Šta je novo?

Roots bloody roots....

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ako ste pomislili da ovo ima neke veze sa Sepulturom 🙂 zeznuli ste se. Pojavio se problem sa animiranim GIFovima (kao sto su recimo ovi smajliji na forumu). Animacije nema, samo 'stoje' u jednom polozaju....(a tek sto sam stavio W2k i sp3)? Ima li neko ideju u cemu je problem? Napominjem da sam stavio i ZoneAlarm pro...

ZAP zna da blokira animaciju GIF-ova ! Slicno se desava i meni.

pa posto u zadnje vrijeme vidim da se svi zale na zone alarm...a i ja ga licno ne podnosim....mozda zato sto ima nestandardne prozore .... nemam pojma...jednom sam ga install i vise NIKAD....

evo programa koji ce vas resiti muka..🙂) btw free je
Kerio Personal

Ijaoooo....molim te nemoj taj Kerio je BALGO receno odvratan (bar meni).....

haha
ono sto je meni kod neke stvari bitno je da ona RADI svoj posao...e pa ovaj kerio bash to radi...
a kod tebe je presudan faktor to sto zonealarm izgleda fino...i SVI ga imaju...(bez uvrede)

sta je josh dobra karakteristika KERIO-a je ta sto je mali i TIH (neprimetan) znaci ne dize "alarm" kao zonealarm kad neki paket dodje...pojavi ti se mali prozor kliknes na jedno dugme i zdravo djaci!!

ZoNi je napisao(la):
ali zato radi SAVRSENO!!! Sve preporuke!

inace, ja sam ga instalirao pre par meseci, i od tada ga nisam ni video! mislim, sta ima kod firewalla da bude odvratno?

Hmm to je dosta diskutabilno koliko je on bolji od ZN-a

Mislim da prosecnom korisniku nije ni potreban vatrozid (sto volim ovaj izraz na koji sam naleteo citajuci hrvatske clanke). Koliko vas je imalo koristi (iliti potrebe) od tih programa i da li vam se ikad desilo da vam prijavi nesto ozbiljno.

kustera je napisao(la):
Mislim da prosecnom korisniku nije ni potreban vatrozid (sto volim ovaj izraz na koji sam naleteo citajuci hrvatske clanke). Koliko vas je imalo koristi (iliti potrebe) od tih programa i da li vam se ikad desilo da vam prijavi nesto ozbiljno.
Sa moje tacke gledista, mislim da strasno gresis! U vecini informaticki civilizovanih sredina uopste se ne postavlja pitanje upotrebe firewall programa - smatra se da je surf bez istog i update-ovanog av programa apsolutno neophodno. Sto se tice iskustava, mogu ti reci da su moja iskustva vise nego dobra, a uvid u log fajl firewall-a moze mnooogo da ti obasni! Izvinjavam se sto sam se raspisao.. ovo cak i nije tema za diskusiju.

Marti Misterija je napisao(la):
Sa moje tacke gledista, mislim da strasno gresis! U vecini informaticki civilizovanih sredina uopste se ne postavlja pitanje upotrebe firewall programa - smatra se da je surf bez istog i update-ovanog av programa apsolutno neophodno. Sto se tice iskustava, mogu ti reci da su moja iskustva vise nego dobra, a uvid u log fajl firewall-a moze mnooogo da ti obasni! Izvinjavam se sto sam se raspisao.. ovo cak i nije tema za diskusiju.
mislim da jeste tema za diskusiju...
Ajde navedite mi konkretne razloge za postavljanje firewall-a na kucnu masinu.

ja imam winxp i kerio personal verziju...
istog sam misljenja da treba SVAKI racunar da ima firewall i AV...
meni se cesto desi da mi neko pokusa poslati neki paket na system i na svchost i to mi se nerijetko desavalo da neki likovi iz francuske te holandije uzastopno to rade... znaci najase pa se ne skidaju...ali onda ima jedno fino dugme(tj kvacica) i kliknes deny i gotova stvar...
ili npr. posto mi veza nije na zavidnom niviou... ima programa koji nisu namjenjeni radu online ali neke vijesti ili neka druga ****** skidaju sa neta ako skontaju da si konektovan...onda ti samo stavis deny i rijesen problem...
meni je korisno, mislim da bi i drugima bilo...a to sto neko nece da stavi...boli me briga

evo ja sam naveo nekoliko primjera...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ako ste pomislili da ovo ima neke veze sa Sepulturom 🙂 zeznuli ste se. Pojavio se problem sa animiranim GIFovima (kao sto su recimo ovi smajliji na forumu). Animacije nema, samo 'stoje' u jednom polozaju....(a tek sto sam stavio W2k i sp3)? Ima li neko ideju u cemu je problem? Napominjem da sam stavio i ZoneAlarm pro...

