Šta je novo?

Retrospektiva: jun, 2011. - Benchmark

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Retrospektiva: jun, 2011.

Poštovani čitaoci, pred vama je nova retrospektiva Benchmark sajta. Radi se o specifičnom tipu članka, koji već postaje tradicionalan. Cilj nam je da vas na kraju svakog meseca podsetimo šta se najzanimljivije dešavalo u određenim oblastima, koja su najzanimljivija dešavanja, koji su trendovi, kojim pravcima se ide, kao i da vas podsetimo na najznačajnije članke i prikaze koji su se tokom meseca pojavili na našem i vašem Benchmark sajtu. Vaše reakcije su bile izrazito pozitivne, pa je jasno da naša publika adekvatno vrednuje i ceni ovakav tip članka, za koji čvrsto verujemo da našem sajtu donosi dodatnu vrednost, a čitaocima novi kvalitet...

2_s.png

Po tradiciji i orijentaciji Benchmark sajta, ali i u skladu sa ukusima većinskog dela naše publike - počinjemo od hardvera. Iako je ovaj period iz hardverske perspektive obično percepiran kao pomalo dosadan, jer je po pravilu leto najmonotoniji deo godine kada je IT u pitanju, ovaj mesec je bio dovoljno dinamičan da nemamo razloga da se žalimo. Pre svega tu je bio niz spekulacija oko novih AMD APU-a i Llano-a, koji je konačno izašao iz NDA, a do tada je javnosti uveliko sve otkriveno i AMD je malo toga uspeo da sakrije. Nova tehnologija je uvek dobrodošla, a AMD je ovaj posao odradio kako treba, pa je spoj četvorojezgarnog procesora, prilično jakog GPU-a sa do 400 Stream procesora i northbridge-a u jedan čip očigledno prekretnica u IT industriji. Ostaje da vidimo da li će upravo ovo biti izbor nezahtevnih korisnika koji žele kompletno rešenje u što jednostavnijem sklopu. Ostaje samo da vidimo kako će se kompenzovati memorijski podsistem za GPU segment, kao i to koliko će CPU jedinica biti brza imajući u vidu odsustvo L3 memorije. Iskreno, mi smatramo da će sve ovo biti potpuno nebitno imajući u vidu ciljnu grupu korisnika.

http://hardware.benchmark.rs/kucista_napajanja_kuleri/retrospektiva_jun_2011/

Dopada mi se ova retrospektiva s vremena na vreme. Inace ja redovno posecujem sajt ali za one koji to ne cine, a zele ipak da su u toku sa novim tehnologijama nije lose da bace oko na ovaj tip thread-a.

Nazad
Vrh Dno