Šta je novo?

rezanje dvd-r kao cd-r

Pallas

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2004
Poena
304
posto je cena dvd diskova pala ispod 50 din. da li je moguce dvd disk narezati kao cd, kapaciteta 700/800mb, naravno preko cd-r uredjaja. da li je to neko pokusao i sa kojim programom za narezivanje.

Ne, mada mi nije jasan smisao toga. I dalje ce CD-ovi biti jeftiniji od DVD-ova.

Pa ne bih se bas slozio sa tobom da je to isplativije.
1 DVD je 45 dinara, a 6 CD-ova je oko 100 dinara.
Matematika je jasna. ;)

pTomic je napisao(la):
Pa ne bih se bas slozio sa tobom da je to isplativije.
1 DVD je 45 dinara, a 6 CD-ova je oko 100 dinara.
Matematika je jasna. ;)

Da, naravno da je isplativija tvoja varijanta (jos ako su prazni Verbatimi 35 din :D), ali ako rezes na DVD rezacu, a ne na CD rezacu, kao sto Pallas zeli:

Pallas je napisao(la):
kao cd, kapaciteta 700/800mb, naravno preko cd-r uredjaja.

Znaci, pitanje je da li je isplativije rezati na mediji od 35-45 din ili na drugoj mediji od 15-20 din ISTI sadrzaj ;) Jos jasnija matematika :D

A mislim da isplativost i nije bila pitanje :D nego cisto informacija - "da li je moguce"

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Je li moguce da se na ovom forumu vodi rasprava o tome da li se dvd diskovi mogu rezati u cd snimacima do 700. megabajta ? :zgran:
Cemu li onda uopste sluzi forum :trust: i cemu nase diskusije...:smash:

OptiPlex je napisao(la):
Je li moguce da se na ovom forumu vodi rasprava o tome da li se dvd diskovi mogu rezati u cd snimacima do 700. megabajta ?

E baš... :D

Ja sam skoro čuo još bolji predlog... Da se MO disk izvadi iz ketridža i da se ubaci u običan CD rezač. :d

OptiPlex je napisao(la):
Je li moguce da se na ovom forumu vodi rasprava o tome da li se dvd diskovi mogu rezati u cd snimacima do 700. megabajta ? :zgran:
Cemu li onda uopste sluzi forum :trust: i cemu nase diskusije...:smash:

Mozda je covek ovladao naprednim vestinama razvlacenja spirale na DVD-u :)

Možda je dobio šleper praznih DVDova iz kompenzacije za dva šlepera paprike... :)

zbog kvaliteta narezanog medija me je interesovalo, jel rezao neko noname i princo cd-e na 16x kapaciteta 650mb umesto 700mb? ja sam primetio razliku, mogao sam da postavim topic zasto ne postoji program koji koristi dvd-ov plavi laser za citanje cd-a i zasto se pojavljuju dvoslojni a ne dvostrani dvd mediji kada je drugi sloj (sa fabrickog cd-a) citljiv samo 50% umesto 100%.

Bane® je napisao(la):
Možda je dobio šleper praznih DVDova iz kompenzacije za dva šlepera paprike... :)

ma, jok, dok vecina amere ne zeli da koristi dvd pisace vi se ovde utrkujete ko vise bifteka moze da ubere sa drveta a da ne pokvari stomak.

imao sam floppy na commodore 64 iako i na njemu sam koristio 1.2 mb diskete kao 350 kb ili tako nesto i sada mi ni megastar ne rade samo neke od 720 kb a verbatim cd diskovima kvalitet zavisi od serije. pokusacu sa starijim winoncd ili nero4, trebalo bi da moze da se nareze jer vecina opcija mora manuelno da se unese samo da ih nadjem jos :(

Poslednja izmena:
Pallas je napisao(la):
imao sam floppy na commodore 64 iako i na njemu sam koristio 1.2 mb diskete kao 350 kb ili tako nesto i sada mi ni megastar ne rade samo neke od 720 kb a verbatim cd diskovima kvalitet zavisi od serije. pokusacu sa starijim winoncd ili nero4, trebalo bi da moze da se nareze jer vecina opcija mora manuelno da se unese samo da ih nadjem jos :(
Cekaj, ti i dalje ozbiljno ne odustajes od takve ideje ili sta?

