Šta je novo?

Riddick ne radi

S-man

Čuven
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC CC 120 RGB
Matična ploča
MSI B450 TOMAHAWK MAX
RAM
32 GB DDR4 G.Skill
GPU
Sapphire 7800 XT Nitro +
Storage
512 GB KINGSTON A2000 M.2, 1 TB Samsung Evo 870, 1 TB Samsung Evo 870, 2 TB Samsung Evo 870
Zvuk
Mercury 2.1, HyperX Cloud II
PSU
FSP HydroG Pro 1000W
Kućište
MS Black Widow
Monitor
Dell G2724D, AOC 24G2
Miš & tastatura
Lamzu Thorn, Dark Project Novus, Redragon Kumara, Aqirys Mira
Ostale periferije
xbox gamepad
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam igru Chronicles of Riddick Escape From Butcher Bay. Igra je sjajna.
Bio sam je kad je izasla nabavio i presao. I sad bih hteo opet da je igram i instaliram igru ali ono javlja "This aplication requires graphic driver support for OpenGl 1.3 or higher". E sad u cemu je problem? Sta da radim?
Zadnja verzija nVIDIA drajvera koje imam je 77.30.

S-man je napisao(la):
Imam igru Chronicles of Riddick Escape From Butcher Bay. Igra je sjajna.
Bio sam je kad je izasla nabavio i presao. I sad bih hteo opet da je igram i instaliram igru ali ono javlja "This aplication requires graphic driver support for OpenGl 1.3 or higher". E sad u cemu je problem? Sta da radim?
Zadnja verzija nVIDIA drajvera koje imam je 77.30.

Pročitaj upustvo ("ridmi") i igra radi...
Evo ti ga u RAR-u...
Javi šta si napravio...

S-man je napisao(la):
Bio sam je kad je izasla nabavio i presao.
UZAS!!! :wall:

probaj da uninstaliras drajvere, probaj i sa drivercleaner-om, i onda stavi neke nove
a koju kartu imas???
:wall:

To se može riješiti sa Riva Tunerom.
Driver settings-Customize-OpenGL-Compatibility.
U compatibility prozoru pod OpenGL version se prebaci na 1.3 verziju.

Lakše malo, kakva deinstalacija? Mojne pričate tu čoveku gluposti. Jednostavno treba da zameni jedan fajl u direktorijumu, a taj fajl se nalazi u rotkodovom attachu. Druga varijanta je sa Riva Tunerom, ali ta varijanta iskljucuje OpenGL 2.0 u ostalim igrama, ne samo u Riddicku i nije za nekog ko ne zna da se bahće sa tim ;)

starac je napisao(la):
To se može riješiti sa Riva Tunerom.
Driver settings-Customize-OpenGL-Compatibility.
U compatibility prozoru pod OpenGL version se prebaci na 1.3 verziju.

Moze i tamo, ali onda vec bolje da stavi na ver. 1.5. Provereno radi.

S-man, to je sve zato sto si stavio u medjuvremenu drivere iz serije 7x.xx

Skini najoviji patch!

rotkod je napisao(la):
Pročitaj upustvo ("ridmi") i igra radi...
Evo ti ga u RAR-u...
Javi šta si napravio...
Opet nece da radi!!!

The Chronicles of Riddick-POMOC

Kada startujem igru izbaci mi sledecu poruku : Aplikacija zahteva drajver koji podrzava open GL 1.3? A zatims sledi sledeca poruka: Runtime error i *****i c++...... Koji crni 1.3, pa naravno da podrzava 1.3! Graficka je 6200, drajver je 78.03 (probao sam i stariji ali nista).
Napominjem da sam je krekovao i to sigurno nije problem.
Ako neko ima ideju neka kaze, igra mi se riddick nenormalno!
Takodje sam reinstalirao i igru i windows ali nema spasa!

Pozdrav svima! :wave:

Poslednja izmena:
Koji je najnoviji patch?

POZ :wave:

Da li ima veze da li ulazim preko default ikonice, ili moram da ulazim preko System dir-a, pa da izaberem Win64?
Da li ima razlike?
Sada sam probao i patch i ono presnimavanje render file-a, ali nista nije pomoglo.
Tj. patch-ovanje nije i odradio do kraja posto kaze da fali neki file, i dok ga nema ne moze da se nastavi patch-ovanje. :( Sta da radim?

Poslednja izmena:
skini riva tjuner i u podešavanju za openGl u delu gde je nacrtan procesor spustiš na 1.5 i radi!

offtopic
@gidra85
koji ti je onaj program u gornjem desnom uglu?jel neki konfabulator ili sta?

Šta još radi taj patch, sem što rešava problem kompatibilnosti sa 7x-xx drajverima?

To je dash board programa Motherboard monitor.

Nemoj da se zezas, da skidas patch od skoro 30 megabajta, kad sve to mozes da odradis sa Riva tunerom, 15.6 je najnovija verzija, nadji u programu odcije za OpenGL, postavi da koristi 1.5, i sigurno ce ti raditi Riddick. Nista lakse. Nikakvi patchevi, i slicne stvari.
A kada vec zavrsis Riddicka, jednostavno vrati na OpenGL 2.0 preko Riva tunera, i to je to....

u vezi Riva tunera i OpenGL-a

craba je jednom napisao

-----------------------------------------
Posts: 16 Nemoj da se zezas, da skidas patch od skoro 30 megabajta, kad sve to mozes da odradis sa Riva tunerom, 15.6 je najnovija verzija, nadji u programu odcije za OpenGL, postavi da koristi 1.5, i sigurno ce ti raditi Riddick. Nista lakse. Nikakvi patchevi, i slicne stvari.
A kada vec zavrsis Riddicka, jednostavno vrati na OpenGL 2.0 preko Riva tunera, i to je to....

----------------------------------------

a ja sam slabo upucen i ne znam kako konkretno da u Riva tuneru (imam verziju 15.7) promenim opciju za OpenGL

trazim tamo, ali ne mogu da nadjem

ajde pomozite

Na istom mijestu gdje si našao taj tekst imaš i uputstvo.

Poslednja izmena:
cao svima
nemogu da instaliram reddick.kada kliknem na setup.exe pojavi se na trenutak command prompt ito je to.zna li neko sta da radim

Vrh Dno