Šta je novo?

Restartovanje racunara-zasto?

miksajlo

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2005
Poena
304
Zamolio bih za pomoc! do juce je komp radio odlicno,ali juce se restartovao sam od sebe i pri startu napisao poruku o gresci: C\windows\minidump\mini100105-01.dmp i C\docume~1\-\locals\temp\wer.1.tmp.dir\sysdata.xml . Sta se desava,da li u windowsu problem ili necemu drugom? Zanimljivo je da je oba puta bio ukljucen Media player 10, mada to ne bi trebalo da ima veze, ali pojma nemam! Juce je i Kaspersky prsnuo, napisao je da je baza "corupted or missing" pa sam danas to odradio ali nisam skenirao racunar pa moram jos to da uradim,javicu dali je nesto nasao.p.s. i juce i danas posle restarta sam pokrenuo igre, juce se restartovao za vreme flight simulatora, pa sam posle opet probao i radilo je sve ok.Zahvalan

Ili je windows (sto bi bila bolja varijanta) , ili je neki hardver. Sta si poslednje instalirao da li se secas, i pod kojim uslovima ti se desava restartovanje? Ako je hardver u pitanju proveri da li ti kuciste nije prepuno prasine i malo pochisti, proveri memory timings u biosu i ostala podesavanja, mozda si nesto cackao a da se ne secas. Proveri konektore za hard disk, i struju i ide-sata kabl (sta vec imas)

Ponjke je napisao(la):
Ili je windows (sto bi bila bolja varijanta) , ili je neki hardver. Sta si poslednje instalirao da li se secas, i pod kojim uslovima ti se desava restartovanje? Ako je hardver u pitanju proveri da li ti kuciste nije prepuno prasine i malo pochisti, proveri memory timings u biosu i ostala podesavanja, mozda si nesto cackao a da se ne secas. Proveri konektore za hard disk, i struju i ide-sata kabl (sta vec imas)

Poslednje sam instalirao 256 ram-a i to hyunix, a pre toga Abit 9550 ali grafika radi o.k. Sto se tice memorije, imam 3 modula od 256, svi su razliciti, jedan je ncp na 266, jedan je blitz na 333 i ovaj zadnji je vec pomenuti hyunix na 400.Ploca je kt 400 valjda ne bi trebalo da bude problema sa njom.sto se memorija tice sve je sljakalo(stavio sam memoriju pre 15 dana) i tajminge u biosu nisam ni dirao,valjda to ploca podesi sama? Problem je poceo da se javlja kada sa poterao neki registry repair programi ja budala obrisah neke fajlove, i to u nekom temporary folderu, a koje je taj program oznacio da bi ih trebalo skloniti! E sad, to se javlja kako mu padne na pamet, juce sam bio na netu i pustio muziku i restart, a prekjuce sam igrao nesto i cvrc! Posle toga sam ponovo poterao istu igru i nista/ Nisam pametan, mada su tajminzi memorije razlicititi - 2,5, 2,5 -3.

Pazi ovako, najverovatnije ti je taj programchic zeznuo celu stvar> Mene se cesto sjebali upravo ti tweak-eri i registry cleeener-i...... Al za svaki slucaj probaj da promenis memory timings> Koliko sam shvatio imas 3 razlicita modula i to ume da bude problem, ploca ne zna prema kom modulu da namesti setovanje, a i ne znam da li pokusao da posle ubacivanja novog mogula uradis jedan "load optimize defaults". U svakom slucaju idi ti lepo u bios i smanji mem timings na min. (povecaj parametre) Bitan je cas latency, stavi ga na 3. Recimo nesto ovako 8,4,4,3 cela setovanja. Pa probaj par dana , nista te ne kosta.

izvadi blitz.
i proveri napajanje i hladjenje.

Ponjke je napisao(la):
Pazi ovako, najverovatnije ti je taj programchic zeznuo celu stvar> Mene se cesto sjebali upravo ti tweak-eri i registry cleeener-i...... Al za svaki slucaj probaj da promenis memory timings> Koliko sam shvatio imas 3 razlicita modula i to ume da bude problem, ploca ne zna prema kom modulu da namesti setovanje, a i ne znam da li pokusao da posle ubacivanja novog mogula uradis jedan "load optimize defaults". U svakom slucaju idi ti lepo u bios i smanji mem timings na min. (povecaj parametre) Bitan je cas latency, stavi ga na 3. Recimo nesto ovako 8,4,4,3 cela setovanja. Pa probaj par dana , nista te ne kosta.

A...... bogami vise ja jok sa tim shitovima od tweak i registry, pa neka i padne sistem, bar da znam da nisam prckao svugde( uzgred budi receno vec sam jednom tako i zaradio reinstalaciju,c,c,c,c). Raspored modula i tajming je sledeci: dimm 1; pc 3200 ( 3.0-3-3-8), dimm 2 pc 2100(2.5-3-3-7) i dimm 3 pc2700(2.0-2-2-6)- to je onaj cuveni blitz-ima da ubijem trgovca,grrrr. Posto sa totalni tutumrak za bios, ja sam tamo pronasao samo podesavanje frekvencije- auto,400,333,266, pa moras da mi objasnis kako se to radi; Inace juce je da kucnem u drvo, sljakalo sve kako treba i nije se nijednom restartovao, ali videcemo; Terao sam i neke igre, i nista. Kako bi bilo da promenim raspored u slotovima, i kojim redosledom? Sto se tice hladjenja, ne verujem da je to u pitanju, jer je temperatura ploce oko 30, a procesora oko 40-45 stepeni, izuzev ako se misli na hladjenje napajanja, mada ventilator od napajanja radi lepo- pri startu radi punom snagom a posle spusti obrtaje na normalu. Kako da proverim napajanje?

e ma pazi malo jeste mozda komplikovano, ali za pocetak ....probaj da namestis na najmanju brzinu 266 i ostalo sve ostavi na default, pa vidi kako ce da se ponasa. Objasnicu ti nekom drugom prilikom malo podobnije one sitnije detaljchice. Poz

Da sam na tvom mestu proverio bih i napajanje, cesto se desava da cak i ako ventilator duva i sve lepo radi ono opet bude neispravno, jer se elektroliti vremenom prazne i ono isporucuje slabiju snagu struje, kada su mi se ljudi zalili na slicne probleme ko tvoje u 70% slucajeva je bilo napajanje krivo...

mali OFFTOPIC u buduce kada hoces da cistis registry nemoj da koristis neke no-name programe koristi proverene programe...moja preporuka(a mislim da nisam jedini)je System Mechanic 5 -imas sve u jednom programu optimizovanje,reg clean,defragment,net boost,win tweak,junk cleaner itd..

Problem resen! Resrartovanje je bilo do memorije, i to modul na 400,izgleda da se nije voleo sa plocom ili ostalim modulima.Btw, mogao sam da fsb spustim sa 166 na 133,mozda bi radilo, ali hvala lepo, sada sve radi kako treba. Ipak ne treba mesati babe i zabe!

pa da ...

Pa rekoh ti da plocha ne moze da se snadje i da namesti sama setovanja jer ne zna prema kom modulu da se podesi :) Ruchno doshtelavanje nije losa stvar da se odradi po nekad (kod mene uvek) ... Drago mi je da si reshio, poz

Vrh Dno