetno tačno ta njihova procijenjena zarada.

Untitled.png
 
Cim imas vece kretanje novcica ,sto je normalno kada cena drasticno pada ili skace , veca je i zarada od mininga
 
Skoči zarada po bloku, pre dan-dva je mislim jedan blok bio 12 ETH 🤪
 
Da li ima neke razlike ako npr. udružimo se nas nekoliko i svi majnujeno na jednoj adresi u odnosu da majnujemo na različite adrese?
 
Da li ima neke razlike ako npr. udružimo se nas nekoliko i svi majnujeno na jednoj adresi u odnosu da majnujemo na različite adrese?

Jedina razlika je u tome što svi kopate za jednoga, a ne svako za sebe.
 
Da mislio sam na kripto adresu u globalu da li ima nekih razlika.

Ma uzeo komp neki naišao na akciji sa RX580, pa se preračunao malo ako mogu da vratim uloženo majnovanjem za 4/5 meseci, a pritom mi ostane komp za dž. To je neko moje razmišljanje da iskoristim trenutnu situaciju :). Možda je i glupo, ali šta znam da probam.
 
Pa u principu nema, jer ima raspodjela kako se dijeli blok na minere, ako te to dublje interesuje mozes googlat.
Samo sa 1 karticom dok iskopas na 0.05 za isplatu trebace ti 20-30dana.
 
Stigao komp, podešava se. Lomim se da počnem preko Binance pool-a da kopam?

Šta mislite, za RX 580 8GB da li je to dobra opcija?
 
Za 580 je trenutno najbolja, uz mozda rvn koji ponekad bude ok samo vuce struje.
A Zasto binance pool ?
 
Ethermine 1% provizije, Binance 0,5%.

Jedino što je Ethermine podigao minimalni iznos za isplatu na 0.1 ETH, ali ne znam da li su vratili nazad na 0.05, znam da su se mali majneri bunili zbog toga...? Binance nema minimalni iznos za isplatu.

Ne znam koja je snaga Binance poola, pa je možda najbolje da probaš 24-48h i jedan i drugi pa vidi da li se i koliko razlikuju.
 
Imaš nulu viška ;)

Ethermine Payout Policy

EDIT: Da, u pravu si, sad vidim na kraju da su dodali... :)
  • every day: payout balances >= threshold
  • every 7 days: payout balances >= 0.05
  • every 14 days: payout balances >= 0.01
 
Zna li neko da li ce se danas implementirati EIP 1559 za ETH ili je odlozeno?
Nesto nisam uspeo da nadjem taj info ma netu
 
Hvala 🙂
Samo mi nije jasno pre par dana je vecina bila protiv sak odjednom 55% je za
 
Hvala 🙂
Samo mi nije jasno pre par dana je vecina bila protiv sak odjednom 55% je za
Pokrali glasanje :D .... ili pre par dana ovi sto su "za" nesto su bili zauzeti da se izjasne :D :D
Post automatically merged:

Iz majnerskog ugla, status kvo je najbolji. Sto se duze odlaze EIP-1559 (ako se dovoljno dugo odlozi, mozda ce biti outdated kad dodje vreme za implementaciju) to se vise odlaze eth 2.0 a on oznacava kraj majninga... a to gde ce cena biti to bih ostavio vidovitima.
 
Ja sam potpuni početinik u majnovanju. Sklopio sam Rig sa 3 GTX 1060 6GB kartice. (kopaju 61.97 Mh/s) na ploči koja podržava 12 kartica. Imam i Chiftek napajanje od 1200w. Kompletan rig sa namešanjem RaveOS, CEX i clockovanje kartica sam platio 1100e.
Kopam na ethereumu.

Zanima me kakve je budućnost majnovanja,? Da li je bolje prodati Rig, biti strpliv, ili ga čak pojačavati novim karticama (imam novca da ga pojačam?
Kažiu da će sve to pući za par meseci, da će početi da radi nekakav ethereum 2.0. Pratio sam malo cene etherijuma, dugo su bile oko 500 dolara , pa skoro skočili na 1900, pa sada opet padaju.
 
Poslednja izmena:
Ja sam potpuni početinik u majnovanju. Sklopio sam Rig sa 3 GTX 1060 6GB kartice. (kopaju 61.97 Mh/s)
Nesto malo daju karte, trebalo bi bar 22mhs po karti da daju, izmedju 23-24 kod mene a na stock 20-22mhs
Zanima me kakve je budućnost majnovanja,? Da li je bolje prodati Rig, biti strpliv, ili ga čak pojačavati novim karticama (imam novca da ga pojačam?
Kažiu da će sve to pući za par meseci, da će početi da radi nekakav ethereum 2.0. Pratio sam malo cene etherijuma, dugo su bile oko 500 dolara , pa skoro skočili na 1900, pa sada opet padaju.
Eh ti odmah najteze pitanje. To niko ne ume da ti kaze. Ove godine sigurno nece nestati mining. Sledece takodje verovatno nece. Za dalje ko zna... to sto cena ide gore dole, to je normalno nemoj to da te brine. Ono sto ti je najbitnije je da imas rezervu da ne prodajes iskopano za struju i opremu, nego da prodajes kad je dobra cena, pa makar to bilo za 2 godine. Samo polako.
 
I meni se mesecna zarada na eth smanjila po ethermine aplikaciji, pritom ne mislim na pad cene, vec na coine. Rigovi odlicno rade, samo je average malo pao...
 
Ja sam ovako clockovao kartice.
Poslednju nisam, jer uopšte neće da majnuje ako je bilo kako clockujem.
Jel OK ovo?

ptupture.jpg

A ovako kopaju..

ptupture.PNG
 
probaj da spustis i tu drugu,greota da je OC a kopa manje od stock,
svaki OC moras da pratis sa dovoljno struje,a opet sa sto manje,jer ti vise W utroseno, vise toplote daje koju onda moras izbacivati,trosis i ventove u najboljem slucaju,nekad gore i druge komponente.zavisno od hladjenja karte,negde je sve povezano na hladnjak a negde hladi samo cip
i sad imas u majnerima podesavanja za zatezanje tajminga,samo trebas upaliti il prepraviti na ono sto tebi valja
ja imam neke AMD koje stock rade kao OC,samo podesavanja u majneru
i svaka karta je prica za sebe,zaseban klok mogu da trpe,trazis tkz sweet-spot izmedju hash i struje
 
Jedno možda glupo pitanje. Trenutno mi je estimated daily na Ethermine-u 4$ što je loše i jasno mi je da je to zbog trenutnog pada na tržištu. Ono što mene zanima, da li i količinski sada kopam manje ETH u odnosu na situaciju od prije dvije nedelje recimo kad je daily estimated bio otprilike na oko 7.5$ ?

Pitam jer ako kopa količinski isto, onda nema veze što je zarada mala, kad bude skok, skočiće i meni vrijednost u walletu...
 
Nazad
Vrh Dno