Šta je novo?

[RPG] Sword Coast Legends

Miskonius

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2011
Poena
240
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600G + Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI B550 Gaming edge wifi
RAM
16gb
GPU
Zotac RTX 3080 10GB
Storage
Samsung 980 Pro 1TB, Western Digital Red 4TB, Samsung 1TB
PSU
Thermaltake toughpower 775W
Kućište
Cooler Master Haf xb evo
Miš & tastatura
Redragon Horus & Logitech MX Master
Tablet
Huawei mediapad m5
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Prave je likovi koji su radili na Dragon Age Origins Ne znam tacno o kojima se tacno radi ali je izvesno Brent Knowles (Lead DAO designer) nije medju njima.
Svehedno igra ima bas Origins smek i trebalo bi da se pojavi tokom 2015.

Pored SP kampanje. postoji i MP gde ce igraci moci da se okupe i igraju varijantu D&D, gde je jedan Dungeon master a ovi drugi pokusavaju da pobegnu...

https://swordcoast.com/

Edit: Radi se o coveku koji se zove Dan Tudge, on je bio producent Dragon Age Origins
Edit 2: sad vidim da tema o igri vec postoji (ne znam kako mi je promakla), adminima je prijavljeno da brisu

Poslednja izmena:
Bas sam danas video ovo, odlicno izgleda. Posebno ova coop varijanta. A i ovaj dungeon master mod je dobra ideja. Sad ostaje da se nadamo da nece da ukake nesto...

Licno, mene zanima SP, Dan Tudge kaze da ce za zavrsetak SP kampanje trebati vise od jednog vikenda, whatever that means.
Fali mi Origins, mozda ga obrnem jos jednom dok cekam na ovo (Q3 2015), Pillars of Eternity i Witcher 3.
Jel ja to tripujem ili je muzika, tj. kompozitor, isti kao u Originsu?

Ovo je stvarno super. Meni deluje dosta bolje nego DAO.

Pa sad da obecava-obecava, ali da ce bas da bidne bolje od Origins-a...

Meni vise lici na Neverwinter Nights nego na Origins.

Grafika i interfejs dosta vuku na DAO, borba je koliko vidim skoro identična.

Pa sad da obecava-obecava, ali da ce bas da bidne bolje od Origins-a...

Origins je nista spec. Ovde je grafika 2.5D sto je plus a ne ful 3D sa biranjem kamere (sto ne radi uvek kako treba), vise mi se svidjaju dijalozi izmedju likova jer prate desavanja na ekranu, nije u pitanju blebetanje bezveze kao sto zna Alistair. Likovi su tipski, a ne neki hipsteri ubaceni u fantasy svet (svaki ali svaki lik u Dragon Age je takav). Borba isto deluje bolje, jer je namenski izometrijski FRPG a ne hibrid akcione igre i izometrije. Verujem da ce prica i kvestovi biti zanimljiviji nego u Dragon Age serijalu, sto i nije tesko. Kao sto rece Vuk, lici na NWN koji je, iako odise generickom atmosferom, ipak bolji FRP of Dragon Age.

Naravno, poslednji build Pillars of Eternity deluje bolje sa aspekta dizajna lokacija i same borbe (u Sword Coast se borbe prebrzo zavrsavaju) ali fali voice over i komentari likova.

bogme, full 3d... taman kako treba :D

Ovo bre izlazi za mesec dana

ispade na kraju da je ipak solidna igra?

Meni je od samog starta sumnjiva duzina SP kampanje.
Ovaj lik odozgo mi jednom rece su mu developeri rekli da je duzina izmedju 12-24 sata u zavisnosti od tezine.
E sad nista nije rekao u review-u koliko je igra stvarno velika...

Naravno, još pre par nedelja.

Probao sam igru oko 2 sata i sudeci po onome sto sam do sada video ovo najvise podseca na originalni Neverwinter Nights. Osecaj da igrate nesto sto je po tehnickim karakteristikama na nivou igara od pre 12-13 godina je opsteprisutan, no to, bar u ovom slucaju, ne mora da znaci nista lose. Budzet je, ocigledno, bio jako ogranicen, tako da su svi moderni "flashy" momenti, na koje su igraci danas navikli, prakticno nepostojeci. Nema ni animiranih ni "in game" cut scena, grafika je podnosljiva, mada su teskture i character modeli poprilicno losi. No, za ovu vrstu naslova, to nije toliko bitno. Daleko bitniji su radnja, dijalozi,mogucnost grananja storyline-a, kao i sama gameplay mehanika. O ovom prvom ne mogu puno da pricam, jer sam prakticno tek na pocetku, mada mi, za sada, deluje kao tipican D&D/Salvatore klise. Dijalozi nisu nesto preterano duboki i konstruktivni, ali su zabavni i humor je simpatican i ne napadan. Sto se tice nekog ozbiljnijeg grananja dijaloga, kao i njihovih mogucih posledica, za sada nisam naisao na neku "pitanje zivota ili smrti" opciju, mada sam tek na pocetku. Iskreno, sumnjam da ce ih i biti, s obzirom da broj odgovora koji mi dijalozi nude i nije bas na nekom zavidnom nivou. Glasovna gluma i nije strasna, pogotovo uzimajuci u obzir koliko je sve niskobudzetno, a muzika je, cak, sjajna. :)

Nacin kretanja kamere i likova, kao i sama borba (ovde uradjena po 4. setu D'n'D pravila) opet najvise podseca na NWN i poprilicno je spora. Doduse, za razliku od NWN-a, ovde u partiju vodite 4 lika a postoji i world map. ;)

Videh da su je steam useri napljuvali do bola, valjda ocekivajuci da ce biti na nivou Pillarsa ili Original Sina, (kojima nije ni do kolena), mada, realno, niko nije ni najavljivao da ce biti... Opet, svakako zanimljivije i imerzivnije iskustvo od DA: Inquisitiona i bilo kojeg novijeg RPG-a koji voli da koketira sa MMO-om. Ovde makar nema donosenja 6 svinjskih rebara i 10 medvecih koza, ne bi li se nabio level. :)

Nazad
Vrh Dno