Šta je novo?

Hardver RTX3060ti na RTX4070

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

vladaweb

Poznat
Učlanjen(a)
09.01.2022
Poena
35
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800x
Matična ploča
MS B450 Tomahawk
RAM
128GB
GPU
RTX 4080 Super
Storage
Synology DS920+
Zvuk
Edifier
Laptop
HP Laptop ProBook 430 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 11 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Razmišljam već evo neko vreme da zamenim postojeću karticu Zotac GeFprce RTX 3060ti 8GB za
  • GeForce RTX 4070 Super 12GB 192bit ili
  • GeForce RTX 4070 Ti Super 16GB 256bit
U suštini ne igram ništa zahtevno Apex Legends, Dead by Daylight,... grafičku koristim i za malo renderovanje videa (hobi) i za virtualne mašine, pa me zanima vaše mišljenje za neku grafičku (od oko 100.000 RSD) koja bi mogla da zameni postojeću jer vidim da već pomalo "šteka" pri nekim operacijama. Nisam zakucan za 4070 ali mi je nekako cenovno prihvatljiva.

Procesor AMD Ryzen 7 5800X, matična Gigabyte X507S UD, 64GB RAM, monitori su svi nsync.

Rešenje
4070ti super je oko 90-95k na KP (dual varijante, INNO3D, Asus dual, MSI ventus), ako su im cene tacne, treba proveriti

imas DLSS3(4), FG, dobar RT perf. sasvim ok za neki future proof
4070ti super je oko 90-95k na KP (dual varijante, INNO3D, Asus dual, MSI ventus), ako su im cene tacne, treba proveriti

Pošto nisam sasvim oko kartica koja je razlika u jačini između postojeće 3060ti i ove 4070ti super?

Pošto nisam sasvim oko kartica koja je razlika u jačini između postojeće 3060ti i ove 4070ti super?
imas polovnu 7900 xtx sa fiskalnim za ravno 100k na kp
Pobegao sam od AMD grafika, a i kao što rekoh imam G-sync monitore pa ne bih da pravim papazjaniju.

otprilike duplo jaca

ima testova na netu

imas polovnu 7900 xtx sa fiskalnim za ravno 100k na kp
ja vidim samo jednu sa "fiskalnim racunom", za 111k neki David, ima jos dve. nesto mi tu sumnjivi ti oglasi, kupio je tri kartice pa samo probao i *****ao se... i sada kao prodaje za 111k 114k i 123k... hmmm

cak i kaze da je otvarao, tu kupljenu u Srbiji znaci warranty void

druga kao ima madjarsku garanciju

a za trecu najskuplju nistra ne spominje.

sve mi je to tako.... da ne kazem sta

aaa, vidim sada... jebo ih... 7900 xtx, a ne 7900xtx :D

Realno izgubio sam 3 dana na KP. Bukvalno nema nijedne 4070 ili 4080ti, iako su oglasi tipa od juče ili dan pre... na kraju sa pazario 4070ti, javljam utiske.

Kratak zaključak. Prvobitno bih želeo da se zahvalim svima pogotovo illidan na savetu. Kao što sam napisao nisam uspeo da nađem 4070ti super jer bukvalno sve koje sam kontaktirao od regularnih prodavnica do svih KP radnji su mi rekli da nemaju na zalihama. Našao sam od nekog momka u mint stanju Gygabyte GeForce RTX 4070 Ti po ceni od 600 evra. Pazario sam je, zamenio sa postojećem 3060ti i bukvalno se odmah videlo da drastično brže manipuliše sa 3 monitora i aplikacijama. U nekim nezahtevnim igricama koje ja igram (Apex Legends, Dead by Daylight) se takođe vidi da nema tog nekog početnog seckanja na intro ili prilikom učitavanja i da na ultra podešavanjima FPS je recimo za 20% veći. Bukvalno kako sam završio sa testiranjem u međuvremenu se pojavio na KP model Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti Super Gaming GV-N407TSGAMING OC-16GD po ceni od oko 130k dinara što je po meni zaista previše. Tako da još jednom hvala svima na savetima.

ludnica sa 5xxx serijom povlaci sve za sobom... sve je otislo u k...

Vrh Dno