Šta je novo?

retro poklon

highlander82

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
319
jao sto mi drugar poklonio super stvarcicu: 386, desktop kuciste i to sve tesko ko sam djavo, a pogodite ko pravi komp, daewoo! znam da su pravili monitore ali za kompletne konfiguracije nisam znao, spravica je iz 91` a do skora je sljakala u jednoj nasoj MAJOR kompaniji, koristio je poslovodja koji je samo na njoj u dosu znao da radi i bilo mu ok, sta raditi sa ovamo necim???

Upalis ga i podsetis se starih dobrih vremena...
Opikas Prince of Persia, Prehistoric i druge legendarne naslove...

Poslednja izmena:
Moram jos da nadjem neku staru tastaturu, dobio sam samo kuciste, bez periferija, onda potraga za dosom

DOS baš neće biti teško naći, a i igre za DOS su Abandonware pa ih ima po Netu koliko hoćeš.

Pa zar nije Amiga nosila "titulu" "Mashina za igranje" ? *sarkazam*

Di ces bre na tome da se igras?

Inace, tesko je i ps/2 mis povezati na to , treba valjda ps/2 to din konektor (ili to treba za tastatruru, zaboravio sam oznaku)

Spravica ima integrisanu grafiku, nisam siguran o cemu se radi ali ako je hercules mogu da se slikam, ako je vga onda nesto moze i da se uradi, ma bolje da ja osposobljavam moju a600, dosta mi je i danasnjih pc-ja, jos mi samo fali jedan iz doba jure...

Auuu ala ti je brzo splaslo oduševljenje. Baš čudno da ima integrisanu grafiku, u to baš se nešto i ne sećam da ih je bilo. Hercules ne verujem da je, tada su već uveliko bile aktuelne VGA. U najgorem slučaju je CGA grafika, a ako je to, onda stvarno odma do kontejnera ;)

sutra cu ga pretresti detaljno pa da vidim o cemu se radi, ako je hercules onda ima da pritiska kupus kevi umesto kamena jer je stvar teska ko nakovanj zavezan za slona!!!

ako je hercules onda bese kucas simcga pa dobijes silnu 4bitnu paletu od cak 16 boja :D

eh kad se setim kako sam se sa svojom A600 prijateljicom cudio drugarima na njihovoj kockastoj crno-sivoj grafici i zvucima bipera

Upalis ga i podsetis se starih dobrih vremena...
Opikas Prince of Persia, Prehistoric i druge legendarne naslove...

to su ja mislim jedine dve igre koje je PrC imao od 2000 igara koje su tad postojale za Amigu/Atari - stvarno ne razumem ljude koji su se mucili na PrCu - dok se nije pojavio Windows95 (ili Wolfenstein ;) ) to je bio bukvalno izgovor za kompjuter ;) (bip, bip...)

Xenon u dve boje sa hardwesrkim motion-blurom na crno-zelenom monitoru :D :D :D

boze sta je postalo standard i vladalo 20 godina... ;(

Konacno sam nasao vremena da ga otvorim: ovo deluje nimalo bezazleno za 91` godinu: procesor je intel 386sx (nisam siguran za takt), 3 (da tri) mb rama, seagate ide 40mb hard disk (poslednji disk od 40mb ikad napravljen), ati vga wonder integra isa grafika i flopi drajv...

dali postoji neki externi hd adapter sa kojim bih mogao da ovaj hard koristim na svojoj a600? neka elegantnija varijanta sa kucistem da ide na pcmcia slot?

ukljucio sam komp i stvar radi ali je vent iz napajanja jako bucan, jos mi samo fale tastatura i mis a ako nista bice to colonization gaming station na kojem se kolonizacija nece gasiti nikada a ja cu da odigram po potez u prolazu.. Zivela kolonizacija!!!

Zavij to u novcanicu od 100 evra i ostavi na ulici - mozda se neko za**** i pokupi... :)

Veruj mi, koliko je cudo tesko niko ga nebih uzeo...

Ma polako. Prvo instaliras DOS. Pa Win 3.11. Moze to biti lepa avantura...
Tastaturu i mis ces naci po pijacama za sicu. Da se ne zamaras sa adapterima. A nesto se i ne secam da li postoji adapter za taj pretpotopni mis.
Tu je najvece smaranje sa disketama i starim floppyjem...

Ma polako. Prvo instaliras DOS. Pa Win 3.11. Moze to biti lepa avantura...
Tastaturu i mis ces naci po pijacama za sicu. Da se ne zamaras sa adapterima. A nesto se i ne secam da li postoji adapter za taj pretpotopni mis.
Tu je najvece smaranje sa disketama i starim floppyjem...

Ja kad sam se raspitivao pre oko 5 godina postojao je i neki adapter za misonju

Ima i dalje da se kupi adapter za PS2->Serial mouse, video sam bas skoro kod nekog od ludjih domacih dilera i slatko se nasmejao :)

@epidemic ma kod nas po kancelarijama ima gomila starih kompjutera pa prodavci koji odrzavaju to moraju da imaju svasta kod sebe..

Pa jasno, ali ja kad sam negde 1996'-97' trazio doticni za svoju 486ticu, nisam ni u ludilu mogao da ih nadjem, jedna firma mi je cak dala rok od 2 meseca da poruce :), a sad u 2008. ladno vidim u cenovniku, pukla me osecanja odma'...

ja bi bas da sastavim jedan 486, imam gomilu igara iz tog doba, ali da bude sa nekim kvalitetnijim komponentama, zasto sam poklonio moj overdrive????

Vrh Dno