Šta je novo?

RJ45 spliter

daca96

Cenjen
Učlanjen(a)
08.03.2021
Poena
105
Kupio sam spliter sa slike kako bih prikljucio istovremeno eon uredjaj i televizor na lan kabl medjutim jedan od ulaza na ovom adapteru ne propusta internet. Imam dva istovetna ovakva splitera, kupuje se u paru i oba imaju isti problem.

Sta mislite da li je problem u njima ili je nesto drugo?

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    231.8 KB · Pregleda: 11
  • image.jpg
    image.jpg
    196.6 KB · Pregleda: 11
Popunjeno je sve, iz modema ide jedan za racunar, druga dva za iris, i cetvrti je iso za eon. Medjutim posto mi wifi na televizoru zeza povremeno i dolazi do raskidanje veze, uzeo sam ovo.

Nisi povezao dobro, treba da povezes ovako: ruter ->> spliter -> spliter ->> uredjaji. Znaci dve zice iz rutera do splitera, pa jedna zica do drugog splitera, pa dve zice od splitera do uredjaja svakog. Ako nemas mesta da dve zice povezes na ruter, onda ti spliter (odnosno coupler) ne vredi nista.

Nisi povezao dobro, treba da povezes ovako: ruter ->> spliter -> spliter ->> uredjaji. Znaci dve zice iz rutera do splitera, pa jedna zica do drugog splitera, pa dve zice od splitera do uredjaja svakog. Ako nemas mesta da dve zice povezes na ruter, onda ti spliter (odnosno coupler) ne vredi nista.
Aha, bezveze. Pa nemam, zato sam i mislio da resim sa ovim.

Svrha coupler-a je da iskoristis jednu zicu u zidu, da preko nje sprovedes mrezu za dva uredjaja, ali moras da imas dva slobodna porta na izvoru (ruter).

Da, tako moze, samo stavis switch tamo gde imas ta dodatna dva uredjaja. Ruter -> switch ->> uredjaji.

Da li mozes da preporucis neki? Kako on funkcionise i kako se povezuje?

Pa svejedno je to u sustini, koji nadjes jeftino, treba ti mali switch sa 5 portova npr. i mesto gde ces da ga ukljucis u struju, posto switch radi na struju. Iz rutera jedan port spajas na jedan port na switchu (bilo koji port), a ostale portove na switchu spajas na uredjaje. Gledaj da bude gigabitni switch 1000mbps.

Znaci ako sam razumeo. Ja sad imam lan kabl koji mi je povezan od rutera do jedne uticnice, sa drugim lan kablom u drugoj sobi prikljucim izmedju uticne i switcha i onda iz tog switcha dva lan kabla saljem prema uredjajima?

Da

Znaci brzina svakog porta da bude 1gbps, mozda je to overkill ali od viska glava ne boli :D Meni sad preko eon aplikacije na testu brzine izbacuje 55-80mbps.

Taj fazon, i eon box i smart tv su gotovo sigurno samo 100mbps max. ali sto da ne bude 1000mbps kad vec kupujes. Razlika u ceni je mala.

Nazad
Vrh Dno