Šta je novo?

Riva 2.22 problem

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Najnovija verzija rive kaze da je nije testirana sa mojim sveze updateovanim 181.22 WHQL driverima. Gledao sam da skinem noviju rivu ali nema, a u changelogu(ili kako se vec pishe) kaze da je dodata podrshka za 181 drivere. Shta da radim?

Normalna stvar.Riva ce da prijavi, ti samo chekiraj da te ne opominje do sledeceg "neispitanog" drajvera i uzivaj...RT radi najnormalnije.

E hvala ti nego da te pitam, da li moze da shkodi ako ostavim da fan bude uvek 100%?

Ne... Ako ti buka ne smeta... Onako se te kartice ne zadrzawaju mnogo. Werowatno ces je kroz max god dana, menjati.

Ne razumem, zashto cu je menjati?

Misli na jednogodisnji upgrade zbog novih nadolazecih zahtevnih igara 😉.
Ako zelis da uvek igras na visokim podesavanjima, menjanje graficke u godinu-godinu i po dana je normalna stvar, uz menjanje procesora (i ploce) na svakih 3 godine, grubo receno.

Pa ****te ne zivim ja na parama. Predvideo sam da tu negde 1010-11 kupim novu grafu i onda 2012-13 nov komp, menjanje proca i matichne se prosto ne isplati. Znam proceduru, stari komp koji sam upgrade-ovao(sa jednim AGP X1600Pro) mi tera skoro sve shto je do danas izashlo, pa se nadam da ce i ovaj komp tako terati.

Procesor jos dugo neces morati menjati, malo jaci overklok (moze on bez problema do 3,4-3,6GHz), dokupis jos 2GB memorije (dovoljna je obicna 2x2GB value memorija, nema potrebe za tim tvojim ocz i drugim skupim varijantama).

A sto se tice graficke, pa *** igras se na native 1680x1050. Zahtevna je to rezolucija 😉. Ako ne planiras upgrade recimo do leta 2010 godine, onda ces morati da vremeno smanjujes detalje u igrama, a zatim i rezoluciju -> 1440x900.

Ja sam ovu moju iChill 8800GT kupio pre 2 nedelje, ali ona nije u cvetu mladosti, sledeci upgrade planiram recimo za godinu dana ili malo jace, prosto jer znam da nece biti dovoljna 🙂.
GTX 260 216sp je odlicna kupovina, samo da joj malo padne cena...

Ma meni smanjenje ressa ne smeta, pa i specijalne efekte ajde, ali mnogo me nervira smanjenje kvaliteta texture. Inache bolji ti je 4870 1GB od te tvoje nVidia-e(poshto se vidi da ti OC nije stran).
E nego moj 8800GT ima obichno hladjenje. Shta mislish jel bi trebao da moze da ide 700/1600/1000?

Ma meni smanjenje ressa ne smeta, pa i specijalne efekte ajde, ali mnogo me nervira smanjenje kvaliteta texture. Inache bolji ti je 4870 1GB od te tvoje nVidia-e(poshto se vidi da ti OC nije stran).
E nego moj 8800GT ima obichno hladjenje. Shta mislish jel bi trebao da moze da ide 700/1600/1000?

Pa dobro tu su negde 4870 1GB i GTX 260 216SP, niza cena ce prevagnuti, no ima vremena za to jos dosta...

Pazi, ja sam kupio Ichill (najbolje custom hladjenje kod 8800GT kartica), koji dolazi sa fabrickim povecanim taktovima.
Def je 600/1500/900, a oni su stavili 700/1500/1000MHz.
Ja sam se malo igrao sa overklokom i stavio na 750/1825/1100MHz, i prolazi 3DMark, igra takodje, ali posle recimo sat vremena ili jace, zna da zabode 😉, pa me mrzelo da trazim sad max stabilne vrednosti, pa sam spustio na 700/1725/1000MHz za svaki dan (dakle povecao sam shadere sa 1500 na 1725MHz).

Taj XFX ima ocajno hladjenje, tako da ne znam sta da ti kazem, uostalom probas overklok i pratis temperature.

Meni je (na 700/1700/1000MHz) temp u idle 40C, a u igrama max 55C, tako da nemam problema sa tim.

