Šta je novo?

Roku TV

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
R5 1600af
Matična ploča
gigabyte ab350m-gaming 3
RAM
2x16gb 3200mhz
GPU
rx 6700xt
Storage
m2, 3xhdd
Zvuk
Edifier 350db
PSU
asus strix 650w gold
Monitor
philips 4k tv 50"
Mobilni telefon
Iphone 13 pro 256
Pametni uređaji
Apple watch SE
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, od juce pokusavam da namestim ali mi nikako ne ide. Konkretan problem je sto nemam
Hbo i prime. Napravio sam nalog na usa, jer zamislite nema srbija(ima bosna, hrv i sve ostale, cak i Jugoslavija). Na Jugu izbacuje netacan zip kod i br telefona. Je l ima nekoga da koristiu potpunosti ovaj uredjaj u srbiji?

Vidim da ga ima ali nikako ne mogu da ga dodam. Probao sam i sa drugim nalogom i sa VPN
1672917244894.png

Ja pola aplikacija nisam mogao da dodam dok nisam napravio usa nalog. Na nalogu sa srpskom adresom mogao sam samo spotify i netflix od meni bitnih.
Koristio sam vpn i za kreiranje naloga i za dodavanje kanala, adresu sam stavio od nekog hotela iz Majamija.
A da, napomena, koristim roku express 4k.

Ja pola aplikacija nisam mogao da dodam dok nisam napravio usa nalog. Na nalogu sa srpskom adresom mogao sam samo spotify i netflix od meni bitnih.
Koristio sam vpn i za kreiranje naloga i za dodavanje kanala, adresu sam stavio od nekog hotela iz Majamija.
A da, napomena, koristim roku express 4k.
Takođe mi je originalni nalog na USA, isti uređaj koristim. Ne znam šta je problem, probao sam sa VPN i bez...

Napravio sam sad još jedan nalog na USA, istim koracima kao i prvi. Sad ima HBO.. Hvala svima svakako

Da li ovoj uređaj radi na OS Android TV ili je neki zatvoreni sistem?
Imam app i na kratko sam je pregledao, nije mi nešto zadržao pažnju. 🤔
Po čemu je drugačiji (bolji) od Android TV striming BOX-a?
Ako je uopšte bolji.
Pozdrav, od juce pokusavam da namestim ali mi nikako ne ide. Konkretan problem je sto nemam
Hbo i prime. Napravio sam nalog na usa, jer zamislite nema srbija(ima bosna, hrv i sve ostale, cak i Jugoslavija). Na Jugu izbacuje netacan zip kod i br telefona. Je l ima nekoga da koristiu potpunosti ovaj uredjaj u srbiji?
Piše na sajtu da u Evropi je dostupan u Nemačkoj, Britaniji i Francuskoj

Zatvoren sistem je u pitanju.
Pa najveća razlika je što podržava skoro sve što ti treba (video i audio formate) i što je sertifikovan za sve, ili skoro sve bitne, streaming servise.

Roku OS je na Linux-u i stariji je od samog Android-a a tek od Android TV-a. Roku je u neku ruku spin-off Netflix-a. Netflix nije hteo da pravi svoj player pa je postojeća firma (Roku, osnovana pre 20 godina) to preuzela na sebe, uz podršku samog Netflix-a, pre ~15 godina i ostalo je istorija

Piše na sajtu da u Evropi je dostupan u Nemačkoj, Britaniji i Francuskoj
Da, ja sam moj uzeo u Nemačkoj, napravio nalog na USA, skinuo sve app koje koristim (osim SkyShowtime za koji nema app) i sve funkcioniše besprekorno u Srbiji. Jedina zamerka mi je na daljinac, dobio sam verziju bez volume tastera.

Zatvoren sistem je u pitanju.
Pa najveća razlika je što podržava skoro sve što ti treba (video i audio formate) i što je sertifikovan za sve, ili skoro sve bitne, streaming servise.
Kako "podrzava" sve sto nam treba kad nema eto recimo Skyshowtime? SmarttTube? TiviMate? Verovatno nekad dodaju ali ne kapiram zasto uzimate uredjaje sa tim zatvorenim sistemima? To samo po sebi ni po cemu nije bolje od MiStick-a i FireSticka. Naravno, o ukusima se ne moze doskutovati, nek vas dobro slaži.

SkyShowtime je u delu Evrope a Roku prvenstveno pokriva tržište SAD, gde je prisutan Paramount+

Što bi rekli mi koji imamo Android box ovo nam ne treba.
Odjavljujem se sa teme 🖐

Kako "podrzava" sve sto nam treba kad nema eto recimo Skyshowtime? SmarttTube? TiviMate? Verovatno nekad dodaju ali ne kapiram zasto uzimate uredjaje sa tim zatvorenim sistemima? To samo po sebi ni po cemu nije bolje od MiStick-a i FireSticka. Naravno, o ukusima se ne moze doskutovati, nek vas dobro slaži.
Meni nedostaje samo SkyShowtime, sve ostalo imam. SmarttTube mi ne treba, imam YT premium, TiviMate mi takođe ne treba pošto ovaj uređaj koristim isključivo za muziku i serije sa servisa na koje sam pretplaćen. Takođe Plex radi super pa mogu sa laptopa da puštam muziku na tv pošto su mi tu zakačeni zvučnici. U prodavnici ima 4500+ aplikacija tako da može za svakog da se nađe ponešto.
Mi stick je samo full hd, fire stick ima i 4k ali košta duplo, za moje potrebe ovo je idealan uređaj da opametim tv.

