Šta je novo?

retro youtube

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
retro youtube linkovi:

Amiga 500 & ATARI 520ST+ Lotus Esprit Turbo Challenge 2 RS-232 Multiplayer

[YOUTUBE]E4yXMDuxWIk[/YOUTUBE]

Lotus, to su mnogi voleli.

Meni se nesto cini da je bilo jos nekolicina ovakvih igara Amiga - Atari da se povezu, zar ne?

moguce... ako naletim sigurno cu postovati... ideja threada je da se kace video klipovi koji imaju retro tematiku 🙂 ...cisto da imamo sta da gledamo svaki dan 🙂

mislim da je Populous koristio serijski, a bio je i na Atariju

baš sam se danas ubio od gledanja retro klipova. mada ne znam koliko je 3dfx retro.
[YOUTUBE]X9fVktiuatM[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]fJQzkxEbGRU[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]TpHpLlcMCMQ[/YOUTUBE]

Mislim da je u to vreme svako isplazio jezik do poda kada je video poslednji nivo Lotusa 2 koji se odigrava u onoj kisnoj oluji :d

hm, meni je ipak prvi Lotus bio zakon, jer tamo kad se spucas u znak pored puta stanes 'u mestu'.
kod dvojke i trojke ti se cini da malo uspori a u stvari dosta se izgubi na vremenu.
naravno sto se grafike i zvuka tice obrnuto je.

btw, presao sam lotus1 i dobio onaj kod za 'dozvolu', dobra fora..

Mislim da je u to vreme svako isplazio jezik do poda kada je video poslednji nivo Lotusa 2 koji se odigrava u onoj kisnoj oluji :d

jeste vala! i meni je taj nivo ostao bas u secanju sve sa oni WOW! efektom 🙂

na Amigi Lotus ima i linije po sredini puta dok to nedostaje u Atari verziji...

koje je to bila fora sa kodom za dozvolu?

pa kad zavrsis Lotus I, dobijes neku sifru (mislim da je bio neki broj) i posaljes im to a oni ti posalju (postom) kao 'vozacku dozvolu'.. naravno sve pod pretpostavkom da imas original (i da nije proslo x godina od izdavanja igrice)

inace, izgleda da na tom prvom youtube videu kace nullmodem kabl 'NA ZIVO', sto bi svakako trebalo izbegavati, nije to USB..

Poslednja izmena:
p
inace, izgleda da na tom prvom youtube videu kace nullmodem kabl 'NA ZIVO', sto bi svakako trebalo izbegavati, nije to USB..

nije bas totalno na zivo: vidis da portovi nisu aktivni (igre nisu startovane)
u svakom slucaju paralelni port je mnogo 'opasniji' od serijskog iako
treba izbegavati kacenje kad su racunari ukljuceni
de da nadjes amigu/atari ponovo

evo kod mene ima svega 😀

par Amiga i par Atarija, naravno null modem kabl, preko 2000 disketa za STa, za Amigu sam dosta slabiji ali tu ste vi 🙂 ima i piva, dulby suraund, 100Hz HiBlacb Sony Trinitron... 😀 ah, da - sest funkcionalnih joysticka!

od igara preporucujem http://members.chello.at/theodor.lauppert/games/dynabust.htm sjajna zabava za 6 igraca odjednom!

i naravno turnir u:

[YOUTUBE]lssf-8ri2b0[/YOUTUBE]

ah, da - sest funkcionalnih joysticka!

oke za sada smo nereseno 😀

quackshot.jpg

dok ne nadjem one QuckShot 2 sa prekidacima :d

Omg. Pa te quick shotove ni ne nazivam joysticima! 😀
ja imam 4 competitiona pro ... Aj videcu da slikam ali moji su svi krpljeni :/

Btw ako je neko zainteresovan za jedno subotnje poslepodnevno napucavanje neka se javi 🙂

oke za sada smo nereseno 😀

quackshot.jpg

dok ne nadjem one QuckShot 2 sa prekidacima :d

Prva stvar koje se setim kad ugledam ove dzojstike je bila moja parola ***em ti krs sva sreca pa sam vest s alatom.............. i makaze za lim u sake i napad na limenke mada sam im ja tepao konzerve ,a kada mi dosadilo cekic u sake i razvalim jedan stari budilnik i pokupim opruge iz njega i od njih sastavim krst.Namucio sam se junacki par dana ali vise nikada nije otkazalo..........

Daa, tako je!

Prva stvar koje se setim kad ugledam ove dzojstike je bila moja parola ***em ti krs sva sreca pa sam vest s alatom.............. i makaze za lim u sake i napad na limenke mada sam im ja tepao konzerve ,a kada mi dosadilo cekic u sake i razvalim jedan stari budilnik i pokupim opruge iz njega i od njih sastavim krst.Namucio sam se junacki par dana ali vise nikada nije otkazalo..........

Jes vala. Samo kada se setim, imao sam original džojstike uz Schneider CPC464 koji su riknuli (imali su membranske prekidače, na kojima su ubrzo membrane popucale. Par puta sam ih lepio selotejpom, pa sam batalio. Posle sam otkrio Quick Joy ako se sećam, jer Quick Shot 2 nije hteo da radi kako treba (auto fire nije mogao da se isključi). Naravno, na tim Quick Joy su ubrzo počele da riknjavaju zvezde, pa su morale da rade makaze, sećam se da smo maltretirali teču da na nam seče i nitnuje krakove od zvezde 😀

Ne može više retro od ovoga
[YOUTUBE]NRI7hHwiRxk[/YOUTUBE]

da... 🙁

driver mi je poslao 🙂wave🙂 pre par godina dva DVDa sa ovim materijalom u high quality... 🙁

Nazad
Vrh Dno