Da li je u Internet Options > Advanced > u Multimedia sekciji chekirano Play animations in a web pages

Btw, pitanje za one koji raspravljaju o firewall-ovima. Sta npr. sprecava firewall koji je ugradjen u winXP i zbog cega je npr. on losija/nesigurnija varijanta od ovih nezavisnih tipa Kerio (u slucaju da covek koristi racunar samo da serfuje, ne i da npr. na njemu drzi web sajt)

pa neznam sta da ti kazem...toliki expert za sisteme nisam...ali mislim da je kerio sigurno bolje odradio posao od microsoft-a...a imam ja jos jedno potpitanje🙂 da li prvo podaci dodju do keria ili do winXP firewall-a??? ili ako winXP blokira zasto onda podaci dolaze do keria??

Re: Re: Roots bloody roots....

DS9 je napisao(la):
Btw, pitanje za one koji raspravljaju o firewall-ovima. Sta npr. sprecava firewall koji je ugradjen u winXP i zbog cega je npr. on losija/nesigurnija varijanta od ovih nezavisnih tipa Kerio
najjednostavniji odgovor: WinXP firewall sprecava samo da ti neko ne upadne u komp; ostali firewalli sprecavaju i to, ali i da neki program ne kontaktira svoj server i da mu salje razne podatke...

eto... WinXP firewall je dakle pola firewall-a :beat:

nismo se razumjeli...🙂
evo da ponovim...
da li podatak koji dolazi sa neta na moj komp...da li on prvo dolazi do keria ili do winXP firewall-a?
oko podataka koje komp salje...smo se sporazumjeli🙂

kefalo je napisao(la):
nismo se razumjeli...🙂

da li podatak koji dolazi sa neta na moj komp...da li on prvo dolazi do keria ili do winXP firewall-a?
eh... pa, ja uopste nisam odgovorio tebi, nego DS9-u...

ali, evo sad i tebi odgovora: NE ZNAM, ali prepostavljam ipak da prvo dolazi do Keria/ZA/Outposta (zato i jeste neophodan restart kompa, kad instaliras firewall!)... ali, NE PREPORUCUJE SE drzanje DVA ili vise firewall-a ili AV programa!!!

ZoNi je napisao(la):
eh... pa, ja uopste nisam odgovorio tebi, nego DS9-u...

ali, evo sad i tebi odgovora: NE ZNAM, ali prepostavljam ipak da prvo dolazi do Keria/ZA/Outposta (zato i jeste neophodan restart kompa, kad instaliras firewall!)... ali, NE PREPORUCUJE SE drzanje DVA ili vise firewall-a ili AV programa!!!

Ukoliko si siguran da nemas problematicnih programa uopste nemoras da resetuje masinu da bi ti posle istalacije proradio firewall, cak ga mozes startovati u sred surf jer se on u svakom slucaju stavlja izmedju programa i neta. Ono sto je receneo za win firewall je tacno on stiti samo od dolaznog saobracaja, ali nestiti ako imas neki program koji skida reklame ili nekog trojanca i slicno.

Inace do kojeg firewalla stizu prvo podaci to verovatno nije bitno jer oba nadgledaju vezu. Inace svi firewallovi se startuju kao servisi, a to znaci pre svih programa.

kustera je napisao(la):
mislim da jeste tema za diskusiju...
Ajde navedite mi konkretne razloge za postavljanje firewall-a na kucnu masinu.

Ima i nema razloga. Da rascistimo ja nisam paranoican...drzim firewall (ZA) jer mi malo olaksava zivot..uostalom pre neki dan je spreco klasicnog trojanca da posalje podatke o meni ka nekome drugom...

ono sto je meni kod neke stvari bitno je da ona RADI svoj posao...e pa ovaj kerio bash to radi...
a kod tebe je presudan faktor to sto zonealarm izgleda fino...i SVI ga imaju...(bez uvrede)QUOTE]

Lupas gluposti. Ja sam rekao da se meni licno ne dopada Kerio PFW a koliko je on bolji/losiji od ZA mi nije nesto mnogo vazno. Ja ne drzim ZA radi izgleda, da to cinim stavio bih XP 🙂

Nazad
Vrh Dno