Šta je novo?

Restartovanje Racunara...

Shaman

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2008
Poena
304
PozZ...

imam problem sa sestrinim kompom ,naime nece da mi digne sistem
zasto...neznam :trust:
ona ima dva windowsa ,prvi je instaliran na D: particiju)
a ovaj drugi nekoristi (koji je instaliran na C: particiju)
znaci ona koristi onaj koji je na D: particiji

ovaj sto nekoristi sa C particije to je windows koji sam ja "testirao" .
on neradi,jer na samom dizanj windosa trazi XP licens key (kljuc) ako ga nemas ima opciju restart...tu radi normalno

a ovaj sa D particije...kad krene da ucitava windows tad ili kod welcom screena se restartuje

mislio sam da je do hard diska,tj. do bad sektora jer sam i ranije video da ih ima,i kad je prvi put doslo do restartovanja ja sam nabrzaka pregledao kuciste i video da je sve u redu..i bacio oko na hard

odneo sam hard na drugi komp,prikacio ga kao slave,i radilo je normalno.
kad sam prvi put probao repere windowsa na pola instalacije mi je izbacio fatal error :trust:
kad sam ponovio uspeo je da popravi windows i sve je normalno radilo..

onda sam skenirao sa HDD regenerator , Sistem Mehanic-om,oni su nasli taj fatal error i navodno su ga otklonili..

odradio sam i shkdsk.
i sa tog drugog kompa sam njen windows dizao normalno.
kad sam video sa sve normalno radi vratio sam hdd u njen komp,kad ono..opet restart...svasta...

proverio sam kablove u redu su, graficku radi
ram mem sam testirao (nisam dugo priznajem,samo pola sata sa memtest86 ,trebao sam duze ali nije mi se cekalo jer ni jednu gresku nije izbacio)
prebaciovao sam je iz jednog slota u drugi..itd...nije pomoglo.
znaci ram bi trebao da je u redu.
cd romove sam otkacio da vidim hoce li bez njih dizati sistem,nece..
napajanje nisam proveravao ali trebalo bi da radi kako treba,mislim da napajanje zeza trebalo bi da se to nekako vidi jel?
mada i to cu proveriti. BIOS sam resetovao (Load setup defaults) nije pomoglo
pregledao sam i ostale opcije trebalo bi da je sve u redu.
gledao sam temperature CPU-a ...ok je ~45 se vrti temperatura,znaci OK

jedino sto je imala problem od ranije jeste sa coolerom za CPU (AMD barton)
kad se pali komp i dok je hladan taj kooler se cuje kako bruji neko vreme pa se kasnije utisa.
i to cu joj zameniti sad mada neverujem da to moze da pravi problem :

da ,probao sam u safe modu,nece da digne sistem,last known good gonfig...nope :mad:

isao sam i na disable automatic restart if windows falier..tako nesto ide,tad mi je izbacio blue screen ..zapisao sam error...ali nista nasao na netu :wall:
Kod:
***STOP: 0x0000007B (0xF894D524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)
tj..jesam..navodno windows...

zapisa sam

ima li ko neki predlog ili je video da sam napravio neki propust?
jer neznam sta da radim,izgleda da ce to morati servis?
ili da odradim Low Lewel Format a? nisam pametan

e da,u boot sektoru nemam viruse,to sigurno :)

ja se izvinjavam sto je poruka malo podugacka...hvala unapred

Eto i meni svez windows, i opet se restartuje, uradio sam isto to da vidim bsod, i kaze:

beginning dump of physical memory
physical memory dump completa...

a iznad toga mi preporucuje chkdsk /f i da iskljucim anti viruse, alatke za defragmentaciju, a nemam nista od toga, svez winodws...

a da, napajanje je novo, LC Power Prophecy 750w...nije do toga, sve je lepo prikljuceno hardverski...ne znam sta je problem kod mene...

probaj low lvl format... ako to ne pomogne imash Disk za prenos podataka, uostalom formatiraj i particiju C i na njoj instaliraj windows...

sto se tice onog windowsa na C particiji... da nije mozda legalan?
znam da te licencirane mozes da koristis nekih valjda mesec dana i ako ga u tom periodu ne registrujes, on trazi kljuc, a kao drugu opciju ostavlja samo restart. procitaj sta tacno pise kada izbaci taj ekran.
ne znam da li bi prosao repair na njega sa nekim piratom. ako ne, onda nadji nesto nalik miniPE disku, prebaci podatke na D i stavi novi win na C.

@dragangarac
taj windows na C: sam ja skinuo sa neta i hteo sam da ga probam da vidim radi li...
stvarno je odbrojavao 30 dana,ali ja nemam kljuc :) niti mi treba
taj windows je tu vec nekih 8 meseci,niko ga nekoristi,to sam naveo jer njega mogu da "podignem" tj. nerestartuje se

ma da..i ja mislim da je Low Level Format mozda resenje,samo me buni cinjenica
kako to kad sam stavio njen hard na drugarov komp on je normalno radio a kad sam vratio u njen komp on se opet restartuje :trust:

probacu format :S:

u tom slucaju, cupaj sve iz njenog kompa (ostavi samo osnovno). mozda uopste nije hdd. bilo sta moze da izazove resetovanje racunara.

znam care,ali sve sam pregledao :(

uradicu Low Level Format i flesovacu BIOS kasnije na maticnoj...
uglavnom javicu vam sta sam uradio ;)

Vrh Dno