Šta je novo?

Rubikova kocka u Novom Sadu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Zna li iko gde ima da se pazari, ali org, a ne one kineske sto boje pootpadaju posle 2 nedelje?!

Znam da je malo van foruma ali mi sutra burazu rodjendan pa bih hteo da ga obradujem!

Misliš "Rubikova" kocka:)
http://www.rubiks.com/
Čoveče, od kada je nisam uzeo u ruke. Sećam se koja je bila pomama kad se negde sredinom osamdesetih pojavila, loodilo.
Što se tiče kupovine na ovim prostorima pojma nemam gde bi mogao da potražiš original (mislim da ga nigde i nećeš naći pored ovih "kineza").

Poslednja izmena:
Pa upravo sam pretegao pola novog sada i sve prodavnice igracaka i kao nemamo, svi ih traze ali odustanu pre ili kasnije!!! Zato bi mi i znacila proverena informacija ;)

I mene ovo zanima, jer nije samo problem otpadanje boja (na mojoj su otpala samo dva kvadrata :D) već se one jeftine i razdrndaju pa se više ne mogu brzo okretati nego se za svaki potez mučiš par puta dok se ne odglavi (i onda ništa od obaranja vremenskog rekorda :D). Sećam se davno da je drugarica imala i kocka je bila kvalitetna, teška i utegnuta, nije zaglavljivala. Takvu bi valjalo naći. Na YT sam čak video nekog lika koji je slaže nešto jako brzo ali samo jednom rukom i ono ide lagano samo klizi, a ova moja :wall:.

Ovo je moja omiljena igracka jos od osamdeset i neke. Moj rekord, naravno, na domacoj ( citaj kineskoj ) razdrndanoj kocki je 2:01 :p:D

Da li mozda ima na forumu neki covek dobre volje da mi nabavi ovu ( original ) kocku u inostrastvu. Rado cu mu platiti uslugu kao i sve troskove.

Ja imam originalnu kocku kupljenu pre koji mesec u Ita... nazalost daleko je to od nekadasnjeg kvaliteta izrade i tog da "klizi", tj secam se i ja kako su se te kocke nekad pravile, al ovo sad isto cika kinez pravi...
Imate domaci sajt koji ih prodaje (ne znam vise gde sam video), ali se secam da je neko imao istu primedbu kao ja i da ju je cak vratio...
sad je in rubik's 360, iliti rubikova lopta |) deluje zanimljvo, bilo mi je zao 16e, a nisam provalio tacno sta se radi sa njom...

[YOUTUBE]Jwey2BjytSU[/YOUTUBE]

@danijel00
Da li si na ovaj sajt mislio kada si rekao da ima na domacem sajtu da se kupi :
http://www.hocuto.rs/

Poslednja izmena od urednika:
mislim da bi da klizi i original morao da se podmaze, pogledajte na YT

I ja sam bio dobio iz madjarske kocku, isto sam se nadao da je to dobar kvalitet, ali ispade kao sto su gore napomenuli, bolje je od ovih kineskih sto kod nas ima da se kupi, ali ne ide to glatko kao sto sam ocekivao.

Nashao sam u Hong Kongu neku za koju kaze u opisu "Original and genuine, smooth and fast speed cube" i josh pominje competition :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno