Šta je novo?

RS 232 Mish?

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Dugo sam chuvao kutiju a sad nadjoh i samog misha. LC Genius opto-mechanical mouse , ne znam samo sta je opto. E sad , ovaj mis znam samo da sam ga zamenio za neki Artec chajna mis jer ovaj nije mogao da radi u Win 95. Da li bi mi mozda radio u damn small linuxu?

Ne razumem , potpuno je isti konektor kao DIN a na kutiji pishe connect to RS 232 serial port , i connects to 9-pin connector

Slika???

... ne znam samo sta je opto...
Kuglica iz misa mehanicki pokrece disk unutar misa, a opticki senzor detektuje okretanje tog diska. Na taj nacin se kretanje misa pretvara u elektricni signal. Vecina tih miseva ima problema sa radom ukoliko se nadje pod uticajem jaceg izvora svetlosti (sunca, napr.)

@rafiki
tja, ne vidim kako ce se taj mis naci pod uticajem sunca, sem ako je otvoren ili mozda providan?

@dusxan
kad kazes DIN, mislish miniDin? (pa verovatno je PS2 u tom slucaju)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
mislis isti onakav kakav ima na glavnom racunaru:p

Ne, to su ti oranzh kazhe, sto su ih imali matori racunari 386-ice , 486 ice , pentium 1.
Evo slike (320 Kb , prilicno je ocajno ispala ali mislim da se vidi taj miniDin konektor ili kako se zove)
Znaci, mis je radio pod Dos-om a u Win 95 nije radio (tako da sam ga zamneio za neki jeftini chajna mis sa istim konektorom , koji je radio u Win 95 ; ovaj genius znam da je kostao 100 dem!)

Slika kutije je isto ocajno ispala (469 kb) , na njoj pise connects to rs232 and to 9-pin connector

Prilozi

• Rotation of HPIM0069.jpg
    Rotation of HPIM0069.jpg
    320.3 KB · Pregleda: 67
  • HPIM0068.jpg
    HPIM0068.jpg
    468.9 KB · Pregleda: 50
pa to je DE-9, ne DIN. verovatno standardni serijski mis. trebalo bi da radi u win95 ako je ispravan. mozda ima neki prekidac sa donje strane za treci taster.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Dobro a sta sam ja napisao u post-u 5? Cak sam i slicicu okacio. Imas obican serijski mis. Inace ja i ne znam za neke druge standarde, nekada su bili serijski misevi, a posle su dosli ps2 (miniDIN) i na kraju USB misevi. Mozda gresim, obziromda je moj prvi PC bio p1, ali sam video tone krseva i nikada se nisam susreo sa nekim drugim standardom osim pomenuta 3. Problem sa serijskim misem je sto je nekada za*eban za namestanje, pogotovo na prastarim plocama. Uglavnom ako ti nisu dobro podeseni com parametri nece ti raditi.
Verovatno ti nije dobro setovano nesto u biosu, ili neki driver mozda nemas instaliran pa ti zato ne radi.
Ako gresim, neka me neko ispravi :)

Ostaje misterija kako mis radi u DOS-u (bio je prisutan mouse.com neki standardni) a u Win-u nije radio (davno bese..) Moguce vrlo da com parametri nisu dobro podeseni.

Kontam da mi je za moj stari krsh jednostavnije mozda koristiti DIN na miniDIN (PS2) konvertor ako toga ima da se nadje i ako je cena povoljna,

Poslednja izmena:
sa starim(bas starim)plocama bilo je neko s@#$e sa db9 iliti com portom.secam se da su na nekim plocama rx i tx bili izukrstani,pa se trebao i takav kablic traziti.Kazite ako gresim...?

Nazad
Vrh Dno