Jel si probao možda ovako nešto?
Jednostavan za rukovanje, bez kapanja vode zahvaljujući usisu i ogromna ušteda vremena – sa originalnim Karcher setom za usisavanje prozora, prozori su blistavo čisti i bez mrlja za tren.
www.kaercher.com
Nije robot, ali koristim ga već par godina i baš dobro radi posao.
Nisam. Pre neku godinu htedoh da uzmem Bosch, ali mi prodavac reče da ne radi baš ka na reklami i prezentaciji. Zna me čovek što svraćam u prodavnicu, tog trenutka sam kupovao za tipa 100.000 dinara, pa računam da mu nije interes da mi zavali, već da zadrži kupca. Od tada je prošlo neko vreme, pa verujem da su i uređaji bolji nego što su bili.
Meni je potrebno za 10 otvora, nešto preko 30m2, možda bliže 40m2, pa sa obe strane. Kada se pere ručno, svaki mora sa merdevina, pa bi robot tu pomogao. Peremo ih 2x godišnje, a relano je potrebno BAR 4x. Imamo i jednu tuš kabinu sa okvirno 5m2 stakla, retko se koristi, ali bi opet mogla na nekoliko dana da se pere.
Manje otvore ni ne brojim, jer nisam siguran koliko je zgodno da stavim robota na staklo koje je 2-3-4 puta veće od robota. Ne može da se okrene.
Verujem da bi taj čistač koji pominješ bio super za te manje otvore, jer, hvala Bogu, i njih ima....
Ne baš sa robotom, ali uskoro će mi stići ručni dvostrani magnetni brisač sa Temua i poručio sam crveni (navodno najjači) za do 4.5cm debljine koji bi trebalo da odgovara velikom dvokrilnom prozoru sa terase i ostatku stolarije pa snimam od početka do kraja sve svakako i ako nekog zanima, javljam valja li šta.
Ovo mi se nešto nije svidelo, na prvi pogled. To je zgodno za one koji su na spratovima, pa imaju problem da očiste spoljnu stranu. Kod mene su sva stakla prizemlje i prvi sprat.
Izgleda da su dovoljno mali i za regularne prozore, samo ne znam koliki smor nositi ga od prostorije do prostorije. Ali opet, spreman sam da se odreknem tih malih prozora, ako će ove gore pomenute da mi opere bar onoliko koliko možemo rukom da ih sredimo.