Šta je novo?

Rome TW i 6600 pomoc!

zeko

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
360
Veliki sam ljubitelj TW serijala. RTW sam igrao na fx5200, i pokorio sve provincije. Digao sam vecinu podesenja na med-hi i radilo je ok u manjim, a naravno stucalo je u vecim bitkama. Onda kupih nx6200, ali opet 64bit, i dok se u drugim igrama primetila razlika, u rtw nista! Pre par meseci sam kupio asus n6600 td128(128bit naravno), koji je ovde dosta hvaljen, narocito za starije igre, snimim rtw, i vidim i dalje seckanje, na istim podesavanjima :wall: :wall: :wall:

Nije mi jasno, otkud toliko slabe performanse, kad po forumima citam da i sa fx5600 ljudi kao igraju sve na high?!?

Konfiguracija je sledeca: Celeron 2GHz, mb MSI 845E Max (agp 4x), vga asus n6600td128, 1Gb DDR(2x512Mb)...

Ja sumnjam da je krivac za seckanje sto ploca ima AGP 4x, ali mi nije logicno, pa ako neko moze da pomogne da RTW igram onako kako bi valjda trebalo - glatko, bio bih zahvalan na resenju!

Celeron 2Ghz...
Probaj OC tog procesora,ne znam sta drugo da ti kazem.
Ne bi trebalo da nv6600 ima problema sa rtw.
Ah da,agp x4 te ne ogranicava,zaboravi na to.

Čim si promenio više grafičkih karti, a nisi primetio poboljšanje, očigledno je da ona nije usko grlo za tu igru. Verovatno je ograničavajući faktor procesor.

Dandy je napisao(la):
Čim si promenio više grafičkih karti, a nisi primetio poboljšanje, očigledno je da ona nije usko grlo za tu igru. Verovatno je ograničavajući faktor procesor.

Da, ali kada je igra izasla 2GHz je bilo i previse, U readme-u igre kao min se trazi 1.3GHz.

Jel ima neko ko tera rtw na 2GHz i kako mu radi???

zeko je napisao(la):
Da, ali kada je igra izasla 2GHz je bilo i previse, U readme-u igre kao min se trazi 1.3GHz.

Jel ima neko ko tera rtw na 2GHz i kako mu radi???
Frekvencija je relativan pojam, Celeron na 2GHz i A64 na 2GHz nisu isto.

Poslednja izmena:
Dandy je napisao(la):
Frekvencija je relativan pojam, Celeron na 2GHz i A64 na 2GHz nisu isto.
Bash tako...
Probaj da reinstalirash windows (ako vec nisi, nakon promene grafe).

Rax13 je napisao(la):
Bash tako...
Probaj da reinstalirash windows (ako vec nisi, nakon promene grafe).

Radio sam format diska, probao razne drivere i nista.

Koju bi mi jeftinu varijantu upgrade-a procesora preporucili, da uzmem neki polovan celeron na 2.4 ili 2.8GHz, ili opet polovnu plocu+amd cpu (i ako je bolja ova amd varijanta, koja mb-chipset i koji cpu)???

Dandy je napisao(la):
...cpu nema nikakve veze...dzaba bilo kakva graficka kad je AGP4x!!!

ReaKtoR_ je napisao(la):
pazi, meni je 6600 diamond posle fleshovanja BIOSa na GT zbog necega radila neko vrijeme ne kao AGPx4, nego kao PCI, i opet nisam imao drastican pad performansi (oko 200 poena u 3dmark03). Mozes i sam iz drajvera da prebacis na x4 i uporedis. Znaci, do Celija je najvjerovatnije.

ReaKtoR_ je napisao(la):
Brzina AGP-a ima minimalni uticaj sve dok teksture mogu da stanu u memoriju grafičke karte.

I, na kraju, da li je u pitanju cpu, mb, agp 4x, ili nesto trece? Dajte malo iskustva sa igricom, po pitanju performnansi, kako vama radi???

pa svakako tesko da je neko igra sa Celly-jem ko tvoj u kombinaciji sa 6600. To ces morati sam da ispitas, ovdje si dobio dosta savjeta/misljenja...

Poslednja izmena:
Jesi ti lud da ponovo uzimas celerona, kupi neku polovnu nf2 plocu i cpu npr. 2500+. Sad ih prodaju tako u kompletu, video sam par oglasa, verovatno zbog prelaska na a64.
Ja sam na nf2+2500+ 5900xt igrao njega i seckalo je samo u par bitaka sa ogromnim brojem jedinica, a ako se secam imao sam tad samo 512 memorije.
Sad sa 1 gb i 6800 ide ko lud BI.

Poslednja izmena:
vucko83 je napisao(la):
Jesi ti lud da ponovo uzimas celerona, kupi neku polovnu nf2 plocu i cpu npr. 2500+. Sad ih prodaju tako u kompletu, video sam par oglasa, verovatno zbog prelaska na a64.
Ja sam na nf2+2500+ 5900xt igrao njega i seckalo je samo u par bitaka sa ogromnim brojem jedinica, a ako se secam imao sam tad samo 512 memorije.
Sad sa 1 gb i 6800 ide ko lud BI.

Hvala na savetu, pogledacu malo oglase, a na koliko memorija moze da ide na tom chipsetu (posto kod mene moze samo na 233MHz, a mem je na 400MHz)?

Videcu da testiram za vikend, cisto radi poredjenja, sa celeronom 2.4 i mb msi iz serije V(sa agp8x, a i memorija ce moci da radi na punih 400, a ne kao kod mene na 233MHz).

Pa ide kolko je namestis:d Posto ti je magistrala na 333 treba na tolko da je stavis, mozes i na 400 ali nista ne dobijas.
Samo pre nego sto uzimas bilo sta, najbolje da probas sa tvojom karticom na slicnoj masini. da ne kupis nesto pa da ne budes zadovoljan rezultatima.

Poslednja izmena:
Vrh Dno