Šta je novo?

Hardver RTX 4070 TI dilema

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Dexter013

Cenjen
Učlanjen(a)
24.05.2011
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7600x 5ghz + Aorus800
Matična ploča
AM5 MSI tomahawk B650
RAM
32gb DDR5, 2x16GB 6400MHz kingston fury
GPU
RTX 4070ti Gianward OC
Storage
Crusial ssd 500 gb + 500 gb Samsung HDD + Samsung 1TB ssd 970 evo
Zvuk
PSU
Corsair CX 850w M
Kućište
Coller Master MASTERCASE H500 RGB window
Monitor
Philips 32 inca / 1440p / 2k / 75 herCa
Miš & tastatura
Logitech Hyperion + Natec RX22
Mobilni telefon
Xiaomi
Steam
63849097
Pristup internetu
  1. Optički internet
Drugam mi dolazi iz Nemacke krajem januara i moze da mi uzme graficku.
gledam da uzmem 4070 TI a s'obzirom na cene kod nas gde je ona oko 1600e +-
nije mi mala usteda od 600e +- da uzmem iz Nemacke

E sad dva modela koja imaju na stanju i na popustu su trenutno su ova dva

1 KFA2
2 INO3D

Nisam nikada do sad uzimao nista od njih pa ako je neko imao iskustva, a i svi saveti i sugestije su dobrodosli.

Poslednja izmena:
Skote si cackao nekada lično neku od ove dve? Mislim na proizvodjača, ne baš ovaj model.

KFA2 ti je ustvari Galax (nekadasnji Galaxy). Nema ih na nasem trzistu vec neko vreme. Dok ih je bilo bili su OK, imali su cesto inovativna resenja po pitanju coolera (koristili Zalman nekada jako davno) i dobru izradu. probaj naci negde review.
Ono sto se sa slika da videti je da KFA2 ima 3 slot cooler, a Inno3d 2 slot. Ako imas mesta u kucistu 3 slot ce u principu uvek biti nesto bolji. Nazalost koliko vidim cena je 50 eur razlike, a 4070Ti se ne greje nesto posebno pa bi Inno sa 3 ventilatora i 2 slot coolerom trebalo da bude sasvim OK.

Skote si cackao nekada lično neku od ove dve? Mislim na proizvodjača, ne baš ovaj model.
Imam 2 trenutno u familiji starije gen i odlicne su.
Sledeca je vrv ista 4070ti sto razmatras, no posto nije hitno, ceka se malo, ako padnu cene no ne verujem....
Inno takodje dobre generalno, no grafe se vise gledaju po izradi modela danas a ne po brendu.

Dex,

Na istom tom sajtu sam nasao ovo Palit RTX 4070 Ti Gamerock sa jako lepom cenom. (review temperature top, troslotna karta)

Imam identicnu 3070ti. E sad, jeste osvetljenje vasar, ali moze da se ugasi. Takodje na default podesavanjima ventilatora je jako tiha (tada radi na oko 35% RPM-a) kada se potera na oko 60% RPM umereno se cuje

Poslednja izmena:
Dex,

Na istom tom sajtu sam nasao ovo Palit RTX 4070 Ti Gamerock sa jako lepom cenom. (review temperature top, troslotna karta)

Imam identicnu 3070ti. E sad, jeste osvetljenje vasar, ali moze da se ugasi. Takodje na default podesavanjima ventilatora je jako tiha (tada radi na oko 35% RPM-a) kada se potera na oko 60% RPM umereno se cuje
Kad si je pre uzeo,a "juce" izasla. :D

Dex bolja opcija KP, sta ako zatreba reklamacija ili servis?
A i 3070TI mi je osakacena, otvori se jos malo za 4080 ili 7900XT.

KP mi je isto djavo za garanciju, moram da saljem, slao sam vec neke stvari za austriju preko DHL-a izaslo me oko 2500 din jedan pravac, za nesto od 1000e nije mnogo uopste ako se pokvari ne daj boze.
Ali drugar na ove cene koje su na sajtu ima jos popust oko 17% tako da je razlika poprilicna.

