Šta je novo?

Rezem, a ono nista!

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
619
upravo tako... ubacim prazan disk, krenem da rezem DAO pri brzini od 24x (mada se desava na svim brzinama, ustvari jednino nisam probao one niske, manje od 12x). Disk se lepo nareze u neru, zavrsi, prijavi successful... ok i izbaci mi disk
kada taj disk ponovo ubacim u uredjaj, na njemu jednostavno nema niceg! nema ni label-a, niti ima neki sadrzaj, a win prijavljuje da je prazan ali i da je pun. Nero ga takodje vidi kao praznog ali odbija da reze pod izgovorom da na disku nema dovoljno slobodnog mesta, tako nesto.. Pogledam povrsinu, ona je uredno izrezana (vide se tragovi gde je rezano).
Ploca je Abit BE7-RAID, nero je 5.5.10.7 a rezac je Sony CRX210E1
E da.. isto se desava i sa drugim medijima, probao sam dosta sorti.
U poslednje vreme je ovo prilicno frekventno, i ne pomaze ni format pa win na cisto i slicno... :(

pomoc ljudi!

imao sam isti problem na hp 8100i-4x, resio sam ga tako sto sam kupio novi rezac. ne znam mozda ima neko resenje. recimo ne pise dobro lead out ili tako nesto. bas i mene zanima sta je bilo ako neko odgovori

petri je napisao(la):
Ploca je Abit BE7-RAID, nero je 5.5.10.7 a rezac je Sony CRX210E1

Koji firmware koristiš? Ako je Sony-jev originalni ne bi me čudilo, čak i onaj noviji pravi probleme. Probaj da staviš neki LiteOn-ov firmware (preporučujem onaj od LTR-48246S) pa javi rezultate.
Pre nego što pitaš kako to da uradiš uradi mali search po forumu :)

on kao da ne zatvori sesiju
ubaci taj disk ponovo i nemoj nista da dodajes novo samo probaj da zatvoris disk

A sto ne probas sa nekom novijom verzijom Nera (taj 5.5.10.7 je ipak malo starija mada bi trebalo i sa njom da radi lepo) ili sa nekim drugim programom ?
Mozda je problem sa firmware-om. Mada nisi naveo da li je rezac nov pretpostavljam da je ranije radio korektno i da je to pocelo da se povremeno pojavljuje, a u zadnje vreme sve cesce. Ako je to u pitanju i imas garanciju vracaj ga nazad i trazi drugi posto je taj izgleda riknuo...

Koristim default fabricki firmware, sony-jev.
Probacu da odradim sutra drugi, izgleda da je to jedino resenje.

Pokusavao sam da zatvorim sesiju ali djaba, nece :(
Pokusao i druge verzije nera.. nista.
Ranije se desavalo ovo jednom u 50-ak cd-a. Sada se desava na svakih 10-15. Mislim da je to previse. Ali nemam utisak da uredjaj riknjava.. vec poslednjih mesec i mozda malkice jace otprilike se desava ovako "cesto". Inace, rezac je kupljen februara.

Microsoft je opisao pod winXP problem necitljivosti ponekih diskova koji su narezani pod ovim OS-om. Za to je izbacio (za winXP) patch koji se zove cd burning update ili nesto slicno. Ovaj patch je ukljucen u SP1 (jedno vreme je mogao da se skine posebno [ima oko 300KB], ali mislim da vise to nije slucaj).
Mislim, nisam siguran da ce ti to resiti problem, ali je u svakom slucaju uputno da instaliras pomenuti patch (ili ceo SP1, sa sve poslednjim zakrpama za njega).

Imam SP1 i uz to sve patcheve sa windows update-a (odradio to pre 10-ak dana)

Sad mi pade nesto na pamet...
Da ne rezes mozda iz Nerovog Wizarda ili mozda iz Nero Express-a posto oni hoce da prave probleme oko zatvaranja diskova u nekim slucajevima ?

