Šta je novo?

[RTS] Command and Conquer Generals 2 - powered by Frostbyte 2

P$ych0

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair x870e Hero
RAM
48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
GPU
Nvidia RTX 5090
Storage
4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
Zvuk
Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
PSU
Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
Kućište
Antec Flux Pro
Monitor
Aorus FO32U2P, Dell U2715H
Miš & tastatura
Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
Laptop
Lenovo Legion
Mobilni telefon
Pixel 7 pro
Pametni uređaji
Philips Hue, Shelly, Alexa
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Na igri radi BIOWARE (studio Victory Games), a ovo će biti treća igra koja će se bazirati na Frostbyte 2 engine-u (Battlefield 3 i NFS The Run)

EA revealed at tonight's VGAs the new Command & Conquer Generals 2, and the rebranded BioWare Victory (formerly EA Victory) has been named the developer. Sentiments about the original Generals game were mixed, thanks to gameplay tweaks that set it apart from the core series.

The new C&C Generals, due out some time in 2013, will utilize the Frostbite 2 engine, which recent EA titles like Battlefield 3 and NFS The Run also took advantage of. Based on the few screenshots we have now and the exclusive trailer shown at the VGAs tonight, some have speculated that Generals 2 will feature small unit counts and an emphasis on tactics.

In a recent interview, executive producer Jon Van Caneghem stated that the studio would be placing equal emphasis on multiplayer and single-player in Generals 2.

Izvor

[YOUTUBE]w6bg6yhyTK4[/YOUTUBE]

In the near future, world leaders are mere seconds from signing a global treaty and bringing an end to war as we know it when a devastating terrorist attack rips through the peace conference, killing all in attendance. In a world left with no politicians, diplomats, or activists, only the Generals remain. It’s up to you to assume their roles, command their forces, and put an end to global terrorism once and for all.

Features:

• All-Out War — Take control of three unique factions, competing for resources, building up your base of operation, and leading massive batteries of tanks, soldiers, and aircraft into battle.

• Uncanny Sense of Realism — Frostbite 2 technology allows for visceral, visually stunning conflict at an epic scale. Incredibly detailed units and environments, dynamic physics, and exhilarating visual effects bring the battle to life in ways never before seen. This is the closest thing to real war without the consequences.

• New Ways to Dominate or Ally with Your Friends — Go beyond classic deathmatch with a selection of new multiplayer game modes, designed with both cooperative and competitive play in mind.

• Thrilling Campaign — Command the war on terror in an electrifying single-player campaign. Experience the dramatic story from multiple perspectives — from heroic General to crazed terrorist — while engaging the enemy in pulse-pounding tactical combat.

• Ever-Evolving Experience — Enhance your game with an expanding array of downloadable content. From maps and units to factions, campaigns, and more, the fight against terrorism is deeper than ever.

Poslednja izmena:
Sjajno izgleda i konacno neka kvalitetna strategija, steta samo sto cemo da se nacekamo. Nego kad smo kod engine-a, skoro odigrah Renegade Ops i mogu reci da je onaj Avalanche engine je veoma, veoma sjajan. Em sto radi neverovatno i ima neverovatna iscrtavanja terena i vegetacije, em cak i u izometrijskoj igri, najslicnijoj strategiji, izgleda fenomenalno na velikoj kolicini detalja i 60fps uz veoma dosta mali gpu usage.

Dakle, G@W je bio 100% u pravu. :)

• Ever-Evolving Experience — Enhance your game with an expanding array of downloadable content. From maps and units to factions, campaigns, and more, the fight against terrorism is deeper than ever.

okay-meme-jpg_large.3008

Igra je PC eksluziva! Potvrdili su developeri na forumu :guitar:

Imacemo 2013 onda svi graficke sa 2-4 Gb rama XD
Generale sam najvise voleo, nadam se da biti pravi naslednik.

Odličan engine, odlična firma i nadam se odlična igra.

E jos i da implementiraju LAN :D

"In the near future"- opet cemo imati laserske tenkove i ostala SF ****** kojem je mesto u Starcraft-u :S:

To i mene smara.. samo da ne preteraju sa SF glupostima.
Jedva cekam ovo, jedina strategija koju sam igrao, epske su to partije bile, nerviranje i atmosfera na ivici incidenta u igraonici u hudu :d [ortak je dobijao US Helis 10 partija za redom :D]

Napokon razlog da se ode do igraonice sa društvom i da se opiči neki 5 vs 5 duel :)

Kada se setim kako smo pikali prve Generale jedno godinu, dve, svake nedelje od 20h - 02h u lokalnoj igraonici.

