Šta je novo?

rezanje 1000 cda...

ReaKtoR_

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2005
Poena
309
samo da mi neko odgovori ko ima iskustva pa da gasimo topik...znaci trebam da narezem 1000 cda, koliko mi treba rezaca za to, tipa ovih za 2000 dinara, ili se isplati kupovati neki plextor? hvala.

Ja sam sa jednim Pionirom 108d narezao 5-6000 dvd-ova i jos reze dobro.

samo da mi neko odgovori ko ima iskustva pa da gasimo topik...znaci trebam da narezem 1000 cda, koliko mi treba rezaca za to, tipa ovih za 2000 dinara, ili se isplati kupovati neki plextor? hvala.
jedino sto moze da ga ubije je rezanje gomile za redom... odmaraj ga povremeno i bice OK... bar tako kazu testovi... i iskustva ljudi

Ima i tome rešenja: kupiš dva komada. Najjefinija. Svaki će da radi kako valja.

Za data diskove nemoj ići preko 16x, a za audio 8x. To je poslednja sigurna brzina da bi radio u svakom čitaču.

Ja sam snimao oko 1500 komada sa dva snimaca naizmjenicno, jedini problem je sto sam skoro pao u nesvjest od dosade.

LOL :)
Ja sam od 100diskova pao u nesvest od dosade :)
tako da......SRECJNO :)

pa to je problem sto moram 1000 kom odjednom...pa kako vidim onda cu da kupim 3 komada pa nazimenicno...fala na savetima.

pozajmi komp...cd-rezachi su dzhaba....i poguraj makar po 3 u svaki....Pogotovo ako rezhesh istu stvar....znachi zadaj "program" pa samo ubacuj diskove....

Može i sa tri rezača, pa da ubrzaš ceo postupak time što ćeš rezati tri diska paralelno.

Opet pričam iz iskustva: poslednja visoka brzina koja je na mom sistemu omogućavala paralelno rezanje bila je 8x sa dva rezača istovremeno. Brze od toga nije moglo. Oba rezača išla su na paralelni kabl.

Kada sam uzeo nov rezač i stavio ga na serijski kabl, sada mogu paralelno rezati dva CD-a sa 16x, više nisam probao niti me je interesovalo (možda i može).

Mislim da je preporučljivo da materijal koji crpeš za jedan ili drugi rezač bude iskopiran. Ili napraviš image toga što trebaš da režeš (po meni je to dobro rešenje) i podigneš dva Nera paralelno i režeš image koji stoje na dva separatna mesta na disku (ili možda čak na dva zasebna HDD).

Ovo što sam gore pisao sve važi za relativno skroman sistem, jednoprocesorski, bez mnogo memorije. Verovatno da sadašnji noviji sistemi ovo paralelno rezanje olakšavaju.

Za istovremeno rezanje više diskova potrebno ti je jako, kvalitetno i stabilno napajanje - rezači su među najvećim potrošačima struje u kompjuteru.

Mislim da je Disk Juggler mnogo bolji za paralelno rezanje od Nera, bar je tako bilo nekad.

Ja sam bio prinudjen isto jednom prilikom da przim tako uporedo s tim sto sam ja DVD-ove rezao... Islo je bez frke uporedo. CD-ovi su mi mnogo brze isli i to sam u jednom rezacu radio dok sam uporedo stampao omote, seckao ih i pakovao u kutijice. Brze idu ali treba ispratiti tempo. Dok sam DVD-ovima vise puta razmisljao da skratim sebi muke zbog dosade.
Ma otupis od toga skroz, nadam se da ces lepo naplatiti ;)

Kupi 2 kom odmah i treci pozajmi ako vec nemas da vidis kako ce ici. Mada na Ok masini nebi trebao da imas problema ni sa 3 rezaca. Pogotovu ako su SATA :)

Za paralelno rezanje ( do 8 snimaca) štanc majstori su koristili odličan Disc Juggler.
Sta god da kupis taj broj kopija svaki rezać će izdržati. Ako ne pukne u prvih 100 kopija, kasnije nemaš problema.

