Šta je novo?

rezanje i klokovane memorije

ica

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
619
Pozdrav.
Pre neki dan sam kupio rezac LG 8480B (48/16/48) i danas sam snimao neki Audio CD sa Nerom - ispao je los. CD je bio SmartBuy i snimao sam ga 8X. Poneke pesme su krchale i nesto nije bilo kako treba - definitvno. Inace, memoriju sam overklokovao pre nedelju dana pa nisam bio siguran da li to pravi problem pa sam je zato vratio na default. Posle toga sam probao sa PRINCLE CDom i sve je radilo kako treba. E sad, u cemu je stvar? U losem CDu(SmartBuy) ili overklokovanoj memoriji? Ima li uopste overklokovana memorija ikakve veze sa rezanjem CDova?

Kod mene memorija ne silazi nikada ispod 200Mhz-a, radim, igram se, narezujem diskove i nikad, nikakvih problema, pa ti sad izvuci zakljucak.

ica je napisao(la):
Pozdrav.
... Inace, memoriju sam overklokovao pre nedelju dana pa nisam bio siguran da li to pravi problem pa sam je zato vratio na default. Posle toga sam probao sa PRINCLE CDom i sve je radilo kako treba...

Nema PRINCLE cd, ima Princo:D
Ajd malo detaljnije: klokovao memoriju??!!?
Klokovao si SAMO memoriju(asihroni rad, fsb+33MHz) ili si digao i ceo PCI klok? Setovanja: turbo/fast/normal, CL2/3, CAS2/3, RAStoCAS2/3?
Sve to moze da utice na uopste ispravan rad sistema.

Aca je napisao(la):
Kod mene memorija ne silazi nikada ispod 200Mhz-a, radim, igram se, narezujem diskove i nikad, nikakvih problema, pa ti sad izvuci zakljucak

Ti uopste NEMOJ da sebe uzimas za reper!! Daleko si od proseka. Ovaj forum posecuju i normalni ljudi:)

Da, da Princo! Ne znam odakle mi ono "Princle"?!?
Sto se tice memorije, ni tu nisam ocito bio dovoljno jasan. Nisam je overklokovao neko stavio agresivna setovanja: CAS2, 2T, 5T, 2T, Ultra fast command, Bank Interleave 4-Way. Memorija je PQI DDR 2100 2x128MB i radi na 133MHz(266). Jel moze to da pravi probleme pri rezanju???

ica je napisao(la):
Da, da Princo! Ne znam odakle mi ono "Princle"?!?
Sto se tice memorije, ni tu nisam ocito bio dovoljno jasan. Nisam je overklokovao neko stavio agresivna setovanja: CAS2, 2T, 5T, 2T, Ultra fast command, Bank Interleave 4-Way. Memorija je PQI DDR 2100 2x128MB i radi na 133MHz(266). Jel moze to da pravi probleme pri rezanju???

Moze itekako. Utice na opstu stabilnost sistema, bilo kakav rad.
Ta PQI ne moze mnogo. Nije za o/c

Vrh Dno