Šta je novo?

Robot za pranje prozora

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Da li neko ima iskustva sa ovim uređajima?

Vidim u redovnim prodavnicama model Joda, a na KP ima još nekoliko modela. Neki sa baterijom, neki na kabal, cene od 100 do 250eur.

Nadjoh i Xiaomi Hutt, ima vise modela. Deluje kao i sa usisivacima, mnogi pravi, Xiaomi i kloni vladaju.

To ako iole dobro čisti prozor, nema razmatranja, ima da bude bolja kupovina od robot usisivača :)

Jel si probao možda ovako nešto?

Nije robot, ali koristim ga već par godina i baš dobro radi posao.

Ne baš sa robotom, ali uskoro će mi stići ručni dvostrani magnetni brisač sa Temua i poručio sam crveni (navodno najjači) za do 4.5cm debljine koji bi trebalo da odgovara velikom dvokrilnom prozoru sa terase i ostatku stolarije pa snimam od početka do kraja sve svakako i ako nekog zanima, javljam valja li šta.

Apsolutno. Zapratio.

Ovi usisivači rade posao, imam neki iz Lidla, odlična stvarčica.

Jel si probao možda ovako nešto?

Nije robot, ali koristim ga već par godina i baš dobro radi posao.

Nisam. Pre neku godinu htedoh da uzmem Bosch, ali mi prodavac reče da ne radi baš ka na reklami i prezentaciji. Zna me čovek što svraćam u prodavnicu, tog trenutka sam kupovao za tipa 100.000 dinara, pa računam da mu nije interes da mi zavali, već da zadrži kupca. Od tada je prošlo neko vreme, pa verujem da su i uređaji bolji nego što su bili.

Meni je potrebno za 10 otvora, nešto preko 30m2, možda bliže 40m2, pa sa obe strane. Kada se pere ručno, svaki mora sa merdevina, pa bi robot tu pomogao. Peremo ih 2x godišnje, a relano je potrebno BAR 4x. Imamo i jednu tuš kabinu sa okvirno 5m2 stakla, retko se koristi, ali bi opet mogla na nekoliko dana da se pere.

Manje otvore ni ne brojim, jer nisam siguran koliko je zgodno da stavim robota na staklo koje je 2-3-4 puta veće od robota. Ne može da se okrene.
Verujem da bi taj čistač koji pominješ bio super za te manje otvore, jer, hvala Bogu, i njih ima....

Ne baš sa robotom, ali uskoro će mi stići ručni dvostrani magnetni brisač sa Temua i poručio sam crveni (navodno najjači) za do 4.5cm debljine koji bi trebalo da odgovara velikom dvokrilnom prozoru sa terase i ostatku stolarije pa snimam od početka do kraja sve svakako i ako nekog zanima, javljam valja li šta.
Ovo mi se nešto nije svidelo, na prvi pogled. To je zgodno za one koji su na spratovima, pa imaju problem da očiste spoljnu stranu. Kod mene su sva stakla prizemlje i prvi sprat.

Izgleda da su dovoljno mali i za regularne prozore, samo ne znam koliki smor nositi ga od prostorije do prostorije. Ali opet, spreman sam da se odreknem tih malih prozora, ako će ove gore pomenute da mi opere bar onoliko koliko možemo rukom da ih sredimo.

Kod nas može da se kupi Hobot, regularna prodavnica. Jedino što su im na sajtu upadljivo fake recenzije proizvoda. Brukanje bez razloga.
Najskuplji model im je nešto preko 50.000, što je sasvim prihvatljivo, ako dobro pere i ide do ivica.

Modeli kvadratnog oblika, dostupni na AE i Temu uglavnom imaju dobre ocene, ali ima i nezadovoljnih ljudi.
Ovalni modeli, sa dve kružne krpe uglavnom imaju negativne recenzije i to za kvalitet čišćenja, sa sve fotografijama muzgi koje ostaju.

Četvrtasti modeli su otprilike 24x24cm i mogu da peru prozore širine najmanje 50cm.

Ima modela čijim radom su ljudi zadoocljni, osim što ne operu ivice. A jedan je napisao da mu svu prljavštinu nagura na ivice prozora.

