Šta je novo?

RS232 Konekcija

• Začetnik teme Začetnik teme Packy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Packy

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2008
Poena
360
Imam UPS koji ima mogucnost komunikacije samo preko RS232. Na kucistu sam nasao neki ulaz koji odgovara tom RS232 (nalazi se ispod konektora za miša i tastaturu). Usao je lagano, i zasrafljen bez problema, medjutim kada instaliram software za UPS kaze nesto tipa "Unable to communicate, check your cable". E sad probao sam staro kuciste, koje ima isti takav ulaz RS232, takodje pored ulaza za miša i tastaturu, i situacija je potpuno identična - neće da komunicira. Međutim to staro kućište ima još jedan takav ulaz koji se nalazi na jednom od slotova. Probao sam tamo da zakačim, i gle čuda proradilo je. Otvorio sam to kućište u želji da izvadim karticu iz slota i stavim je u novo kućište, međutim iz nje vodi neki kabl u matičnu ploču, pa sam odustao od toga, jer ne bih znao gde to ide u novom kompu, i još da ne napravim neku štetu... Da li neko može da mi da neko objašnjenje, zašto komp neće da komunicira preko ovih ulaza, ako je to uopšte RS232?

trebalo bi da ti radi i na novom racunaru, samo proveri koji je COM port podesen u aplikaciji za UPS.
koje je marke UPS?
kod APC 1500 serije, kada se instalira aplikacija - pita da li je veza USB ili Serial i onda testira vezu i "vidi" UPS

Hvala, radi. Uopste se toga nisam setio. Mislio sam da je u stanju da automatski nadje port koji mu treba.

Nazalost, nije to usb da automatski prepozna, mada nekada u nekim aplikacijama treba i usb "podesiti".
Za 232 uvek moras odabrati port, a recimo za paralelni imas uvek po tri opcije, 378, 2F8, 3BC, nikada nisam skontao zasto kada ima samo jedan paralelni, ali to je verovatno jer se ne razumem u programiranje 🙂

Nazad
Vrh Dno