Šta je novo?

Rezolucija kod LG L222WS

Učlanjen(a)
21.06.2008
Poena
304
Cao drugari:d, e ovako prvo moram da kazem da sam prezadovoljan sa ovim monitorom iako vidim da ga vecina kudi i prica uglavnom lose o njemu, mislim ne treba da budemo cepidlake i dza bu vec zaista monitor je extra i sto se tice slike i samog izgleda i cene, nego da pitam ja samo za jedan mali problemcic. Stavio sam rezoluciju 1680*1050 koja je prirodna za ovaj monitor i sve extra izgleda medjutim kad upalim tv on mi vrati na onu staru tj. na 1024*768 a opet kad ugasim tv on vrati na normalnu tj 1680*1050 pa da li neko zna u cemu je caka i kako da resim ovaj problemcic?

Eto tako, ostalo je sve perfektno:banana:.

U opcijama drajvera za grafičku postavi da koristiš Extended view, i za svaki monitor (tj. monitor i TV) postavi rezoluciju koju hoćeš.

Prvo, koja je grafička u pitanju (i drajveri)?

radeon 9200 series a pise mi i nesto Ati, sad ne znam da li sam ti to dobro reko ne znam da li mislis na to, posto se ne razumem bas nesto previse.
Znaci preko kompa gledam tv a koristim asus Home Theater

Jooj valjda ce biti nekog spasa

@Aleksandar1985.
Nemogu da verujem da si dobio propisanu rezoluciju 1680x1050.
Ja se ubih lutajuci po forumima l neznam u cemu je problem kod mene jer imamo istu graficku, odnosno je imam ati radeon 9250 i nikako da dobijem ovu rezoluciju (nema je na klizacu)
Daj molim te napisi koju verziju catalysta koristis i koji operativni sistem, ako je XP koji SP.
Dali si instalirao drajvere sa disca za ovaj monitor ?

Cao drugari:d, e ovako prvo moram da kazem da sam prezadovoljan sa ovim monitorom iako vidim da ga vecina kudi i prica uglavnom lose o njemu, mislim ne treba da budemo cepidlake i dza bu vec zaista monitor je extra i sto se tice slike i samog izgleda i cene, nego da pitam ja samo za jedan mali problemcic. Stavio sam rezoluciju 1680*1050 koja je prirodna za ovaj monitor i sve extra izgleda medjutim kad upalim tv on mi vrati na onu staru tj. na 1024*768 a opet kad ugasim tv on vrati na normalnu tj 1680*1050 pa da li neko zna u cemu je caka i kako da resim ovaj problemcic?

Eto tako, ostalo je sve perfektno:banana:.

Čekaj, meni ovde nešto nije 100% jasno...
da li koristiš TV karticu da gledaš televiziju na kompjuterskom monitoru
ili si povezao PC na TV aparat da na njemu gledaš filmove sa kompjutera?

@Aleksandar1985.
Nemogu da verujem da si dobio propisanu rezoluciju 1680x1050.
Ja se ubih lutajuci po forumima l neznam u cemu je problem kod mene jer imamo istu graficku, odnosno je imam ati radeon 9250 i nikako da dobijem ovu rezoluciju (nema je na klizacu)
Daj molim te napisi koju verziju catalysta koristis i koji operativni sistem, ako je XP koji SP.
Dali si instalirao drajvere sa disca za ovaj monitor ?

Koliko je meni poznato, potrebno je instalirati drajvere za monitor da bi se u opcijama dobile nestandardne rezolucije.

Dakle treba da pise recimo:

"Samsung 913N on Ati Radeon 9250"

Sve sam ja to probao ali ne ide pa ne ide.
Catalyst 5.8, 5.11, 5.12. Sa drajverima za monitor, bez drajvera i tako sto puta u krug.
Jedino je ostao format sa XP i SP2 koji mi uzgred zbog nekih drugih stvari ne odgovara i to bih ostavio za kraj.
Zato se nadam da ce @aleksandar1985 ili neko drugi koji ima iste komponente napisati njihova parametre i skratiti moje muke.

Sa programom PowerStrip možeš da praviš rezolucije koje hoćeš.

Kad udjes u ati catalist (advanced mode),
idi na :monitor properties>attributes pa odstikliraj "Use extended display identification data..."
I trebalo bi da ti radi .
To bi "trebalo" da resi stvar i da nemas driver od monitora.
Koristim tv kartu i dva monitora i nema problema. Oba u 1280x1024, wide rezoluciju nisam probao.
:wave:
sorry zaboravio odgovor je za srkymil-a

Poslednja izmena:
Meni izgleda nece niko da pomogne :(
Znaci koristim Tv kartu da gledam tv preko kompa. Ovako mi normalna rezolucija kad upalim tv ono podivlja tj vrati na onu staru i tada je sve veliko od ikona do slova i izgleda ocajno, HEEEEEEEEEEEEEEEEelppppppppp

Znaci koristim Tv kartu da gledam tv preko kompa. Ovako mi normalna rezolucija kad upalim tv ono podivlja tj vrati na onu staru i tada je sve veliko od ikona do slova i izgleda ocajno, HEEEEEEEEEEEEEEEEelppppppppp

Ja bih ti stvarno pomogao da znam o cemu se radi i da imam TV karticu.
Procitaj napred moj problem koji ti mozes da resis time da mi das tvoje podatke i ja to primenim kod mene.
Daj molim te posto vidim da si trenutno tu, napisi i pomogni meni, odnosno napisi koji catalyst koristis i ako koristis XP koji je Service Pack

Polako... Ljudi su ovde mislili da koristis TV izlaz na Atiju, pa da je nesto u njegovim drajverima problem

Znaci, posto imas TV karticu, resenje je -
pogledaj u uputstvu za TV karticu u kojim rezolucijama ona moze da radi i kako se to podesava u njenom softveru

nista nisam uradio, imam neku knjizicu koja je nevidjeno ******, prikazali upustvo kako da instaliram cd i neke jos glupe stvari, tipa kako se pusta tv , muzika i tako to, znaci strasno.

Izgleda da za mene nema spasa

Sa programom PowerStrip možeš da praviš rezolucije koje hoćeš.

:) Program je pravo cudo, zahvaljujem na preporuci i prosto se cudim kako u ranijem periodu nisam naleteo na njega.
Mada inataliranjem verzije 3.78 kaze da nije registrovana i ako se to ogleda u tome sto izlazi onaj dosadni prozor kod ukljucenja komp. i nije tako lose, ali ako je vremenski ogranicena moze nastati problem.
Ja ga koristim tek jedan dan, valjda ce sve biti uredu ili ako neko misli drugacije ovo je pravo mesto da to napise.
Dakle kao zakljucak rezolucija LG L222WS na ATI Radeon 9250 je propisana 1680x1050.
Kod mene je XP sa SP1, cataliyst 5.11 i instaliranim drajverima za monitor.

ja sam juce skinuo taj program ali nista pametno se nije dogodilo. ja imam rezoluciju 1680-1050 ali kad upalim tv (posto koristim tv karticu) ono se sve uveca ,kad ga ugasim opet se vrati na normalno

Evo sad sam ga opet instalirao ali on ne moze nista da mi pomogne u mom problemu :( prosto nema veze sa tim sto meni treba...

Nista necu vise da smaram, i dosadjujem , ocigledno je da niko ne zna i niko nema taj problem tako da pomiricu se s tim da tako koristim i gotovo

sve najbolje, pozdrav.

Poslednja izmena:
Vrh Dno