Šta je novo?

Rezanje preko mreže

Blade Runner

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
665
Može li se uz pomoć nekog softvera rezati preko mreže pa makar to bilo i brzinom od 2x? Sa jedne strane je laptop sa XP-om a sa druge desktop sa rezačem i WinME, povezani su 10Mbit/s mrežnim karticama....

Naravno da moze. Ja sam to radio ranije :)

Mapujes mrezni drajv na kompu gde ti je rezac. U tom mappovanom drajvu se nalazi sadrzaj direktorijuma iz koga hoces da rezes, ili ako hoces mapuj ceo sadrzaj laptop diska. Onda lepo otvori program za rezanje i tu je vec sve kao po obicaju... :)
Mozda i ne mora da se mapuje mrezni drajv ali eto meni to nekako lepse izgleda :)

To bi trebalo da se reze fino na 4x, a ako ti mreza radi dobro, mozda cak i na 6x
Ako imas buffer underrun protection na rezacu, slobodno stavi 6x a ako nemas onda uzmi jedan RW pa ga izmaltretiraj nekoliko puta dok ne vidis kako radi (ako imas zivaca toliko da cekas :D )

Pozdrav :wave;

Blade Runner je napisao(la):
Može li se uz pomoć nekog softvera rezati preko mreže pa makar to bilo i brzinom od 2x? Sa jedne strane je laptop sa XP-om a sa druge desktop sa rezačem i WinME, povezani su 10Mbit/s mrežnim karticama....

Naravno da moze, potreban ti je DiscJuggler program, i to jedna od novijih verzija, ne znam tacno sa kojom su verzijom uneli to poboljsanje.

Bez ove fore sa mapiranjem mrežnog drajva NERO nije nalazio sharovani folder na laptopu a pretpostavljam kada se ovo uradi da je moguće rezati bilo kojim programom za rezanje diskova. Da li DiscJuggler vidi deljeni folder i bez mapiranja drajva? Preko Network Neighbourhood-a?

Idem kod drugara ovih dana da probam. Postoje li još neka dodatna podešavanja koja bi malo ubrzala protok kroz mrežu?

U windows exploreru, u meniju tools imas opciju map network drive (bar je tu u XP-u). Onda izaberes koji ces drive letter i koji shared direktorijum ili drajv na mrezi hoces da mapujes. Onda se taj mapovani direktorijum ili drajv sa mreze ponasa skoro kao lokalna particija/hard disk. Protok je naravno onoliki koliko ti brzina mreze dozvoljava.

koliko se secam u win2000 mozes desnim klikom na my computer ikonu odabrati map network drive

Nazad
Vrh Dno