Šta je novo?

Restartovanje računara pri diskonektovanju

mare_bj

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2006
Poena
309
Ćao!
Imam jednu LAN konekciju (veza sa ADSL ruterom). Konekcija radi perfektno samo ima jedan problem, kad pokušam da se diskonektujem sistem se nasilno restartuje. Problem se javlja i sa ručno nameštenom IP adresom i sa DHCP-om.
Operativni sistem u kome se javlja problem je Windows XP SP2. Do rutera nije jel na drugom računaru sve radi lepo, a radi i na ovom ali kad sam u Linuxu.

Unapred hvala!

Isključi prvo opciju za restartovanje kompjutera prilikom greške, onda se dobija plavi ekran sa kraćim opisom zbog čega se to dešava, onda može na osnovu toga da se traži uzrok problema.

Bitne su informacije posle Stop

Start -> Settings -> Control Panel -> System -> Advanced -> Startup and Recovery -> Settings -> ovde deaktiviraj opciju "Automatically restart" -> OK

Kao što si i rekao isključio sam automatsko resetovanje i sad se pojavljuje plavi ekran pri pokušaju diskonektovanja.
Evo šta dobijam:
Tehnical information:
*** STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0xF7A27698, 0xF7A27394)
*** NVRM.SYS - ADDRESS F7121761 BASE AT F71117000, DATESTAMP 4253b853

Da li ti je aktiviran nvidia Firewall? Ako jeste, probaj bez njega.

Ili pogledaj da li postoji noviji Bios za tvoju ploču, takođe da li ima novijih drajvera za Chipset (Mainboard).

Poslednja izmena:
Aktivan je! Ali ne Windows Firewall već Comodo. Probao sam i bez njega i isto. Ranije je sve lepo radilo pa razmišljam da nisam zakačio neki virus. :(

Nisam mislio na Windows Firewall, ili na neki drugi softverski Firewall, već na nvidia Firewall, koji se instalira sa Chipset (Mainboard) drajverima. Da li imaš pod "Software" Network Access Manager? Ako imaš, deinstaliraj ga.

Nisam imao uključen nVidia firewall.
Rešio sam nekako problem. Kao što je BSOD rekao problem je bio u fajlu c:\windows\system32\drivers\nvnrm.sys (drajver za mrežnu). Kako se drajver nije dao deinstalirati (pojavljivao se BSOD pri pokušaju deinstalacije), obrisao sam ga preko Hirens boot CD-a. Nakon toga sam updateovao driver preko device managera i sad sve lepo radi.

Hvala svima!

Nazad
Vrh Dno