Šta je novo?

Rootovanje?

joca989

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2010
Poena
309
Kako se radi rootovanje, za mobilne telefone, i sta se postize time? Ja sam cuo da telefon bolje radi kad se rootuje... :rolleyes: ?

P.S. Ja imam sony ericsson x10 mini pro sa android verzijom 2.1, ako je to bitno...

Radi se vrlo jednostavno, bar na mom LG GT540, skinuo sam neki file, pokrenuo ga, i to je to, 10 sekundi posla.
Rootovanjem daješ veća prava pojedinim aplikacijama, pa možeš (između ostalog) da obrišeš/uninstaliraš aplikacije koje su došle uz telefon i koje u "normalnim uslovima" ne možeš da obrišeš...

Ili da menjaš frekvenciju procesora. Ili hvataš screen shot-ove ekrana. Ili da menjaš romove.
Ako ne znaš šta radiš, bolje ne pokušavaj, bar dok se bolje ne upoznaš.

---
Ttalk

A st ase postize menjanjem romova? Kazite mi kad bi teo da rootujem moju xperiu x10 mini pro, sta bi trebao da uradim, jel moze neko da mi objasni?

Evo kako da rootuješ:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=950324
(sam pročitaj da li radi ili ne, ja sam samo našao link)

Prva stvar vezano za romove je da možeš da instaliraš noviju verziju androida; a svaki od ovih "custom" romova dolazi sa određenim aplikacijama, na nekim romovima možda ne radi kamera, wifi, ili nešto treće... ovaj xda-developers forum je prilično detaljan, potroši par sati na čitanje o svom telefonu, pa vidi šta, kako i zašto ;)

Nemoj da instaliras custom ROM na Xperiu. Barem ne jos, dok neki krsten ne izadje. Sto se tice roota, mozes da instaliras JIT koji ubrzava rad telefona.

Sent from my U20i using Tapatalk

Joj, nece... :((
Uradio sam sve kao na ovom forumu sa onim programom super one click, i nije telo da mi zavrsi, pojavilo mi se bilo ono program is not responding, i morao sam da zatvorim program, na kompjuteru...
I posle sam probao opet, i sad mi se odma pojavi to (not responding) i ne znam sta sad da radim, skinuo sam neku aplikaciju z4root, i onda sam probao njom,i ni ona nece da mi zavrsi rootovanje, pise (attempting to apply root) i tako mi stoji... i cekao sam 2h, i nece... ( a to treba da se zavrsi za 10 sec, i onda se fon sam restartuje...)
Sta sad da radim? Imam utisak da mi sad fon malo sporije radi... mada sam bio i update-ovao softver, pre nego sto sam ovo sve uradio, preko pc companiona (izaslo mi bilo da ima nova verzija, i ja updateovao, sad mi je 2.1 update 1 tako nesto... pre mi je samo pisalo 2.1)

Nazad
Vrh Dno