Poslednja izmena:
A da platiš nekom da ti naštancuje taj tiraž, sa sve štampom na disku u punom koloru? Na taj tiraž se već isplati a iznenadio bi se koliko bi te jeftino izašlo, da ne pričamo da i živci koštaju?

Za rezanje 1000 CD-ova uzmi LG CDRW 52-32-52...

Poslednja izmena:
Uzmi 3 rezaca i stalno rezi na dva, posle svakog rezanja pomeraj za po 1 mesto, neka se hladi taj 1!

Uzmi 3 rezaca i stalno rezi na dva, posle svakog rezanja pomeraj za po 1 mesto, neka se hladi taj 1!

Dobar i efikasan predlog i ja bih tako :) mada, ako je ReaKtoR_ krenuo sa reckanjem kada je postavio temu trebalo bi da je vec makar na pola puta do zavrsetka posla :)

Dobar i efikasan predlog i ja bih tako :) mada, ako je ReaKtoR_ krenuo sa reckanjem kada je postavio temu trebalo bi da je vec makar na pola puta do zavrsetka posla :)

nije jos krenuo, uskoro ce, trebali su mi saveti samo nabavka da se odradi, a projekat pocinje kad se odradi materijal za cde...primeticete kad budem poceo posto cu imati vremena da opet visim na forumu :)

Najbitnija stvar kod rezanja vecih broja diskova je hladjenje samog snimaca.Najbolje je da snimac bude van kompjuter i na sto hladnije mjesto.Dovoljno je da bude na zemlji a ispod njega nesto hladno kao sto je mermer ili aluminium.E sad ima i razlike izmegju snimaca,neki se vise greje neki manje.Ja imam nekoliko snimaca kuci i od svih primjetio sam da SAMSUNG 203D se najmanje greje.Jedanput za mom prijatelju sam narezao uzastopno bez prekida 40 komada DVD ali bio je van kompjuter preko USB.Odozgo je bio zagrijan kao da je bio samo pod naponom nekoliko sati.

Moj burning maraton obavljen na LGu je skromnih 60-70 DVDa, a pre toga oko 50 CDa, a davao sam mu na svakih 10 diskova 15 min oduska...rezanje je islo 8x za DVDje, 16x za CDe,
preporuka je i da resetujes masinu na svakih 70-80 diskova, cisto radi reda...

Poslednja izmena:
neznam za problem hladjenja ali dok se rezalo liteon sony je rezao 100 diskova na dan na 48x bez problema (verbatim pastel ili azo) jedno 10 000 sigurno... teak 32x onaj kao najbolji je zveknuo posle 3000 toliko..

PS: samo za audio je potreno rezat na sporijim brzinama za data na kvalitetnim diskovima nikako, neslusaj debile koji pricaju o nekoj "dubini rezanja" na manjim brzinama

neznam za problem hladjenja ali dok se rezalo liteon sony je rezao 100 diskova na dan na 48x bez problema (verbatim pastel ili azo) jedno 10 000 sigurno... teak 32x onaj kao najbolji je zveknuo posle 3000 toliko..

PS: samo za audio je potreno rezat na sporijim brzinama za data na kvalitetnim diskovima nikako, neslusaj debile koji pricaju o nekoj "dubini rezanja" na manjim brzinama

Apsolutno za audio diskove mora manja brzina.

A onaj koji priča o dubini rezanja nema pojma ni najosnovnije o procesu rezanja jer laser pri "rezanju" zapravo spaljuje (zacrnjuje) mesta gde su na "fabričkim" diskovima načinjeni pitovi.

Kupi jedan novi dvd rezac po mogucstvu samsung koji ima garanciju dve godine.Tvoj jedini problem je da za te dve godine narezes 1000 cd-a.U proseku bi trebao da rezes 2 komada dnevno i zavrsices pre tog garanciskog roka.Moj odgovor je jednostavan,dovoljan ti je jedan rezac

Vrh Dno