Šta je novo?

Rice cooker, koji i gde?

psychofedex

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2020
Poena
275
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600k, Deepcool AK400
Matična ploča
Asrock Z790 Pro RS/D4
RAM
Kingston Fury Beast Limited Edition, DDR4 32GB 3200MHz 16CL
GPU
Gigabyte Radeon RX 6950 XT Gaming OC
Storage
Crucial SSD 512GB, Samsung HDD 1TB
PSU
Coolermaster V850 Gold V2 850W
Kućište
Be quiet! Pure 500DX
Laptop
Macbook Air M1
Tablet
iPad Pro M1
Mobilni telefon
Xiaomi 15 Ultra
Pametni uređaji
Garmin Epix Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zanima me rice cooker vec neko vreme.
Ne znam nista o njima ali sam pikirao Xiaomijev jer mi je to nekako sigurica ali ga nema nigde.
Kod nas u radnjama slab izbor, na KPu vise ali isto nista ne znam o tim markama.

Je li neko kupovao nesto, iskustva?

Niko ne kuva pirinac izgleda... :D

Imam Russell Hobbs rise cooker i lepo skuva.

• 500 watts.
  • Capacity 2.2 litres / 7 cups.
  • Removable pot.
  • Non-stick bowl.
  • Toughened glass lid.
  • 2 settings.
  • Keep warm function.
  • Includes: steamer basket, measuring cup and spoon.
  • Dishwasher safe parts.

Imao ovaj Russell Hobbs oko godinu ipo dana, počeo non-stick sloj da se guli. Uzeo Reishunger Basiskocher sa keramičkom posudom kao zamenu i razlika je nebo i zemlja. Ako nađeš bilo šta sa keramičkom posudom (ili još bolje stainless steel), to bih ti preporučio. Samo izbegavaj ove što imaju sloj/premaz iz PFAS familije jedinjenja (imaš više različitih jedinjenja, npr. PTFE, PFOS, itd), jer je kancerogen za ljude (i toksičan - smrtonosan za ptice). Ovo ostalo je manje-više isto i nije neka razlika.

Koliko vidim taj Šaomi ima upravo PFAS sloj, ja bih doplatio više i uzeo neki uređaj sa posudom od boljeg materijala.

Tefal 7u1 je odlican, Sencor dobar za manje stanove

Ovaj sam kupio pre 2 godine samo sto je tada cena bila 2.400 din.

Odlicno je kuvalo samo mora da se vodi racuna da se ne izgrebe posuda, koristimo njihovu plasticnu kasiku koju sam dobio uz aparat.

Uvek ima malo pirinca zalepljenog za dno, posudu napunimo vodom i tek nakon nekog vremena se uklanja zalepljeni pirinac.

Imam isto ovaj ECG aparat, pre dve godine kupio po istoj ceni. Radi i dan danas, a sigurno sam najviše pirinča na celom forumu pojeo. U bulk periodu i po 300+g dnevno, tako da se odavno otplatio :D

ima li neke preporuke za ovaj black friday sta uzeti dok su kao na popustu?

Da li je mozda neko imao iskustva sa ovim rice cooker-om najvise me zanima deo oko posude u kojoj se kuva posto kako vidim isto ima samo ovaj premaz da se ne bi lepio pirinac za nju da se nije desavalo nekome isto da je doslo do guljenja toga i nemogucnosti daljeg koriscenja kao sto su prethodni naveli da im se desavalo sa takvim vrstama posuda, ili su to neke druge vrste posuda od kojih su napravljeni u pitanju.

Nazad
Vrh Dno