Možeš li reći šta su kupili (koji brend)? Prvenstveno me zanima video deo.
A tu su pare od TV pretplate....
Pazi, bolje da dobijemo true color svadbu 48h, nego da neko dobije novi bemve :d
Mislim da nigde u svetu ne emituju HD programe preko te DVB-T tehnologije niti je to moguće, kvalitet tih programa je isti ili čak lošiji od ovih što se emituju analognim signalom.
Cela ova priča o uvođenju digitalne televizije ne donosi ništa dobro za nas korisnike, to je neka zastarela tehnologija koju oni guraju samo zato što im je to najjeftiniji način da dođu do potpune kontrole korisnika, ko plaća gledaće, ko ne plaća neće imati signal.
Jesi li ti siguran da emituju HD programe ili si samo načuo nešto?Nije tačno da se nigde ne emituje hd preko dvb-t. Znam sigurno da ima u Nemačkoj, Švedskoj i Norveškoj. A sigurno ih ima više. Čak se i na području Zagreba emituje neki hrt promo kanal u dvb-t hd-u.
Koplja se lome da li da se hd kanali emituju u mpeg2 ili mpeg4. Ako se emituje u mpeg2, onda zauzme ceo jedan (analogni) kanal, dok sa mpeg4 može da ih stane 3-4.
Ovaj drugi deo sa zastarelom tehnologijom i kontrolom neću ni da komentarišem, pošto je skroz van pameti.
Jesi li ti siguran da emituju HD programe ili si samo načuo nešto?
Ja živim u Italiji i imam mogućnost da gledam takve programe već nekoliko godina, pa ne videh ništa dobro za sve ove godine, samo veliko razočarenje i ništa više.
Kakav HD i digitalna televizija, daleko je to od toga... Ne emituju se nikakvi HD programi, niti ima decoder koji bi mogao da posluži za te stvari, svi dvb-t decoderi koje sam video imaju samo scart na sebi, a to sigurno nije namenjeno za gledanje HDTV kanala. A one dvbt decodere koji su integrisani u novim televizorima bolje i da ne spominjem, korisni su koliko i vga kamere u mobilnim telefonima. Sve se plaća, a decoder može da kupi samo onaj ko redovno plaća tv pretplatu, dakle nema izbegavanja i naravno da je to neki vid kontrole. I kad se jednom iznaplaćaš svega i svačega, dobiješ dekoder koji je nikakav za gledanje na HD televizorima, i imaš mogućnost da gledaš-plaćaš stvari koje su odavno prestale da budu besplatne, tipa Španske serije, Veliki brat, filmovi, utakmice...ispiranje mozga i otimanje para:trust:
Eto kakva je digitalna TV u nekoj zemlji gde su u zadnjih 5 godina potrošili pitaj boga koliko milijardi na to osavremenjivanje i digitalizaciju televizije, pa je i dalje sve kao i prvog dana niti su poboljšali signal niti ima nagoveštaja da će biti bolje... Za sledeću godinu najavljuju zabranu prodaje-proizvodnje svih crt televizora i ostalih koji nemaju digitalni decoder u sebi, i naravno ukidanje analognog signala, i sve to sa pričom kako je to u našu korist
Kakvo je stanje u ostatku evrope neznam, bilo bi dobro da se javi još neko i kaže kakva je njegova televizija:d
Zastarela tehnologija? Pa naravno da je zastarela, postoji gomila drugih načina da se gledaju svi ti programi u istom ili boljem kvalitetu. Ima adsl, satelitska(Sky HD), imaju optički kablovi pomoću kojih se gledaju TV programi u pravom HD kvalitetu , ko se još seća one super-brze babe iz Švedske što skida dvd za jednu sekundu:d sve to već ima u EU i nije nikakva retkost, a WiMax je na pragu, znači samo što nije.
Mislim da nigde u svetu ne emituju HD programe preko te DVB-T tehnologije niti je to moguće, kvalitet tih programa je isti ili čak lošiji od ovih što se emituju analognim signalom.
Cela ova priča o uvođenju digitalne televizije ne donosi ništa dobro za nas korisnike, to je neka zastarela tehnologija koju oni guraju samo zato što im je to najjeftiniji način da dođu do potpune kontrole korisnika, ko plaća gledaće, ko ne plaća neće imati signal.
