Šta je novo?

Router za kablovski internet

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Interesuje me da li ovako nesto pre svega postoji? Do sada sam koristio i imao rutere za adsl, ali nisam nikada imao potrebe za ovakvim ruterima. Ukoliko postoji, a verujem da postoji, koji bi mi preporucili (bitno mi je da je dobar odnos cena/kvalitet). Takodje povrh svega trebalo bi i da bude wireless. ;) Molim predloge i ako moze gde to kupiti.

Ako mislis da se router direkt kaci na kabl i da izigrava kablovski modem, to ne (bar ja nisam nikad video, ne iskljucujem mogucnost da neko pravi, samo me vise zanima da li ce ti raditi sa nasim kablovskim operaterima).
Nema ni potrebe jer modem koji dobijes od sbb-a ima izlaz za LAN i kaci se na bilo koji router koji ima WAN konektor, pa pretpostavljam da je tako i kod drugih.

Moja preporuka je linksys wrt54gl sa recimo ddwrt firmwareom... ljudi su pominjali da ima u comtrade da se kupi najjeftinije.

Deluje odlicno, ali treba mi nesto jeftinije. Evo gledao sam ovaj ruter, po preporuci. Jeftin je, a ljudi ga uglavnom hvale. Sta vi mislite? Dakle treba mi da ga povezem za SBB kablovski internet. Da li bi u slucaju da uzmem ovaj ruter postojale neke tehnicke prepreke da povezem istovremeno dva racunara preko njega, odnosno SBB kablovskog interneta? Takodje, zbog rasporeda u stanu odgovaralo bi mi da i desktop racunar povezem bezicno sa ovim ruterom. Sta bi mi za to trebalo? Da li bi recimo ovako nesto moglo da mi zavrsi posao?

Da li bi na ovaj nacin povezani racunari, laptop i desktop mogli neometano da funkcionisu preko SBB kablovskog interneta?

Poslednja izmena:
Molim za objasnjenje
nemam adsl niti bilo kakav kablovski internet,(samo kablovsku tv) i kacim se na wireless preko laptopa...da li mogu da nabudzim neki ruter pa da taj net bude bolji

Jok, ruter sluzi samo da mozes internet da koristis sa vise racunara, odakle god taj internet "dolazio". Dakle nista se ne poboljsava niti pogorsava, samo ga deli na vise racunara.

Nazad
Vrh Dno