Poslednja izmena:
Pa valjda je referentno ****m ti XFX. To me oni likovi iz DIGITAL-nalozili kao Alpha Dog Edition ima bolje hladjenje, pa sam ja chekao ovaj XFX i dao vishe para nego shto bi trebao, a on se vishe greje. Recimo ja znam da moji shaderi sigurno ne bi mogli ni u snu da doguraju 1700, tako da ti si ubo dobru stvar. Nego ja sam neshto bio iztripovao da Asusovi Glaciator 8800GT je bio najbolje hladjen, izgleda da sam se zaebao.
P.S. Znam zashta 216SP u GTX 260 stoji. 🙂

Ne brini za to. Dok sam imao NV shader clock je jako bitan... Ipak su to "jezgra." Ma widim kakaw ti je komp... Najwise mi se swidja taj OCZ ram 😀 Mada se moj clockuje do loodila 😀 Ma sad ti wodeno kao moje kosta 40e... Kupi njega ako si zabrinut i clockuj do mile wolje. Jako bitna stwar, pogotowu za jednoslotne kartice kao twoja je PROWETRENOST KUCISTA!!!

skroz je dobra ta alpha dog varijanta.. nego kazes da se previse greje? na koliko je max zagrejana?

Pa ako se greje kako moze biti skroz dobra 😉.
XFX Alpha Dog se, koliko ja znam, medju prvim pojavila na nasem trzistu (barem sam ja video da je prvi lik koji je imao 8800GT na forumu SK imao bas ovu).
I morao je da stavlja custom hladjenje.

Average overclock za 8800GT 512MB je 680-700MHz za gpu, 1000MHz za memoriju. Ako to ne moze da dostigne, ili dostize uz velike T, onda nije dobar primerak 😉.
Sta da ti kazem, batali Digital casopis 😀.

Pa ako pitas coveka, cekaj odgovor 🙂.
Ja samo kazem da znam 2-3 lika koji su morali custom hladjenje da stavljaju 😉.

po meni na svaku graficku treba stavljavi aftermarket coolere... kupis dobar vga cooler i kad promenis karticu odma menjas... ja sam skoro uzeo cooler za moju... grejala se do 113 stepeni i urlala je.. sad se ne cuje i nema teorije da ode preko 60.
uskoro planiram da je zamenim sa 4850 i odmah skidam fabricki cooler

Ma greje se previshe. Pre je htela da ide na 700/1600(znam da je vazno ali nece vishe od 1600 da ide)/1000, ali sad kada sam updateovao rivu i drivere nece ni toliko. A grejala se oko 90-95 pod ATI Tool kockicom

Poslednja izmena:
Ma greje se u *****. Pre je htela da ide na 700/1600(znam da je vazno ali nece vishe od 1600 da ide)/1000, ali sad kada sam updateovao rivu i drivere nece ni toliko. A grejala se oko 90-95 pod ATI Tool kockicom

To sam ja znao pre vise od godinu dana 😉, bas za ovaj model.

Bilo je par razlicitih 8800GT 512MB modela single slot, koji su bili lose odradjeni kao sada aktuelni single slot modeli Ati 4850, ali su brzo nestali, pa su ih zamenili dual slot kuleri.
***, trebao si malo detaljnije da se raspitas oko kupovine odredjenog modela...

Poslednja izmena:
To sam ja znao pre vise od godinu dana 😉, bas za ovaj model.

Bilo je par razlicitih 8800GT 512MB modela single slot, koji su bili lose odradjeni kao sada aktuelni single slot modeli Ati 4850, ali su brzo nestali, pa su ih zamenili dual slot kuleri.
***, trebao si malo detaljnije da se raspitas oko kupovine odredjenog modela...
Ma ja sam istripovao da Alpha Dog edition znachi bolje hladjenje, a u XFX-ovom sajtu imaju jedno milion Alpha Dog 8800GT i neki su referentni, neki klokovani, a neki sa boljim kulerom. Kako sam ja mogao da znam koju cu seriju da ubodem.

Ma ja sam istripovao da Alpha Dog edition znachi bolje hladjenje, a u XFX-ovom sajtu imaju jedno milion Alpha Dog 8800GT i neki su referentni, neki klokovani, a neki sa boljim kulerom. Kako sam ja mogao da znam koju cu seriju da ubodem.

Za razlicite single slot modele, mislio sam na sve 8800GT, ne samo na alpha dog i xfx uopste.
Jednostavno si trebao da batalis alpha dog i da kupis Asus, Gigabyte,... dual slot 🙂. No da ne davimo vise, sta bi bilo da si...

Poslednja izmena:
Pa ja sam mislio da XFX koristi Alpha Dog edition za verzije sa boljim kulerima.

Nazad
Vrh Dno