Šta je novo?

RTS HD + kablovska na jednom TVu

vlada13

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2003
Poena
620
Drugari da li ima neki fazon da dovedem na TV kablovsku + kabal od antene, da sa kablovske pokupim analogne a sa antene RTS HD (tj digitalne) kanale?
Malo mi postaje cimanje čupanje kabla kad hoću nešto u HD da gledam :crash:

Običan T spliter za antenske kablove, ubodeš u TV, a antene u njega i menjaš Analog/Digital na TVu za izvor.

Nije bas tako jednostavno, sve kablovske emituju nesto na 27UHF kanalu, gde su Rts-ovi dig kanali. tako da kada se spoji antena i kablovska dolazi do mesanja, digitalni kanali nestenu a analogni na kablovskoj dobiju smetnje! Ovo pricam jer sam probao i nisam uspeo da izvedem da ne smeta antena kablovskoj i obrnuto.... Ako neko ima resenje neka slobodno napise!

Nije bas tako jednostavno, sve kablovske emituju nesto na 27UHF kanalu, gde su Rts-ovi dig kanali. tako da kada se spoji antena i kablovska dolazi do mesanja, digitalni kanali nestenu a analogni na kablovskoj dobiju smetnje! Ovo pricam jer sam probao i nisam uspeo da izvedem da ne smeta antena kablovskoj i obrnuto.... Ako neko ima resenje neka slobodno napise!
isti slucaj i kod mene

Da, neće to moći jer će se mešati kanali koje prima antena sa kanalima koje emituje kablovska. A emituju dosta programa na istim frq. tj. kanalima. Možeš eventualno da nađeš onaj splitter sa prekidačem koji je svojevremeno išao uz one pijačne konzole za igrice. Izgleda isto kao spominjani normalni splitter ali ima prekidač na sebi da biraš da'l u TV šaljes signal sa jednog ili drugog ulaza.

Nisam probao, delovalo mi je kao izvodljivo pošto imam isti problem koji sam mislio tako da rešim. My bad ako je stvarno tako sa tim frekvencijama.

Poslednja izmena:
Da, neće to moći jer će se mešati kanali koje prima antena sa kanalima koje emituje kablovska. A emituju dosta programa na istim frq. tj. kanalima. Možeš eventualno da nađeš onaj splitter sa prekidačem koji je svojevremeno išao uz one pijačne konzole za igrice. Izgleda isto kao spominjani normalni splitter ali ima prekidač na sebi da biraš da'l u TV šaljes signal sa jednog ili drugog ulaza.

Jao dobro si se toga setio :D :cigar:

Probaću to negde da nađem, a ako ne prekidač 1/0/2 i malo lemljenja žički i trebalo bi da fercera :)

Da, možeš to anpraviti i od običnog splittera, bar ako nađeš neki koji se može otvoriti bez destrukcije.

Vrh Dno