Mi smo cesce jer smo imali igraonicu u hudu gde je radio nas ortak, pa nismo bas placali :D A i posle su otvorili neki kul likovi pa isto nije bilo problema sa finansijama+ lokal u vidu stambenog prostora, sank itd :D
E sad, dok se ovo pojavi.. mislim da ce nas mrzeti da igramo a i 80% igraonica po Va je nestalo. Vreme cini svoje, lako je prziti generale kada imas 16-18 god :smoke:

Malo su ređe danas igraonice sa kvalitetnim mašinama, čak i tada su se generali igrali u low detaljima u MP-u.

Pa da, 800x600 low :d A ulazak i izlazak iz igre su trajali po 10 min :d
Kad se samo setim kada sam kupio athlon x2 na 2Ghz, 512Mb rama i Sapphire 9550 128/128.. svi su dolazili kod mene da vide tu grafiku iz generala a kasnije i iz most wanted-a :d

Hahahah, kapiram kapiram te u potpunosti :)
I mi smo imali svoje momente u igraonicama sa Generalima. Sjajna igra, nema sta.

Aaaa, ne podesecajte me :)
Cela igraona przi Generale, ono je bila ludnica... Samo jedan PC u cosku ima original sa nebrojeno naloga. Non stop je bio zauzet :)

Poslednja izmena:
RIP Command and Conquer
EA kao da zeli da propadne, ovakvi neki potezi su mi nerazumljivi.

Pa cekaj, ja ne videh da je ovo Generals 2, nego C&C free to play? Da li je moguce....?

Poslednja izmena:
Upravo pročitah na IGN, ovo jeste Generals 2. Šteta.

Electronic Arts is transforming Command & Conquer: Generals 2, first announced last year, into a free-to-play title simply called Command & Conquer. That doesn’t mean Generals 2 is going away, it’s just not called Generals 2 anymore. It’s part of a Command & Conquer platform that, for EA, appears to be a big initial step toward reinventing its venerable real-time strategy franchise.

Videćemo šta će ispasti od ovoga.

Edit: Link na vest http://www.ign.com/articles/2012/08/15/ea-makes-command-conquer-generals-2-free

P.S. Ovo će biti online only. Šteta. RIP C&C.

Poslednja izmena:
^^
The publisher today announced at Gamescom that the real-time strategy project has been converted to a free-to-play business model, and that it has been redesigned as a platform that will span the Command & Conquer series history, with Generals merely being the first of the franchise's various worlds offered to fans.

http://www.gamespot.com/events/gamescom-2012/story.html?sid=6391569

Single trenutno ne postoji i nece ga ni biti na launchu igre. A to me je u sustini jedino i interesovalo...

Poslednja izmena:
Sve su zasrali :smackbum: !

Red Alert 1, Red Alert 2, Tiberian Dawn, Tiberian Sun su najbolje igre ale to je pravio Westwood.
C&C 3 Tiberium Wars jos mi bio OK, multiplayer losi balans ali kampanja OK, ali onaj dodatak Kane's Wrath vec se primecivalo fušuvanje robe, kampanja je bila mega smor i strasno loša i nabrzinu odrađena.
C&C 4 Tiberian Twilight kad sam video gameplay odmah sam diagao ruke... izgleda da sve sto ima u imenu Twilight je smeće :d

Red Alert 3 ja lično veći krš od dizajna jedinica nisam video odavno, ono pola njih ima neupotrebljive i beskorisne aleternativne paljbe, sve je onako samo da se odradi napravljeno zmuljano,zmandrljano itd.

Generals Zero Hour mi je bio bas dobar, sa onim raznim generalima koji imaju specijalizacije, kampanju nisam bas igrao ali multi mi bio fun jako.

Ali ovo sad necu da sudim jos ... ali ako bude na fazon C&C 4 Tiberian Twilight sa onim nikakvom bazom i samo štancaj itd, i jos ako bude Pay2Win, propada za mesec dana.
I mene je single interesovao, ali da dajem kintu da mi ten nije zelen obicne boje nego da ima kamuflaznu boju ... znaci nikad.

A i EA je izjavila da je buducnos u Free to Play tj. mikrotransakcijama, trade dobrog sadržaja za rad šišanje ovaca not in my case :whip: !!!!

Poslednja izmena:
Red Alert 3 je odlican u multiplayeru, te sekundarne sposobnosti igri daju neverovatnu dubinu, narocito u mecevima gde je vise igraca (tipa 2vs2 i 3vs3) - pricam iskljucivo o online MP varijanti.

Sto se Generala tice RIP:(

A bas sam se ponadao....

Nazad
Vrh Dno