IMG_20230106_112329.jpg
Nemam HBO MAX na Roku Express 4k pa sam kontaktirao njihov Support.
Još mi nisu odgovorili.

Pogledajte prilog 370399
Nemam HBO MAX na Roku Express 4k pa sam kontaktirao njihov Support.
Još mi nisu odgovorili.
Kao što rekoh, ja sam rešio tako što sam napravio nov nalog na USA i stavio neku adresu od neke random kuće u Ajovi. Naravno ovaj put mi je VPN bio uključen od samog početka do kraja. Mada, jedino je 4k bolji na Roku nego preko kompa(jer nema 4k na PC) a sve ispod toga mi je bolja slika na PC. Netflixov 4k je neuporedivo bolji od HBO. Glavna namena mi je bila Airplay

Da, nalog na USA rešava problem. Takođe kada je nalog na USA onda je malo drugačiji i meni, imaš search...

Trenutno nemam search, dakle zbog regiona.
Inače kanali su podeljeni po kategorijama, a u skoro svakoj kategoriji ima 1000 kanala, ogroman je izbor.

Kod kreiranja naloga je obavezan broj kartice iz banke, meni je prošla internet kartica na kojoj je 0€ trenutno, ali mi zato kreiranje naloga na Netflixu nije prošlo upravo zbog te nule 🙂

Uključio sam Hola VPN i kada se prebacim na Ameriku i odem na Roku da se registrujem, da otvorim novi nalog, idem na Sign in, ali mi javlja grešku Error.

Uključio sam Hola VPN i kada se prebacim na Ameriku i odem na Roku da se registrujem, da otvorim novi nalog, idem na Sign in, ali mi javlja grešku Error.
To nije do VPNa, jer da očita gde god da si ne bi trebalo da bude problema da se napravi. Ja konkretno koristim widnscribe

Valjda ću uspeti da se snađem, ipak i na novom nalogu nisam uspeo da nađem HBO MAX.
Povezao sam se na Apple+ TV, da bi gledao moraću preko iTunes da se povežem, našao sam novi Top gan na platformi.
IMG_20230106_165809.jpg

Valjda ću uspeti da se snađem, ipak i na novom nalogu nisam uspeo da nađem HBO MAX.
Povezao sam se na Apple+ TV, da bi gledao moraću preko iTunes da se povežem, našao sam novi Top gan na platformi.
Pogledajte prilog 370453
Ako imas iphone, jednostavno je lakse da sve instaliras na telefon i koristis samo Airplay

Uspeo sam da se nakačim na USA Roku, hvala puno na pomoći 🙂
S obzirom da je SBB otključao HBO max, trenutno gledam besplatno 🙂
IMG_20230107_212651.jpg

Inače odgovorio mi je i Roku Support.
Roku Support
@RokuSupportOfficial
@Roku
support helping customers weekdays between 9am-5pm PT. For support anytime: http://bit.ly/rokucs
Los Gatos, CA support.roku.com
Thanks for the info. We're able to see your Roku account is under Other Territory which is causing this issue. If you use your Roku other than US, UK, or Canada. The Roku account will automatically move to other territories and you will not be able to use some of the channels. The channels on Roku have geographical restrictions.

We request you to deactivate your Roku account and set up the Roku account under the appropriate territory in which you are located at the moment then factory reset your Roku device and set it up again with the new account. so that you will be able to add the channels available in your region. Let us know if you need more help!

Ja sam otvorio na UK preko streamlocatora i imam sve UK kanale sem Sky jer neću da plaćam, ali BBC i ITN i Channel 4 fantastičan izbor i još TV uživo

Ja sam otvorio na UK preko streamlocatora i imam sve UK kanale sem Sky jer neću da plaćam, ali BBC i ITN i Channel 4 fantastičan izbor i još TV uživo
Imaš uređaj ili app?
Ja sam čačkao tu app ali nešto nije ostavila takav utisak na mene
Da li stvarno rade za dž svi ti britanski kanali???

Imam uredjaj, imam stream locator, 7 evra mesecno, roku nalog na uk i imam sve uk zemaljske programe džabe

Sem HBO Max koji je fantastičan, najviše pažnje mi privlači Apple TV+, uspeo sam da ostvarim pristup, imaju baš ekstra portfolio raznoraznog sadržaja, imaju i free deo koji trenutno češljam.

Nazad
Vrh Dno