Šta je novo?

Restart posle disconnect-a

Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
320
Nekoliko puta mi se desilo da mi se restartovao racunar posle disconnect-a (koristim dial-up) tj. kada selektujem opciju disconnect kao da sam pritisnuo taster za restart :mad:
Trenutno imam dva modema ubacena u dva susedna pci slota, oba modema imaju conexant chipove. Za prvi nisam instalirao drajver jer nije bilo potrebe (xp sp2) a za drugi sam instalirao neki generic drajver. Da napomenem da mi se ovo desava i sa jednim i sa drugim modemom ali ne uvek nego kad mu dodje (jednom u nekoliko dana). Dali je problem do drajvera ili je nesto drugo u pitanju? Takodje posle restarta mi izbacuje poruku system has recovered .....

Pozdrav

Prilozi

• Mini091906-01.rar
    14.6 KB · Pregleda: 42
A da ti lepo izvadis drugi modem (ovaj za koji nemas odgovarajuce drivere), pa da vidis dal' ce stvar da se sredi. Takodje, pogledaj u sysinfo programcetu da li imas neki IRQ konflikt...

I meni se isto desava stim da ja imam jedan modem, probao sam sa dva razlicita modema (Lucent i Agere) i sa oba je isto. Znaci nekada se restaruje racunar a nekada je sve ok.

I meni se isto desava stim da ja imam jedan modem, probao sam sa dva razlicita modema (Lucent i Agere) i sa oba je isto. Znaci nekada se restaruje racunar a nekada je sve ok.

Koliko ti se cesto desava i od kada je pocelo? Meni je komp poceo da se restartuje 2-3 nedelje unazad a pre toga je sve radilo besprekorno. :wave:

Drugar je imao slican problem, resio ga je kad je deinstalirao zone alarm.(da li ga koristis)

Ne koristim firewall samo kaspersky. Takodje koristim ComTrade net ali cisto sumnjam da to ima neke veze.... ali nikad se nezna.

Meni se to desava jednom u deset puta. Imam ADSL modem Crypto F200.
Bas sam se pitao da li je do driver-a, ali ne mogu da nadjem neki drugi na netu, sem onog sto su mi dali uz modem!

Vrh Dno