Diabolique
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.08.2005
- Poena
- 316
RFID je skraćenica od Radio frequency identification (u slobodnom prevodu - Identifikacija putem radio frekvencije). RFID je sistem daljinskog slanja i prijema podataka pomoću RFID pločica/odašiljača. RFID pločica je izuzetno mali objekat koji se može zalepiti ili ugraditi u željeni proizvod. RFID pločice sadrže u sebi antenu koja im omogućava prijem i slanje radio talasa od RFID primopredajnika.
Ako Svrbija ikad dođe do te faze, odo ja lepo negde na obronke Suve Planine da čuvam ovce i da sve "blagodeti" civilizacije ostavim za sobom.
BTW, nedavno sam menjao ličnu kartu. Uzeo sam staru :d
Nedavno sam gledao dokumentarac gde su Ameri u nekoj firmi oduševljeno primali kapsule sa čipovima pod kožu. Eto sad ne moraju više da provlače ID kartice kad ulaze u firmu, a i u slučaju otmice će ih lako locirati pomoću satelita. :smash:
Ako Svrbija ikad dođe do te faze, odo ja lepo negde na obronke Suve Planine da čuvam ovce i da sve "blagodeti" civilizacije ostavim za sobom.
BTW, nedavno sam menjao ličnu kartu. Uzeo sam staru :d
Elektronska lična karta (bar ova naša) nema RFID. A toliko buke oko "čipa".Ma pretpostavljao sam ja to. Zanimaju me komentari onih koji su podržavali čipove, elektronske lične karte...
Zar si mislio da ce biti drugacije?
1984. je veoma blizu, ako vec za neke nije pocela.
Nije valjda da si ozbiljan? :trust:Glupo pitanje, a sto je tako specijalna ta 1984.?![]()
Elektronska lična karta (bar ova naša) nema RFID. A toliko buke oko "čipa".
Btw, zanimljivo je da novi pasoš ima, a da niko nije podigao buku oko toga...
Evo svih dvadesetak delova u jednom fajlu: Privacu is dead - Get over it
Govori covek o google-u, o tome kako ljudi svojevoljno prave profile na myspace-u, facebook-u, kako se pamti sve sto ste ikada pogledali na e-bay, svaki search koji ste uradili, sve sto ste kupili preko PayPal-a itd.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari