Šta je novo?

RJ45 spliteri

Air Jordan

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
710
Ima li negde kod nas ovakvih splitera:

10672338.jpg

Hocu do jedne sobe da sprovedem i IPTV i LAN, ali imam samo jednu uticnicu.

RJ45 spliter se zove Hub (u proslosti) ili (malo napredniji) Switch :)

Ovakav kabl ti nece posluziti za ono sto pretpostavljam da ti hoces (da prikljucis dva ip uredjaja u jedan port na ruteru).

Kako nece, ovakvi spliteri rade u paru, jedan kacim na uticnicu u patch panelu, a drugi na uticnicu u zidu. Dele protok na po dva para zica.

http://store.cableorganizer.com/p-17176-2-port-rj-45-splitter-combiner-combo-2-pack.aspx

Poslednja izmena:
aaaa.... nisam te skontao.

Hoces od 8 licni/zica da iskoristis 4 (2para) za jednu konekciju i 4(2para) za drugu.
To ce raditi, jedino imas ogranicenje da ne mozes imati 1Gb link jer on koristi sva 4 para zica.

Baš to. Znam da ne bih imao gigabit tu, ali to bi bilo samo privremeno rešenje dok ne sprovedu kablovsku i mojom stranom ulice.

imas u nebu/netiksu sigurno, ali kosta jedan oko 400 din. Nadjes na buvljaku spliter koji sa jednog lana vodi na dva (kao za telefon), pa ga otvori i ispremestaj zice, ja sam napravio sebi 4 komada takva, radi fino, samo moras da pazis o redosledu zica, kojim ces da vodis saobracaj da budu iste na oba kraja.

Vidim da na netu ima tutorijala za pravljenje ovakvih splitera, a posto imam viska par keystone jack-ova, probacu sam da ih napravim.

Mozes sa keystone modulima provereno.
Kod mene u firmi je vecina kablova uradjena tako - 2 parice za LAN, +1 za telefon a negde 2 telefona ili fax. Radi sve bez problema.
Pretpostavljam da smanjuje protok u LAN-u kada se prica telefonom ali ionako nema nekog ogromnog saobracaja.

Napravljeni spliteri, rade bez problema. :)

da li primecujes nekakav gubitak u kvalitetu/brzini?

Sve radi besprekorno, jedino sto sam oborio brzinu mreze sa Gbit na 100 Mbit.

Meni mreža trenutno i jeste 100mbit.
tako da mislim da ne bih ništa značajno izgubio.

Hvala !

Nisam siguran da li sam dobro razumeo kako ovaj spliter radi, pa da pitam ponovo.
Ovaj adapter priključim u zid (utičnica za internet), pa u njega po jedan kabl za dva laptopa, da li će ovako da radi internet?

Nazad
Vrh Dno