ATSCPogledajte Ameriku tamo HD ide preko DVB-T2(oni ga zovu drugacije ne mogu da se setim) vec odavno.
Jesi li ti siguran da emituju HD programe ili si samo načuo nešto?
Ja živim u Italiji i imam mogućnost da gledam takve programe već nekoliko godina, pa ne videh ništa dobro za sve ove godine, samo veliko razočarenje i ništa više.
Kakav HD i digitalna televizija, daleko je to od toga... Ne emituju se nikakvi HD programi, niti ima decoder koji bi mogao da posluži za te stvari, svi dvb-t decoderi koje sam video imaju samo scart na sebi, a to sigurno nije namenjeno za gledanje HDTV kanala. A one dvbt decodere koji su integrisani u novim televizorima bolje i da ne spominjem, korisni su koliko i vga kamere u mobilnim telefonima. Sve se plaća, a decoder može da kupi samo onaj ko redovno plaća tv pretplatu, dakle nema izbegavanja i naravno da je to neki vid kontrole. I kad se jednom iznaplaćaš svega i svačega, dobiješ dekoder koji je nikakav za gledanje na HD televizorima, i imaš mogućnost da gledaš-plaćaš stvari koje su odavno prestale da budu besplatne, tipa Španske serije, Veliki brat, filmovi, utakmice...ispiranje mozga i otimanje para:trust:
Eto kakva je digitalna TV u nekoj zemlji gde su u zadnjih 5 godina potrošili pitaj boga koliko milijardi na to osavremenjivanje i digitalizaciju televizije, pa je i dalje sve kao i prvog dana niti su poboljšali signal niti ima nagoveštaja da će biti bolje... Za sledeću godinu najavljuju zabranu prodaje-proizvodnje svih crt televizora i ostalih koji nemaju digitalni decoder u sebi, i naravno ukidanje analognog signala, i sve to sa pričom kako je to u našu korist
Kakvo je stanje u ostatku evrope neznam, bilo bi dobro da se javi još neko i kaže kakva je njegova televizija:d
Zastarela tehnologija? Pa naravno da je zastarela, postoji gomila drugih načina da se gledaju svi ti programi u istom ili boljem kvalitetu. Ima adsl, satelitska(Sky HD), imaju optički kablovi pomoću kojih se gledaju TV programi u pravom HD kvalitetu , ko se još seća one super-brze babe iz Švedske što skida dvd za jednu sekundu:d sve to već ima u EU i nije nikakva retkost, a WiMax je na pragu, znači samo što nije.
Naravno da gledam u SD, zato sam i izneo mišljenje da niko ne gleda HD kanale preko neke zemaljske televizije.Ti gledaš dvb-t u SD, a ne u HD. Svaki hd prijemnik u sebi mora da ima hdmi ili makar komponentni izlaz YPrPb. Za one tri zemlje znam da imaju sigurno hd kanala na dvb-t. npr pro7 hd u Nemačkoj ili tv4 hd u Švedskoj. Usput sam naišao još i na podatak da je u Češkoj NovaTv počela sa emitovanjem dvb-t hd za područje Praga. Za Italiju stvarno nemam podataka, ali ako makar ništa drugo, dvb-t je donela sređivanje etra sa milion raznoraznih tv stanica gde u analognoj tehnici svako ometa svakog. (tzv. italijanski sindrom) Ovako sa dvb-t napakuješ 5-6 programa u jedan stari analogni, i ima mesta za sve.
Ovo za skupo plaćanje je samo za one koji ne umeju da se "snađu"Može to i mnogo jeftinije, a nešto čak i besplatno.
I ne moraju nikakve optike da se razvlače po kućama zbog hd televizije, može to sasvim lepo kroz etar da ide. Nekad zaostajanje u tehnologiji može biti i korisno, pošto mi sad možemo da preskočimo dvb-t i odmah krenemo sa dvb-t2 (mpeg4 umesto mpeg2, i još efikasniji način modulacije signala) Ali za to bi trebalo da u RRA sede neki inženjeri, a ne propali filozofi, sociolozi i politikolozi.
A ovo što se tiče kontrole... daljinac je u TVOJOJ ruci. Ako si pametan, ti imaš kontrolu šta ćeš, kada i koliko gledati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari