Šta je novo?

rezanje CD-a --> ne moze ispod 52x ?

perovic

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
nisam toliko strucan, niti se prof. bavim rezanjem diskova, ali pre koji dan kupih LG CDRW 52x 24X 52X i prvih par diskova sam narezao bez ikakvih problema (sa 12x, 24x ... nebitno) Od sinoc, Nero (koristim ovde opljuvanu ver. 6 ;) ) mi ne daje izbor snimanja bilo kog tipa CD-a (audio, data..) osim na 52x brzine ... probao sam i install neke starije 5... verzije, uninstall iz registra, uninstall LG uredjaja.. Nista ne pomaze, ne znam u cemu bi mogao biti problem.
BTW za drugi, Teacov 4x CDRW mogu da biram na kojoj brzini da snimam diskove (1x, 2x, 4x)
Ako je bitno, ploca je GA nforce2 n400 pro2, hdd je maxtor 80 GB 8 mb cache
Hvala unapred na pomoci...

Uf, kakva glupost. Jesi li probao neki drugi program za rezanje (recimo CloneCD) ili mozda (ali ovo je jako glupo) nisi ubacio disk ? (ukoliko ne ubacis disk u uredjaj ne mozes nista da selektiras osim maksimalne brzine)

Jedno od resenja koje bi sigurno pomoglo jeste flesovanje novog firmware-a.

Ne verujem da je u pitanju firmware jer covek lepo kaze da je pre toga rezao bez problema. Verovatno je u pitanju neka glupost kao ovo sa ubacivanjem diska...

naravno da sam ubacio disk :mrgreen: probao sam i verbatim i tdk diskove, ista je situacija. Kada je trebalo da pocne snimanje (na jedinoj mogucoj brzini snimanja 52x), dobio sam obavestenje da je max brzina na kojoj se CD moze snimiti 40x i da ce se snimanje vrsiti na istoj...
Cd Clone sam instalirao i redovno radi, sto ce reci da je verovatno problem do Nero-a...

perovic je napisao(la):
naravno da sam ubacio disk :mrgreen: probao sam i verbatim i tdk diskove, ista je situacija. Kada je trebalo da pocne snimanje (na jedinoj mogucoj brzini snimanja 52x), dobio sam obavestenje da je max brzina na kojoj se CD moze snimiti 40x i da ce se snimanje vrsiti na istoj...
Cd Clone sam instalirao i redovno radi, sto ce reci da je verovatno problem do Nero-a...

To obavestenje si dobio jer su cdovi sertifikovani na 40x pa ne mogu da se rezu brze (LG ti automatski obori brzinu rezanja na maksimalnu sertifikovanu ukoliko cd nije sertifikovan da se reze na tako velikim brzinama), a to da je izgleda u pitanju bag nera - izgleda da je do toga.

Mada, opet, probaj sa firmware-om ;) Ne moze da skodi (a cim ne skodi - ...:D)

Nazad
Vrh Dno