Šta je novo?

Rezac je PIO 2, zasto?

NovajlijaBG

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2003
Poena
619
Sam je na drugoj grani slejv, u biosu je sve na auto, a nikako da ga prihvati u udma 2, kao sto bi trebao.
Cipset je SIS 645DX, probao sam sa i bez SIS drajvera.
Smeta mi jer prilikom rezanja na vecim brzinama preokupira CPU.

Probaj da u biosu stavis manual a isto tako pogledaj u device menageru pod IDE ATA pa odaberi secondary channel i advanced setings dali je stavljeno na DMA if available.

SittingCrow je napisao(la):
Probaj da u biosu stavis manual a isto tako pogledaj u device menageru pod IDE ATA pa odaberi secondary channel i advanced setings dali je stavljeno na DMA if available.

Meni je i podeseno DMA if available, ali Current Transfer Mode je PIO 4, zasto?

Mora da radi sa AUTO u biosu, na svakom kompjuteru je tako.

A zasto ga nisi stavio kao master na sekundarnoj grani?
Probaj da obrises granu i restartujes racunar, vidi sta ce biti.

I meni često Win Xp prebaci rezač u PIO mod i posle ide jebada sa IDE drajverima type; da bi vratio DMA (samo kod mene je KT 133A) jer ništa drugo ne pomaže...
Pozdrav!

Isto tako ovde, obrisi kontroler iz CP pa restart i bice opet DMA (neko vreme).

Ma upravo tako, nekoliko puta sam deinstalirao i vracao win drajvere za grane i sada sam namestio sa je rezac i na masteru i na slejvu udma 2 ali je zato hdd udma 5 a ne 6 koje je bio pre toga... :cuss:

Ma ne diraj ako radi, to je staro pravilo.
Ne znam nista oko tog cipseta, ali to stvarno mirise da je do ploce.

Koji Hdd/rezac i kako si ih postavio na kablovima? Uzgred, valjda su i ATA kablovi propisni?
Inace, osim u setovanjima za detekciju drajvova, gde obicno stoji "auto", imas jos jedna za chipset gde imas opcije podesavanja DMA/PIO za obe grane/sve uredjaje.
Drajveri pod Win-om su takodje bitna stavka, a i revizija bios-a.

Vrh Dno