Šta je novo?

Retro 3D stereo naocare

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Kakva su vasa iskustva sa 3D naocarima?
Uzeo sam Metabyte Wicked3D Eyescream sa ebaya (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320550041709), pokupio neki besan 21" CRT i pokusavam da namestim sve kako treba ali imam malo problema sa drajverima. Ima li neko ove naocare ili bar drajvere novije od 4.11? :wave:

Kakva su vasa iskustva sa 3D naocarima?
Uzeo sam Metabyte Wicked3D Eyescream sa ebaya (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320550041709), pokupio neki besan 21" CRT i pokusavam da namestim sve kako treba ali imam malo problema sa drajverima. Ima li neko ove naocare ili bar drajvere novije od 4.11? :wave:

au ko da se seti toga ;)

pitaj ove "tvoje" nemce možda oni imaju http://www.tdfx.de/eng/eyescream.shtml

jedino što mi pada na pamet je da probaš neku 98se sa orginalnim 3dfx drajverima ili drugu (recimo Voodoo3) karticu jer pretpostavljam da si sve to odmah "gurno" na tvog ljubimca 5500? ;)

btw kad već možeš da "pokupiš" te zastarele CRT 21" "pokupi" i nama neki :d

iako čuo sam od nekoliko QuakeLive igrača što žive u nemačkoj da nije baš lako naći 21+ crt monitor

au ko da se seti toga ;)

pitaj ove "tvoje" nemce možda oni imaju http://www.tdfx.de/eng/eyescream.shtml

jedino što mi pada na pamet je da probaš neku 98se sa orginalnim 3dfx drajverima ili drugu (recimo Voodoo3) karticu jer pretpostavljam da si sve to odmah "gurno" na tvog ljubimca 5500? ;)

btw kad već možeš da "pokupiš" te zastarele CRT 21" "pokupi" i nama neki :d

iako čuo sam od nekoliko QuakeLive igrača što žive u nemačkoj da nije baš lako naći 21+ crt monitor

Naravno da sam "metno" na 5500 :d zato i imam problema sa drajverima. 4.11 drajveri podrzavaju V5 5500 i sve skupa zaista radi manje vise ok na Win98 (npr NFS2:SE radi fantasticno), ali recimo NFS3 trokira - ili radi D3D+stereo ili samo Glide. Ne mogu da poteram Glide + stereo nikako :(

QuakeLive igraci ili lazu ili ne znaju gde da traze monitore. Kod mene na faksu ih bukvalno bacaju (niko nece da ih kupi ni za 10-20e). Ja sam srecom uspeo da ulovim jedan primerak (konkretno Sun Microsystems sa sony trinitron cevkom, 1280x1024x120Hz) koji jos nije poslat na reciklazu jer je bio pretezak da se nosi niz stepenice rucno (lift se remontira). Ako je neko od vas u prolazu, imaju "na lageru" jos jedan isti ovakav i jos bar dva 24" wide CRT flat monitora, pa svratite i pokupite - admin ce vam biti zahvalan sto ne mora da vucara 'shrot' ,)

P.S. Sa tim svabom sam odavno u kontaktu, ali ni on nema nista bolje od mene :(

Naravno da sam "metno" na 5500 :d zato i imam problema sa drajverima. 4.11 drajveri podrzavaju V5 5500 i sve skupa zaista radi manje vise ok na Win98 (npr NFS2:SE radi fantasticno), ali recimo NFS3 trokira - ili radi D3D+stereo ili samo Glide. Ne mogu da poteram Glide + stereo nikako :(
jedini koji je to imao da ga ja znam je "odrastao" i oženio se i nama ga nigde
još '98 je "vozio" Quantum Obsidian2 X-24 sa volanom, menjačem i pedalama
nesećam se kad je nabavio naočare al je uvek bio u NFS trendu :d iako je irl bio očajan vozač :d

QuakeLive igraci ili lazu ili ne znaju gde da traze monitore. Kod mene na faksu ih bukvalno bacaju (niko nece da ih kupi ni za 10-20e). Ja sam srecom uspeo da ulovim jedan primerak (konkretno Sun Microsystems sa sony trinitron cevkom, 1280x1024x120Hz) koji jos nije poslat na reciklazu jer je bio pretezak da se nosi niz stepenice rucno (lift se remontira). Ako je neko od vas u prolazu, imaju "na lageru" jos jedan isti ovakav i jos bar dva 24" wide CRT flat monitora, pa svratite i pokupite - admin ce vam biti zahvalan sto ne mora da vucara 'shrot' ,)

dobro ovi su se doselili iz Švedske u okolinu Frankfurta...
eh da su stara dobra vremena već bi bili na kafici negde kod tebe u "kraju" :d
sad nemogu ni Philips 17T da prenesem iz sobe u sobu a kamoli da probam 24" :D

jedini koji je to imao da ga ja znam je "odrastao" i oženio se i nama ga nigde
još '98 je "vozio" Quantum Obsidian2 X-24 sa volanom, menjačem i pedalama
nesećam se kad je nabavio naočare al je uvek bio u NFS trendu :d iako je irl bio očajan vozač :d

dobro ovi su se doselili iz Švedske u okolinu Frankfurta...
eh da su stara dobra vremena već bi bili na kafici negde kod tebe u "kraju" :d
sad nemogu ni Philips 17T da prenesem iz sobe u sobu a kamoli da probam 24" :D

A ja da nisam ubogi student, natovario bih monitore u svoj nepostojeci BMW i doterao ih... Kad se nema, nema se ;-/

Inace, nasao sam drajvere 5.02 i 5.01 ali nisam jos stigao da ih probam. Jos samo kad bi nekako poterao sve na WinXP...

A ja da nisam ubogi student, natovario bih monitore u svoj nepostojeci BMW i doterao ih... Kad se nema, nema se ;-/

[OFFTOPIC]
eh zadnji put sam vozio pre 6 godina :d "malo" mi stalna potreba za promenom naočara smeta u vožnji ;) pa sam prešao na bezbednije načine prevoza (za okolinu naravno :D:D )

de je bio kraj osamdesetih kad uveče sedimo u kafani kad dodje ortak iz Minhena i kaže: "evo sad sam došao i kupio sh-205 hdd za atarija za 999DM" i mi sednemo u kola. pokupimo pasoše usput i ujutru u 8am ispred radnje u Schillerstrasse i pokupujemo sve šo su imali (neke za nas a ostale za prijatelje i rođake koji još i neznaju da su kupili (za to doba) jeftine 20mb :d hdd)

ili kad mi crkne nešto ja sednem ujutru na avion ručam u minhenu i vratim se lufthanzom preko zagreba gde me dočekaju sa "Dobra Večer Gspon" i puste bez plaćanja bilo kakve carine a ja sednem na zadnju avionsku domaću liniju za Bgd i smejem se u Beogradu carinicima koji ko Turci "haračlije" dočekuju sve na Beogradskoj carini i bukvalno pljačkaju sa carinom za sve što si hteo da uvezeš

sad ja da čekam u redu i molim nemce da potrošim 20E kod njih... :p [/OFFTOPIC]

aj snimi nam neki video pa okači na youtube da vidimo kako to radi na 5500 u XPeju

EDIT: pazi kad nemogu da verujem da neradi komanda [OFFTOPIC] toliko potrebna na Benchu :D

Poslednja izmena:
Koristi spoiler :p

Trenutno ne radi nista u XP-u, nisam jos stigao da se igram sa tim. Stigao Alienware m11x pa ne stizem vise da se igram sa retro stvarima :p Al videcu za video mada nisam nikada nista kacio na YT. :)

Vrh Dno