Šta je novo?

Robotski cistaci podova

pinocio

Slavan
Učlanjen(a)
19.01.2009
Poena
455
Koristi li ih neko, ali kao zasebne uredjaje, da nisu u sklopu usisivaca? Kako su se pokazali, koliko su prakticni? Koliko su skupi za odrzavanje? Preporuka nekog odredjenog modela?
Trenutno analiziram Irobot Braava modele, pa vidim da je noviji model (m6) vise puta skuplji od starijeg (jet 240), a ne znam sta drugi proizvodjaci nude u ponudi. Da li je to uopste isplativa investicija? Problem je sto imam usisivac (Roomba 980) koji i dalje super radi pa mi je bzvz da gledam neki Combo uredjaj.

Ja imam Roomba i7 i Braava Jet m6.
Prvi usisava i skroz je dobar, bio je skup ali vredi. A ovaj drugi nista ne valja.
Jedino ako ti je pod bez tepiha i stan bez previse namestaja tj. prepreka.. inace bacene pare.

A ovaj drugi nista ne valja.
Jedino ako ti je pod bez tepiha i stan bez previse namestaja tj. prepreka.. inace bacene pare.
Ma vidim da ima milion komentara koji idu iz krajnosti u krajnost, a potrebna mi je tako neka spravica koja bi osvezavala podove. Za m6 sam bas citao da lupa u prepreke, da najasi i na tepihe i sl. A ne znam kakvi su oni stariji modeli (jet 240), verovatno ga je vreme pregazilo, al opet... i meni je Roomba 5 godina star, al i dalje radi posao, zao mi da je menjam, pa sam mislio samo jedan uredjaj koji je namesnki samo cistac, al ocigledno d anije idealna situacija. Inace na Amazonu je M6 320e i to mi delovalo bas privlacno

Ma vidim da ima milion komentara koji idu iz krajnosti u krajnost, a potrebna mi je tako neka spravica koja bi osvezavala podove. Za m6 sam bas citao da lupa u prepreke, da najasi i na tepihe i sl. A ne znam kakvi su oni stariji modeli (jet 240), verovatno ga je vreme pregazilo, al opet... i meni je Roomba 5 godina star, al i dalje radi posao, zao mi da je menjam, pa sam mislio samo jedan uredjaj koji je namesnki samo cistac, al ocigledno d anije idealna situacija. Inace na Amazonu je M6 320e i to mi delovalo bas privlacno
Dobro, to nije loša cena... čak i da nisi zadovoljan, nije strašno.
Tako je - lupa u prepreke, često ode na tepih i zaglavi, mogu da ti kažem da mu svaki treći task završi error-om kao negde je stuck.
E sad, ako imaš manje tepiha i prepreka možda može da ti bude koristan.
Mi smo ga dobili na poklon za useljenje pa kao ajde.. Da sam ga kupio, vratio bih ga posle par dana. Supruga kaže da je koristan jer čisti ispod ugaone garniture koja je dosta velika i ispod nje nema tepiha. I to jedino što valja kod njega.
Meni ide na živce jer prvi dolazim kući sa posla i moram da tražim gde je sad zaglavio.

A ja na 980 imam one virtualne zidove, ne znam da li su kompatibilni sa njim mozda!?

A ja na 980 imam one virtualne zidove, ne znam da li su kompatibilni sa njim mozda!?
Izvinjavam se, potpuno sam zaboravio da pišem. Tokom celog vikenda je bilo neko slavlje i zato. :D
Iskreno ne znam, ali ne vidim razlog zašto ne bi radio jer isto izgleda kao što ja imam za onaj i7. Samo ne mogu da se setim da li sam dobio i za Braavu virtuelni zid..

Nazad
Vrh Dno