Šta je novo?

Risiver, TV, PS3,...

zrle

Cenjen
Učlanjen(a)
10.11.2013
Poena
154
Prvo da naglasim da sam laik i da su mi potrebe i očekivanja niska.

Hteo bih da spojim uređaje koje imam tako da se zvuk prenosi na 5.1 zvučnike koje imam raspoređene po zidovima. Znam da mi treba av risiver.
Zvučnici, odnosno sabvufer, su pasivni, nemaju svoje napajanje, tako da ne može risiver koji ima pre out za sabvufer (komplikovana priča sa nameštajem po meri, postojećim zvučnicima, itd).
Na risiver bih povezao tv preko optickog izlaza, komp preko hdmi, i ženinu muziku napakovanu na eksterni hard preko usb-a.

Gledam neke jeftinije modele za početak, polovne, pa ako posle nekog vremena bude potrebe kupićemo i bolju opremu. Zbog pre out-a je izbor ograničen, za sada sam našao Pioneer vsx-324. Mislim da mi to završava posao, ali imam jednu dilemu oko PS3, koji bih isto da nakačim. Ovaj risiver ima samo jedan optički ulaz, tako da ne mogu i PS da prikačim istovremeno. Risiver ima i hdmi izlaz.
Pitanje je, ako nakačim PS3 na risiver preko hdmi, a onda risiver out povežem na tv, da li će risiver propustiti samo sliku ja tv-u, a zvuk ka zvučnicima?
Ili, ako je PS3 povezan sa tv preko hdmi, a tv sa risiverom preko optickom izlaza, da li će se zvuk sa PS3 preko tv-a ići na risiver?

Hvala

Nazad
Vrh Dno