Šta je novo?

Rotiranje video fajla?

bosibosi

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2007
Poena
304
- Da li postoji nacin da se zarotira snimljeni video fajl, za 90 stepeni, kao sto moze fotografija? Naime, snimao sam neke klipove digitalnim fotoaparatom i okrenuo sam ga pogresno, tako da kada gledam taj video snimak, slika je neprirodno okrenuta za 90 stepeni.
- Hteo bih to da prebacim na DVD, probao sam sa nekoliko programa za montazu DVD-a, ali ne nalazim takvu opciju, zarotirati video fajl?
- Ima li neko iskustva sa ovim, da li moze i kojim programom? Inace, fajlovi su u .avi formatu.

Unapred zahvalan!

VirtualDub to moze...
nadam se da ti je jasno da ti ne ginu i crop, resize i rekompresija fajlova?

Ako ti je bitno samo za gledanje, KMPlayer ima opciju za rotiranje slike.
Media Player Classic isto može da radi rotaciju ako uključiš 3D Surfaces sa ALT + brojevi na numeričkoj tastaturi.
Mislim da i ACDSEE ima rotiranje videa.

Hvala Dandy, ali mi je potrebno za izradu DVD-a, posto je to poklon nekome ko nema racunar, vec bi gledao na DVD plejeru!

sad sam proverio, osim resenja koje sam ti gore napisao...
imas u uleadu rotiranje na jedno dugme, tako da jednostavnije od toga ne moze...

Hvala Danijele, sa VirtualDubom se nisam snasao, sada cu instalirati Ulead!

Help Danijele, ne mogu da pronadjem to dugme u Uleadu, mozes li mi pomoci? Jedino sto sam uspeo da pronadjem je rotacija slika, a meni treba video fajla!

Poslednja izmena:
ovako
ja imam ulead video studio 10

dodam dole u traku video clip. kliknem na njega (selektujem ga), sa desne strane prva opcija koju dobijem su rotacija levo i rotacija desno za 90...

ja mislim da sam i u verziji 9 vidjao ovu opciju...

Hvala Danijele! Ja imam Ulead 8, mozda toga nema u toj verziji,
- Nasao sam besplatan programcic preko Google-a "Free Video Flip and Rotate", koji je neverovatno brzo zarotirao sve izvorne fajlove!

Hvala ti jos jednom na trudu oko mene! Pozzzz...

E divno!I meni je bas ovo trebalo zbog istog problema.Puno hvala:smash:

Takodje, snimao sam danas nesto mobilnim, i ispalo je okrenuto za 90 stepeni i bas sam mislio da postavim temu na benchu sa kojim se programom moze rotirati video fajl, kad ono resenje je vec tu.
Hvala.

Meni sa "Free Video Flip and Rotate" nakon rotiranja videa,
padnu frameovi sa 25 na 5.9 ?????????!!!!!!!!!!!!!

Dobra mala stvarcica....

Vrh Dno