Šta je novo?

RivaTuner 15.8 RC 6600GT fan speed control

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Zanima me zasto u RivaTuneru kad podesim ventilator u 2Du da radi na npr 70%, automatski mi se podesava na 25%? Da li to znaci da moja kartica ne podrzava fan control ili mozda stvarno radi na 70% (bug u softveru)? Pored toga, kako mogu da smanjim klok memorije u 2D modu (recimo stavim na 800 Mhz (900 def)), a da mi se promeni na default kada kartica radi 3D modu? Da pojasnim primerom:

2D Mod:
- GPU: 250
- Mem: 800

3D Mod:
- Gpu: 500
- Mem: ostaje 800 (a ja hocu da bude 900 npr)

(Znaci samo klok GPUa se menja)...

I jos jedno pitanje: Na koliko drzite klokove u 2D modu? Da li da teram ispod 200Mhz-a ili...?

Poz :wave:

P.S. Nisam se bahcao puno sa RTunerom, tako da ne znam puno stvari o ovom programu, ali moram da podesim graficku da mi radi u "low modu" jer komp mi skida sa neta po celu noc i necu da habam graficku ;)

Memorija u svim modovima radi na istoj frekvenciji, imas u RT i monitoring pa istestiraj koliko smes da smanjis brzinu coolera u 2D modu. Siguran sam da smes da ides na 85-80%....
Ne zavisi temp. samo od kloka vec i od napona, tako da preterano smanjivanje 2D kloka nece puno uticati na temp....

A kako ostaje sa ventilatorom? Zasto mi prikazuje 25%???

Jel si uspeo da resis problem ventilatora ?, meni isto ide ili 100% ili 25% procitao sam ono uptstvo sa linka sve ja to odradim ali ventilator idalje zuji ko lud

POMAGAJTE

Nisam. Batalio sam to i stavio ga da radi na 100% celo vreme. Ako mi crkne kartica (ne daj boze) ide na garanciju...

Meni uz 6800 rivatuner bez problema obavlja posao sa ventilatorom.

Dorry je napisao(la):
Ljudi, nasao sam neki info, mozda i vama bude koristan:
http://userweb.suscom.net/~msl/RivaTuner.htm

Poz :wave:

Evo da vam se pohvalim da sam pomocu ovog linka namestio i brzinu ventilatora, i klokove.

Klokove sam namestio na 300/900 za 2d i 550/1100 za 3d, jedini "problem" je, kada se podigne win, klokovi stoje na default-u tj. na 300/1000, pa onda kada se potera neka 3d aplikacija, on digne klokove na 550/1100, da bi kada se to zatvori spustio na 300/900 ;)

Što se tiče ventilatora, kada se digne win, radi na 100%, i posle par sekundi ga spusti na 45% koliko sam i namestio.
Inace do sada sam morao da otvaram riva tuner, pa da odaberem profil za ventilator koji sam napravio, ali ga je prihvatao iz jedno trećeg puta, nikako nije hteo iz prve.

Kartica je MSI 6600GT bez viva.

tomato je napisao(la):
klokovi stoje na default-u tj. na 300/1000, pa onda kada se potera neka 3d aplikacija, on digne klokove na 550/1100, da bi kada se to zatvori spustio na 300/900 ;)
Kako si uspeo da nateras memoriju da radi na razlicitim brzinama u 2d i 3d? :trust: Ja kada namestim u 3d npr. 1000 automatski je i za 2d 1000 mhz.

Pa, ne znam, radio sam to za klokove tacno po uputstvu sa linka. Jedino, mozda bas i nije jedino ;) , ali cini mi se da tamo nije napisano, sam kada sam sve to odradio, iskljucio opciju Enable driver level hardware overclocking. Evo i slika kako stoje podešavanja. Ako nekom treba, mogu da uslikam šta ga interesuje.

P.S. Evo u monitoru se vidi da je memorija, kao što sam i rekao prvo radila na 1000, pa na 1100 za 3d, i onda se spustila na 900.

Prilozi

• riva.jpg
    riva.jpg
    48.2 KB · Pregleda: 45
  • riva1.jpg
    riva1.jpg
    206.6 KB · Pregleda: 47
  • riva2.jpg
    riva2.jpg
    33.7 KB · Pregleda: 51
ExR je napisao(la):
Kako si uspeo da nateras memoriju da radi na razlicitim brzinama u 2d i 3d? :trust: Ja kada namestim u 3d npr. 1000 automatski je i za 2d 1000 mhz.

Procitaj link i bice ti sve jasno ;)

Poz

Preskocio sam link jer nemam problem koji vi imate.
Nego da li je "zdravo" za kartu da se tako seta brzina memorije?
1000->1100->900

Poslednja izmena:
Kod mene, sa MSI 6600GT expert tool radi bez problema. u 2d modu stoji na 50% i tako radi svaki put, kad udjem u neku igru on digne na 100% i to je to :)

ExR je napisao(la):
Preskocio sam link jer nemam problem koji vi imate.
Nego da li je "zdravo" za kartu da se tako seta brzina memorije?
1000->1100->900

Pa kazem ti procitaj link ako hoces i ti tako da setas memoriju :) Imas tamo jos neka upustva...

Ako u 3D modu bilo koja overklokana karta ne pravi probleme,neće ni u 2D modu sigurno!

Nazad
Vrh Dno