Šta je novo?

Rip Control

bocko

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
619
Ja nesto ne razumem
Imam Nec 3500 dvd rezac i LiteOn 167 dvd rom
I u oba uredjaja imam hakovane fw za koje pise da imaju skinutu rip control zastitu. Ali vec nekoliko originalnih diskova iz inostranstva ja ne mogu da decryptujem sa brzinom vecom od 4x do 5x, na oba uredjaja. Inace ripuju oba i do 16x rezane i neke nase domace originale
Da li je nekom jasno zbog cega je to, da li osim hakovanog fw potrebno jos nesto da bi se skinuo rip control
Hvala

Verovatno je u pitanju Double Layer iliti DVD9 gde je NEC spor pri ripovanju. Proveri.
Dakle, 4 do 5x su normalne brzine.

Za LiteOn ne znam. Moguće da je isto kao sa NEC-om.

Ma, da naravno da je DL disc, i sa mnogo originalnih diskova koji jesu DL nisam imao problema prilikom ripovanja i brzina je bila normalna isla do 12x pa i vise.
Primetio sam da se to desava samo sa diskovima koji nisu izbacili nasi distributeri, svi diskovi nasih distributera imaju neku jednostavnu zastitu i njih iscitavam bez problema vrlo brzo, ovo su mi pravila problem par originalnih diskova koji su bas iz inostranstva, mozda cak i amerike.
Mislim da ovi nasi krekovani fw kod tih diskova nemaju dobro resen rip control off.
Lite on se jos cudnije ponasa, milsim to i izgleda bas kao pravi rip control.
On pokusa da se zalunfa, da zavrti disk brze i taman krene, i onda mu nesto obori brzinu i prepolovi, pa taman opet on proba, pa se opet vrati , i sve tako.
A nije ostecen disk ili tako nesto, vec se to isto desava sa par originala koji nisu ovde proizvedeni (mislim u nasem okruzenju)

bocko je napisao(la):
...Imam Nec 3500 dvd rezac i LiteOn 167 dvd rom
I u oba uredjaja imam hakovane fw za koje pise da imaju skinutu rip control zastitu. ...

Kod Neca si limitiran po pitanju ripa, flesuj ga na 3520(tdb.rpc1.org)
Za LiteOn:
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/167T.9S19.patched-rs.rar

Uzgred: ti dekriptujes, a NE ripujes. Znaci i da softver(Shrink, Decrypter) i hardver ima svoju ulogu(brzina i tip procesora, RAM...).

Poslednja izmena:
BokiPK je napisao(la):
Kod Neca si limitiran po pitanju ripa, flesuj ga na 3520(tdb.rpc1.org)
Za LiteOn:
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/167T.9S19.patched-rs.rar

Uzgred: ti dekriptujes, a NE ripujes. Znaci i da softver(Shrink, Decrypter) i hardver ima svoju ulogu(brzina i tip procesora, RAM...).

Ne, pazi Boki, nisi lepo procitao, ja sa 95% diskova, bilo originalnih ili rezanih, kada decriptujem radi super brzo i na jednom i na drugom, kazem ti ide i do 16x, samo sa PAR originalnih diskova, koji su proizvedeni ne znam tacno gde, npr serijal Star Trek-ova, ali original, gde ne pise ime naseg distributera, samo sa njima recimo imam taj problem, i sa jos nekim starijim originalima.
Mislim da je rip control zastita na njima drugacija (verovatno neka starija) koja nije ukljucena u novijim hakovanim fw. Ovi nasi originali koje izbacuju nasi distributeri nisu problem, oni se citaju(dekriptuju) super brzo.

A znaci nec 3500 moze da radi sa flesom od 3520?
Za liteon sam taj fw i ubacio.

bocko je napisao(la):
..., samo sa PAR originalnih diskova, koji su proizvedeni ne znam tacno gde, npr serijal Star Trek-ova, ali original, gde ne pise ime naseg distributera, samo sa njima recimo imam taj problem, i sa jos nekim starijim originalima.

Mislim da je rip control zastita na njima drugacija (verovatno neka starija) koja nije ukljucena u novijim hakovanim fw. Ovi nasi originali koje izbacuju nasi distributeri nisu problem,....

A znaci nec 3500 moze da radi sa flesom od 3520?
Za liteon sam taj fw i ubacio.

To opet nije do drajva, vec do softvera, on razbija zastitu a ne uredjaj(dobro, ima nesto malo udela...).

Nasi "originali" nemaju apsolutno nikakvu zastitu i daleko su od originala. Najveci pirati u zemlji i to jos pod drzavnom kapom. Samo su presovani i smestena dva filma na jedan dvd-9.

Greska u kucanju, kada se flesuje novijim fw-om identifikuje se kao 3500AG.

Pa nije softver kriv za rip control zastitu, ona se ubacuje bas u fw uredjaja, a tek sa hakovanim fw ta zastita se skida. A i ako je do sw, pa kojim sw da dekriptujem, koliko znam DVD decrypter je najbolji za to, imam najnoviju verziju, podesen je da skida sve zastite, ne vidim zasto to ne bi radilo.
Ono sto me njavise buni je da sa starim Liteon-om 451@851, nijedan original se nije tako ponasao, bez problema je sa istim sw dekriptovao maximalnom brzinom
Nazalost njega vise nemam

Ne fleshuj ni slucajno 3500->3520, AG je samo jedna od verzija 3500.

Poslednja izmena:
Vrh Dno