Šta je novo?

Roaming problem - CG, GR

RingeRaja

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
1,185
Ovog leta sam imao čudan problem sa roamingom koji do sada nisam imao.
Postpade korisnik, produžio ugovor u aprilu na još 2 godine, koristim iPhone SE koji sam otplatio.
Dakle, pre mesec dana sam bio u GR na moru i nikako nisam imao roaming. Na automatic ništa, manualnim putem nađe mreže, ali...
1. Kači se samo i isključivo na Cosmote, ostale ne zarezuje.
2. Kad se zakači to traje 15-ak sekundi (prvo padne jačina signala na 1 crtu i onda no signal).

Ove probleme nisam imao u MK, jer sam obratio pažnju kad sam se vraćao, nikakav gubitak, mogu da se kačim na kog provajdera hoću.

Sad sam bio u CG i opet isto kao u GR, sam MTEL daje za kačenje, ali džaba kad me otkači.

Da li je neko imao ovaj problem?

MTS? Ako jeste, iskljucen ti je roming nakon zadnje promene. Poznato je.
Ako su druga dva - no clue ;)

A kako radi u MK, najnormalnije?
Videću kad me prođe ovsj virus o čemu se radi.

nisi usamljeni slucaj.. ja sam po 15 dana u Bugarskoj i telefon mi ne zazvoni 3x. Sve mislim da ljudi znaju da sam van, pa nece da mi "troše" roming :)
sad mi lakse.... znaci problem je do njih

Meni je sada u Grckoj bio uzasan roming na bon bon, tacnije Zakintosu na Cosmote prikazuje 4G al zali boze kako otvara, prebacim na Vodafone 3G malo bolje al nije to, to, kao sto je bilo prosle godine u Grckoj.
E sad, od juce ne znam sta se desilo i gde je bio problem ali na Cosmote 4G radi odlicno.

Ringe, na kom si operateru? Onaj stari broj ti je Tln, znaci nije ovo sto sam pomenuo.
Mozda jeste povezano sa ovim sto Dakii kaze ;)

Lefkada. VIP roaming dodatak, zakačen na Vodafon 4G, doručak u hotelu i tuga od WiFi u hotelu (da nema 4G da se rokneš):
10558f0a349f4cb2055454be1e6fd83a.jpg
adbede5f79e8ae57679bcab48c5480ec.jpg
c78a2a4fd311ac7aba5db45f003708b2.jpg

Poslednja izmena:
Ali vidi taj pin na WiFi, a ne kao ovaj VIP, ne mozes da igras online igre :p

Rizikujes na postpaidu, ili prepaidu?

Sad zvao MTS podršku, momak kaže da mi je sve vreme uključen roaming????
Kaže da ni njemu nije jasno kako u MK radi, a u GR i CG ne, sumnja na telefon ili karticu??? Ovo je tek ludilo pošto sam pre par meseci bio u Irskoj i sve je radilo kao sat.
Pričao mi o nekoj opciji da ne radi ako mi uključen 4G, a mreža ima samo 3G, što je po meni tek glupost na kvadrat.
Ako neko ima rešenje neka piše.

Moguce da je MTS iskljucio sada 4G roming skroz, jer su imali puno problema sa naplatom data rominga, iako je korisnicima bio iskljucen data (i data roming) skroz. U Grckoj, ne i MKD.

Da si i dalje dole, mogao bi probati da li radi kada forsiras 3G only (ionako ti 4G uopste ne treba, MTS data roming neces koristiti sigurno u Grckoj)

Pa zar aparat ne skida automatski na 3G ako ne radi 4G? Tako mi funkcioniše ovde, ne moram ja na aparatu da podešavam.
Na kraju, data mi je bio isključen čim sam ušao u MK.
GPS je radio najnormalnije.

Poslednja izmena:
Trebao bi, ali ne radi to u romingu uospte tako lepo kako treba :D

Ništa onda, do sledećeg roaminga, pa ćemo da vidimo.
Hvala za savet.

Nazad
Vrh Dno