Šta je novo?

Roccat Kave VS Cooler Master Sirus

Pimpdude

Cenjen
Učlanjen(a)
06.12.2010
Poena
154
Crkle mi sluske A4tech.Uglavnom to su trece jeftinije sluske koje sam kupio u roku godinu i po dana,i koje su otisla u "zonu tisine" :d

Sad sam resio da malcice odresim kesu,i da kupim nesto sto ce me trajati bar do tridesete (inace sad imam 24 :D ) ....

Dvoumim se izmedju ova dva modela u gore navedenom naslovu. Oba sam nasao po ceni od 12.000din,oba su 5.1, od poznatih proizvodjaca i uglavnom hvaljena po netu. Jel ima neko iskustva sa nekim od ovih dva modela?

Uglavnom sluske su mi najvise za igrice (W.O.T),malo filmove i muzika ali prevazno igrice. Razmisljao sam i o Logitech G35,malcice je skuplji,ali sam nasao na netu da G35 ima samo dva zvucnika i simulira softwerski 7.1 za razliku od Sirus i Kave koji imaju vise zvucnika,zbog cega je pretpostavljam bogatiji zvuk. Uglavnom,znam da cu biti zadovoljan sa bilo cime,posto prelazim sa A4tech-a,ali posto dajem toliko para koja su malo teze zaradjene,zelim da cujem neke savete iz prve ruke :) Hvala unaped na pomoci...

pazi sad ovako,za roccat i CM ne znam ali ako uzmes G35 ima da se useres u gace... vrede duplo vise para,vrhunske su,kristalan zvuk,jedini problem su ulosci za usi koje pocnu da se ljuste posle nekog vremena
naveo si 12 hiljada din mislim da se g35 uklapa,mozda je i jeftiniji

Kave su ogromne i veoma teske slusalice... Bojim se dati nece prijati da ih nosis par sati na glavi...

Ako već daješ finu lovu, zašto ne ideš na neki Senn, AKG, Koss, već se mlatiš sa tim "igračkim"?

Malo sam gledao i AKG, Sennheiser,ali nisam nasao da budu 5.1 ili 7.1,i da imaju mikrofon. Nisam bas toliko zapeo da budu "surround",ali mikrofon je obavezan,a vecinom ovih ozbiljnijih nemaju mikrofon... Slobodno preporuci nesto ako znas sta je dobro... A gledao sam I logitech g35,samo ovde u Srbiji nisam nasao do 12.000..

a zasto ne bi uzeo mikrofon posebno? meni su ovi na stalku inace bolji.

Iskreno,nisam dosad ni razmisljao o tome. Nekako mi je bilo prakticnije da mi je mikrofon pri uvu. Idem da vidim po netu sta ima od mikrofona,a i od slusalica :)

uvek su headseti bili skuplji od kombinacije mic+headphone a i "obične" sluške su kvalitetnije

Imao sam ja Roccat Kave sve ukupno mesec dana. Zvuk je odlican, mic takodje, bas otkida ali su ogromne i stvarno veoma teske. Postaju neudobne vec posle pola sata, a jos nosim i naocare pa mi bas smeta. Sada imam Steelseries Siberia v2, neuporedivo su lakse, zvuk takodje odlican, dobijes i zvucnu karticu za simulaciju 7.1 surround, retractable mic,... Jos su sad i na akciji za 8000 din u Games-u, definitivno bih ti preporucio.

a zasto ne bi uzeo mikrofon posebno? meni su ovi na stalku inace bolji.

zavisi za sta coveku trebaju slusalice,ukoliko ce da igra bf3,wow,mw3 ili tako nesto sa ortacima na ts-u da razgovara onda je ta varijanta sa desk mic veliko sra...
opet ukoliko ce da slusa muziku onda bolje da uzima zvucnike nego slusalice...

to sto pricas za da nisi zapeo da budu surround tu gresis najvise...

uzmi G35 i neces se pokajati,podizu "feeling" igranja na drugi nivo ! veruj mi neces se pokajati.... sto se tice udobnosti,nosices ih ko da si se rodio sa njima...

imaju samo jednu manu... imaju mnogo dobru izolaciju,tako da ako devojka sedi pored tebe i nesto ti blebece dok igras igre (moj slucaj) neces je cuti nista :D
masu puta se sve zavrsi na : "pa ti mene u opste ne slusas !" :D

Imam sada neki Geniusov mikrofon,koji sam iskopao sa tavana,kupljen jos 2000 godine :D Slabo hvata zvuk pa moram za svaku rec da se nabijem u mikrofon,sto me vec prilicno iritira. Zvucnike za muziku imam dosta dobre,Altecove,a retko slusam muziku kroz sluske kuci,osim kad negde putujem,ali za to imam bubice,mrzi me da nosim neke velike na glavi u javnosti ,)

Logitech G35 je bio moj prvi izbor,jos dok nisam imao pare,i samo sam planirao sta cu da kupim. I cim se naostrim za kupovinu,uvek naidjem na neki komentar koji me opet vrati na razmisljanje. Logitecove proizvode kupujem odavno,i uvek sam bio zadovoljan sa njima. Uglavnom cu sluske koristiti za igrice,trenutno samo W.O.T,i poneki film ako bude super zvucao kroz sluske,i to je to...

Vrh Dno