Šta je novo?

Restartuje mi se racunar dok sam na netu,sta moze biti u pitanju?

nebo80

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poena
169
Evo danas za nekih 3 sata na netu,2 puta mi se sam racunar restartovao.Pre oko 2 meseca mi je bio na racunaru pao sistem pa sam ga nosio u servis,sve su bili sredili i racunar je radio odlicno do danas.Sta li moze biti u pitanju?Hvala.Samo se plasim da ne bude neki jaci kvar.

Da napomenem da mi je bio prikljucen mobilni telefon,posto telefon koristim kao modem za internet.Ali sa mobilnim je sve do sada bilo u redu,pa ne verujem da je uzrok restartovanja racunara.

Koji browser koristis, da li ti se u bilo kom restartuje komp?

Koristim Mozilu samo,mada imam instaliran Internet explorer,mada ga ne koristim.Probacu da skinem ovaj program,da vidim kako ce da reaguje.

Probaj i Chrome ili Operu, instaliraj najnoviji fles, odradi java update, vidi ponasa li se isto.

Evo veceras cim sam usao na net sa namerom da skinem Operu ili Chrome,odmah mi se resetovao komp i ubaci me sam u Bios !!!Dao mi d audjem u safe mod ali sam brzo izasao i opet pokusao da ukljucim komp i uspeo sam,ali sma primetio da mi se sva 3 puta restartovao dok sma bio na netu,a ovako rezem filmove i slike koje hocu da spasim u slucaju da budem morao da ga nosim na servis,bas me zanima sta li mu je.

PRe svega neophodno je da se odredi d ali je do softvera ili hardvera.

Podigni neku LIVE verziju linuxa i ako nebude problema softver kao uzrok si otklonio.

Ako pak bude poskidaj sve spoljne uređaje (neispravni, vuku suviše struje itd) i proveri kako funkcioniše

Ako i dalje ima problema testiraj jednu po jednu komponentu od memorije, harda itd

Koji je OS na tom racunaru. Ako je XP, ipv6 driver ume da obori masinu.

Sad ukljuci komp i odmah ali odmah mi izbaci neki tekst i poce da broji nesto i da lista puno teksta,pa tek posle 2 minuta dozvolio mi je da se ulogujem.Na brzinu sam uspeo da slikam deo teksta pa ako znate sta je javite.

komp1.JPG

komp2.JPG

Posle izlaska ovog teksta izbrisala mi se cela istorija ulaska na sajtove,bas sve :(

HDTune_Health_WDC_WD2500AAJS-65B4A.png

Evo,jel valja?

Piše, ok je. :)

Ako si uradio sve što su te ljudi gore savetovali (i ja sa onim linkom), onda je izgleda nešto do napajanja.

Nisam sto si ti rekao,danas hteo ali se gasio,videcu sutra ako mi dozvoli.Idem kasno je,hvala puno za pomoc,ne znam sta mu je odjednom :(

Tio što si ti naveo upućuje na problem sa hardom mad aje čudno da hd tune pokazuej health ok.
Odradi sa live diskom kako sam naveo jer ćeš na taj način isključiti i problem sa Windowsom i problem sa internetom i problem sa napajanjem

Windows je pukao kada se zakacio na net i ostala je gomila otvorenih fajlova koji su pri sledecem startovanju pocisceni. Disk je ok, problem sa resetovanjem jos nije resen.
Da li windows prijavi bluse screen ili samo nestane slika i ponasa se kao da si tek ukljucio rscunar. U slucaju da se pojavi bsod u event vieweru se nalazi informacija o kriticnoj gresci.
Obzirom da je Microsoft ubacio driver za mrezu u kernel nivo, svaka greska u driveru rezultuje padanjem windowsa.

Koliko se secam kada se restartuje racunar kao da se ugasio ekran,provericu opet kada dodje do restartovanja,ne prijavljuje nista,ali provericu.

Driver bug obicno ostavi neki trag u event vieweru, a pri sledecem bootu Windows napise da se upravo osvestio posle kriticnog buga. Ako tebi win odlepi samo dok si na netu, proveri taj kablic kojim povezujes telefon sa kompom, da nije slucajno negde kratak spoj pa sastavi 2 zice koje inace ne bi trebalo da su spojene.

Promenio sam usb kablic,srecom imao drugi,pa videcemo veceras i sutra kako ce se ponasati.

Samo da javim da zadnjih dana imam isti problem iako sam promenio usb kabl.Sada cesto se racunar restartuje cim ga ukljucim,i to pre nego sto povezem mobilni telefon koji mi sluzi kao modem za internet,sto ranije nije bio slucaj.Ako se ubuduce bude po 2 puta dnevno restartovao odnecu ga u servis,jer ne znam sta moze biti.Opet sam probao HD tune i pise za health O.K.

Pozdrav, po mom dosadasnjem iskustvu moraces da reinstaliras Windows sa formatom HDDa...sve sto mi se do sada dogadjalo na ovakav nacin na kraju se zavrsi novom instalacijom...za uzrok ne treba razbijati glavu...mora sve novo da se ubaci....

Memtest,goldmem!Ne košta ništa i najmanje vremena ćeš izgubiti.Ne bi ti bilo loše da pogledaš temperaturu procesora.
Otvori kućište i vidi da li imaš ćilime ispod kulera(množina).

Hmm, mozda ipak napajanje, mada po prvim postovima i nije ukazivalo na to, memoriju si proverio ?

Nazad
Vrh Dno