Evo ti moja istorija kartica gtx 260, gtx 470, gtx 670, gtx 970, rtx 2070, svake 4 godine uzmem novu ovog ranga i sad bi,
ali nece izaci dok drugar ne dodje i onda moram ovu da uzmem, tako da nemam potrebe za rtx 4080.

Onda dobro, to je ok sto kazes.
Svake 4 godine platis kartu duplo nego prethodnu, a dobijeno ulozeno sve manje.
A posto se digla prasina oko ove serije, zato kazem mozda bolje 4080 za par stotina vise, i miran si sledecih 8 godina. :D

Imao sam kfa 1080ti, 1060, hladjenje je losije od strix, gaming x, i slabije su se oc, koriscene za kopanje do duse, obe radile 2+ godine i rade i dalje kod nekog drugog

Porediš karte od pre 5 godina sa današnjim...
Proizvođač je nebitan, bitno je kako se ponaša konkretni model.

Inno3D je najkompaktniji (2-slot RTX 4000 karta? Nice) ali sa gorim temperaturama od ostalih, očekivano. Doduše nije alarmantno, na ovom testu je imala 70 stepeni u proseku u sintetici što je i daje ok.
Palit je previše glomazan, po mom mišljenju, ovo nije 4090 pa da ima toliki kuler...ali su temperature odlične, pa kako hoćeš.
Što se ostalih tiče, ne znam, biraj...generalno, MSI je prilično solidan koliko sam video do sad.

Poslednja izmena:
Inace presekao sam i uzeo palit
Ukupno sa tim nekim Nemackim popustom izaslo oko 830e +-

NED407T019K9-1046G_6_091a.jpg

Imam 2 trenutno u familiji starije gen i odlicne su.
Sledeca je vrv ista 4070ti sto razmatras, no posto nije hitno, ceka se malo, ako padnu cene no ne verujem....
Inno takodje dobre generalno, no grafe se vise gledaju po izradi modela danas a ne po brendu.
Price cut 40xx se ocekuje u martu, prodaja jako slaba. Ako 4070Ti ne preporodi pomeranje lagera price cut je zakazan, "insider info" sa drugog hw foruma. Lik generalno zna sta prica.

Pa price cut je neminovan za sve kartice ako
Kao sto kod nas imas oko 15-20% popusta u gigatronu ako placas karticom banke inteze,
tako je sad i kod njih u Nemackoj neka akcija.
Pa pitam te tacno koja, valjda zna tvoj drugar kako je platio, mozda i ja imam tu mogucnost

830e +- za premium Palit 4070Ti nije uopšte loše.
Jedino što mi smrdi na svima 4070Ti je 192 bitna mem. magistrala.
Došli smo do toga da jača viša srednja klasa ima 192 bita. I to mislim da će da je koči na duže staze posebno ako kreneš ka 4K gamingu.

Šta će da bude sa 4060 serijom biće 128 bitne.
Price cut i ja čekam, opasno me vabi 4080.

Porediš karte od pre 5 godina sa današnjim...
Proizvođač je nebitan, bitno je kako se ponaša konkretni model.

Inno3D je najkompaktniji (2-slot RTX 4000 karta? Nice) ali sa gorim temperaturama od ostalih, očekivano. Doduše nije alarmantno, na ovom testu je imala 70 stepeni u proseku u sintetici što je i daje ok.
Palit je previše glomazan, po mom mišljenju, ovo nije 4090 pa da ima toliki kuler...ali su temperature odlične, pa kako hoćeš.
Što se ostalih tiče, ne znam, biraj...generalno, MSI je prilično solidan koliko sam video do sad.
Auh, ova Inno3D ide u moje H1 kućište bez da se gura, samo eto napajanje da se promijeni :D Nisam stvarno mislio da će 4000 seriju sabiti u 2 slota pa makar to bila i osakaćena 4070Ti. :)

Ako se pogleda ploca i onoliki prazan prostor, 4070ti nema razloga da ne bude kao 3060ti, eventualno malo veca. Deluje mi da namerno prave veliku karticu zbog marketinga i reakcije kupaca(Vidi kolika je, mora da je dobra)

crveni se sve :)

1676911188584-png.49424

Roxane!

Vrh Dno