Gledaj, niko ti ne brani da na DVD+/-R/RW medije snimas manje od 4.37 GB (dakle 700 MB ili koliko vec hoces). Ali laser u DVD snimacima zahteva daleko vecu preciznost servo-mehanizma i kvalitetniji fokus snopa jer su podaci nekoliko puta gusceg zapisa (fizicki gledano). Znaci, "klasicni" CD-snimaci jednostavno nisu sposobni za takvu operaciju, niti im bilo kakav firmware sa unetim strategijama prepoznavanja DVD medija (i pisanja po istim) apsolutno ne moze pomoci.

odneo kod oraka fioku sa hdd i narezao na verbatim dvd-u sa nero 3 koji ne podrzava uopste dvd-e i ne proverava tip cd-a (samo se izabera data cd i sl). te trake sam video sam kod muzickih original diskova, uopste ne pricam o cd-rw formatiranim diskovima i dvd+r za kucni bioskop. koliko mi se cini to zavisi od uredjaja a ne medija, kako ce podaci biti upisani. narezao na 16x kvalitet je 100% sve narezano bez problema, ako hocete mozete da przite na 12x najgore sto moze da se vam se desi je da se ne nareze dvd disk pa mozete da probate ovo sta sam ja uspeo.

nero 3 (windows 95/nt4/98/2000/me/xp):
http://www.oldversion.com/

btw. drzim u ruci verbatim datalifeplus, extra durability printable layer, multi-speed iz 98 godine, plave boje (kao dvd diskovi).

Poslednja izmena:
Ti mislish da nekog to interesuje ? Svi redom gore ti se 'podsmevaju' za to shto trazish, a ti i dalje mrtav ozbiljan...Ne vidim uopshte zashto na DVD snimati 700Mb, ako imash 4.7Gb na raspolaganju ? Ako hocesh da stavish neku CD igru ili program, tu je brate image (bin, iso), i jednim klikom ga ubacish u daemon tools kad ti zatreba...

Moze ako DVD prvo umotas u onu 'artiju u kojo pakuju masan burek. Disk koji tako prenoci moze da se nareze u bilo kom formatu.

znam sve o uredjima, nek neko javi nesto da ne bi davao recept kako se kuva pivo sa secerom i daje zednim kucicima krv.

:d
Baba mi umrla a nisam krsten :d. Mozda to objasnjava celu situaciju.
Naravoucenije: posto znas sve o uredjajima trebao si da isprobas celu ideju i provalis kako se to radi pa podelis tu svoju pamet sa neukima kao sto sam ja a izgleda i jos nekoliko clanova foruma koji su postovali u topicu.

strashno...
kako "lepi" izrazi...
my 2 cents:
Pallas-e, pitao si jel mogutje narezati bla bla bla... i kazhesh da si uspeo da to uradish. lepo. ostali nisu morali da te zezaju, ali nema potrebe za psovanjem.

uostalom, "tvoga boga" asocira ili da nemate istog boga ili da svako poseduje lichnog boga shto bash i nije u duhu pravoslavlja...

a za spominjanje starije rodjake i fizichke radnje ~ no comment...

Ma sta je uspeo, narezao na 700mb cd ukupno 650mb podataka :d :lol: pa bi sad da na dvd od 4.37gb nareze 700mb :D :) :d

ma nije bitno... vazhno da je on uspeo... pa shta ako rezhe na DVD samo 700mb...
i ja neki put duvam u ventilator da ga okretjem da ne bi koristio struju jer shtedim, pa shta...

:wall:

^_^

Nemoj samo zaboraviti da na 1 cd uvek mozes snimiti i do 1.44mb sto je kapacitet citave diskete :d :D

Nazad
Vrh Dno