Jednom prilikom sam kod ortaka na Teac-u 8x (polovan, tek sto ga je uzeo) narezao neke programe na disk i proverim ga posle, kad on prazan. Kasnije sam ga dao kolegi da nareze nesto drugo, on kaze da nemoze jer nema prostora (ista situacija kao i ovde). Stvar je u tome sto se to sto je bilo narezano na tom disku fantomski pojavilo posle nekog vremena i disk je normalno citljiv, sa svim podacima koje sam originalno i narezao.

Moj Sony/LiteOn ne pravi probleme nikakve...

Pogledaj sta ti kaze Nero na Recorder->Medium Info.
Ako ti izbaci da ima koji MB praznog prostora na disku znaci da je problem sa zatvaranjem diska...

Evo sta kaze nero
inace, obican je nero, enterprise edition

Meni se nesto slicno desilo sa teac-om W58E i cd-rw neki Creation 1-4x. U Neru ga narezao do pola i prijavio neku gresku, posle formatiranja i dalje se vidi trag rezanja, nero ga prijavljuje kao praznog, ali nece da reze (opet prijavljuje gresku). Probao i na teac-u W524 ali ne vredi, disk je neupotrebljiv.

Ja sam imao problem da podesim nero standard, ne express da nareze disk sa kojekakvim podacima, recimo duzine imena preko 31 znaka i uvek mi je, tj. 3 puta prijavljivao da nema greske, a diskovi necitljivi. Posle sam iste podatke narezao nero express-om i CD-R je bio citljiv. Tako da samo koristim express.

Da ne otvaram nov thread... zasto je Sony u UDMA-1 modu? :?
(slike su sa Intel Aplication Accelerator-a)

Heinz je napisao(la):
...

Koji firmware koristiš? Ako je Sony-jev originalni ne bi me čudilo, čak i onaj noviji pravi probleme. Probaj da staviš neki LiteOn-ov firmware (preporučujem onaj od LTR-48246S) pa javi rezultate.
Pre nego što pitaš kako to da uradiš uradi mali search po forumu :)

E dosta sam trpeo... zbog tvog firmvera sam ubio sony rezac... sva sreca pa je simpson zamenio odmah sutra! Ti si bre lud... ajde uradi tako nesto kod sebe kada je Sony 52x24x u pitanju pa onda preporucuj! I nemoj da mi kazes da nisam nesto dobro uradio jer sam kasnije video da ni drugima nije uspelo ...

byMaX je napisao(la):
E dosta sam trpeo... zbog tvog firmvera sam ubio sony rezac... sva sreca pa je simpson zamenio odmah sutra! Ti si bre lud... ajde uradi tako nesto kod sebe kada je Sony 52x24x u pitanju pa onda preporucuj! I nemoj da mi kazes da nisam nesto dobro uradio jer sam kasnije video da ni drugima nije uspelo ...

Ne znam šta ti trpiš ili ne trpiš, privatni problemi se ne rešavaju na hardverskim forumima. To da li si sve uradio kako treba ili nisi ja ne mogu da znam. Samo predlažem čoveku da uradi isto ono što sam i ja uradio, i još dosta ljudi sa ovog foruma. Nije se taj rezač (48x12x48) pojavio juče pa da niko ne zna kako se šta radi. Unazad 6 meseci se zezam sa raznim firmware-ima i tvrdim da je originalni LiteOn bolji od bilo kog Sony-jevog.

A sad ako te ne mrzi napiši šta si uradio i zašto je sve pošlo naopako, da probamo da razjasnimo situaciju. Koliko se sećam ti si hteo da sa LiteOn-ovim flash utility-jem upgrade-uješ firmware na Sony rezaču, a to naravno nije moguće.

byMaX je napisao(la):
...

? Ne znam o cemu je rec, pa cisto da napomenem da sam svoj Sony 48x (cim sam ga nabavio) flashovao originalnim LiteOn 52/24/52 firmwareom i radi kao sat mesecima. Takodje sam stavljao i novije verzije LiteOn firmwarea, a jednom i vratio stariju koja se bolje pokazala. Sve to bez ikakvih problema, a ceo postupak je opsirno opisan po stranim forumima/sajtovima...

Nazad
Vrh Dno