Šta je novo?

Rikno MX 510 ???

macak-BL

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2004
Poena
319
Danas mi se desila jako cudna stvar bar za mene, donio drug mashinu u dijelovima da je sklopimi i ja ustekam tast. mish napajanje i monitor i krenemo install. bilo nekih problema i ja istekam USB mx510 (moj mish) dok je radio drugom novi komp i od tada se mish ne javlja znaci ko mrtav. Ustekam ga u svoj komp koje nema veze sa svim ovim i nista komp ne vidi mish kao da ga nisam ni ustekao, probao sam sve usb i nista,... probam na laptop-u nista... Interesuje me da li je moguce da je MX 510 rikno zato sto sam ga istekao dok je komp radio, to sam uradio par puta na mom kompu i sve ok... sta moze riknuti ??? stvarno bedak ...

cisto probe radi ustekaj ga u ps/2, trebao bi da imas adapter...

Uzgred jel ima razlike u performansama miša ako je na USBu odnosno na PS2 ?

Koliko sam ja primetio razlika izmedju ps2 i usb je u osetljivosti,ali (meni bar) ekstremno mala...
USB mi je malo precizniji....

Ako gresim,neka me neko ispravi...

Sto se tice misonje koji je izdahnuo,da nisi malo jace pocupao kabal,tj. dok si cupao misa jesi vukao za kabal (divljacki),ili si pazljivo uhvatio konektor i izvukao ga (onako ljudski)?

Od toga sto si ga iscupao dok je komp radio ne moze da crkne (mogu flash memorije i sl, zato postoji i 'safe remove hardware' opcija). Pucanje u prazno: mozda je napon na tom usb portu bio veci od normalnog...?

:)

Mish sam "iscupao" ljudski normalno, nema capke na njemu cuvam ga ko oci u glavi, probao sam i ps2 konektor i nista ne javlja se... ne znam da li je pametano probati otvoriti mish i vidjeti sta je ispod haube... kupio sam ga u Zagrebu na sajmu tako da nista od garancije... ja samo hocu da moj mish radi ... :) :bottle:

Nista odnesi mis tamo gde si ga kupio IMAS 3 GODINE GARANCIJE NA NJEGA!

Ripper je napisao(la):
Uzgred jel ima razlike u performansama miša ako je na USBu odnosno na PS2 ?

Ima, nesto je precizniji i ne "secka" toliko mis, a i lakse je tako da ga ubodes nego preko PS/2 adaptera. Takodje ne svetli ti kada ugasis komp...

na mx510 ja razliku nisam primetio... na jefitnijim mozda i ima... ja sam imao problema da se mis spontano nije budio na usb-u, tako da mi trenutno stoji na ps/2 preko produznog usb-a i sve super sljaka... a racunar ionako ne gasim...
a da na ps/2 moze iz drajvera da se digne onaj sampling rate, a za usb mora da se pathcuje drajver... onda sve bolje sljaka...

imas da stelujes mis to dal ti secka ili ne.odes u control panel-mouse-hardware-properties-advanced settings i na sample rate imas kolko frejmova/sek

martins je napisao(la):
imas da stelujes mis to dal ti secka ili ne.odes u control panel-mouse-hardware-properties-advanced settings i na sample rate imas kolko frejmova/sek

To za PS/2. Mozes i preko Logitech MouseWare-a...

Nazad
Vrh Dno