Ono što mi nije jasno, koja je korist od vezivanja uređaja. Posebno kada na nekom video snimku peru staklo u prizemlju, a vežu robota za kvaku Na prozoru, kanapom od nekoliko metara.

Ako si na sedmom spratu I vežeš kanapom robota da ne padne dole, najbolje što može da se desi je da se robot razbije o zid zgrade, a s obzirom da su prozori uglavnom u vertikali, sasvim je realno da će da uleti kroz prozor kod komšije neki sprat niže.

Ja sam se dugo lozio na Hutt C65. I bio sam na 95% da ga kupim, al sam onda nesto ipak odustao, ni sam se ne secam zasto. Imaju i lepih strana, ali i dosta losih i bas dugo sam vagao, i na kraju odustao

Šta su bile loše strane?

Šta su bile loše strane?
A sta znam, vise se i ne secam, mada otvaranjem ove teme, sad ste me ponovo aktivirali :D Recimo meni je najveca mana sporost. Mozda nije problem ako imas jedan veliki portal ili stakleni krov (ima snimaka na Amazonu kako rade na takvim pozicijama), al ako imas vise manjih prozora, tad mislim da sporost itekako dodje do izrazaja, jer ces ih pre oprati rucno nego sto ces prenostiti kablove, ukljucivati, iskljucivati i strepeti. Mada bas mnogo recenzija sam citao (najvise od kupaca na Amazonu) i cini mi se da su vakum i padovi gotovo nepostojeci problemi.

Meni je najinteresatniji ovaj Ecovacs Winbot W2 Omni. Ima koferče sa baterijom, pa je verovatno i to premeštanje lakše. Meni su ove velike površine na dva zida, pa premeštanje nije problem ni na produznom kabli, ali tako sa kofer baterijom, oprao bih i neke na koje nisam računao.

Mene brine da li ostavlja muzge tj tragove, jer su kupci ovih kung-Fu modela zakačili vrlo konkretne fotke kako loše brišu. Sve ostalo su, uglavnom, plaćeni reviewovi.

U jednom review je devojka rekla da se krpica mora "vrlo često kvasiti". Ali nije rekla na koliko kvadrata.

Jedan tip je baš nahvalio uređaj, ali je naglasio da ga je dobio od njih da uradi review, samo je kratko pomenuo da je to za održavanje prozora. Da se zaista prljavi prozori moraju oprati na neki drugi način. Što je kao i ok, meni nije problem da sa prozora do ulice obrišem višemesečnu štroku, već da prozor uglancam, da nema tragove ubrusa.

U uputstvu za W2 Omni stoji da se ne koriste nikakva sredstva za stakla, jer staklo moze postati klizavo i da robot otpadne. Njihova sredstva su užas skupa.
Ljudi prave neku mešavinu sa sirćetom.

I na kraju, najvažniji momenat, tip koji je pre godinu dana napisao kratak review na Redit, odgovarao je povremeno na pitanja prethodnih meseci i poslednja poruka, od proslog meseca "da budem iskren, u poslednje vreme ga veoma retko koristim".

Ne daje mi se 500eur za uređaj koji nisam video kako radi ili bar da imam neki legit review.

Pa eto i sam si naveo sasvim dovoljno nejasnoca koje opravdano sputavaju kupovinu. Tako sam i ja imao brdo dilema, i na kraju ipak presekao da je bolje da ne cackam mecku (iako bih vrlo rado voleo da isprobam i taj uredjaj) :)

I ja se razmišljam oko ovoga, ali nikako da dodjem do neke konkretne preporuke. Nemam poverenje u one sa Temua, ali vidim da neki modeli imaju korektne recenzije.

Ako je uzeo neko, bilo bi lepo da podeli iskustvo.

I ja se razmišljam oko ovoga, ali nikako da dodjem do neke konkretne preporuke. Nemam poverenje u one sa Temua, ali vidim da neki modeli imaju korektne recenzije.

Ako je uzeo neko, bilo bi lepo da podeli iskustvo.
Bogme citajuci tvoju poruku skoknuh na Temu i ima onaj jedan model oko 12000din, fantasticne recenzije. Sad mi opet ulazi u fokus taj robot :D

Vrh Dno