Dorry
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.07.2004
- Poena
- 710
Uzeo sam juce D-Link DES-1005D switch. Pre toga, imao sam konektovana 2 kompa preko direct link-a. Radilo je ok, medjutim kada sam stavio switch, i nakon prvog paljenja kompa, isao je boot screen, welcome screen, izabrao moj username (imam 3 usera) i poceo je win da se "dize". Loadovao se NOD32, AbitEQ, ali kad je stigao da loaduje LAN (ona dva monitorcica), izbacio mi je BSOD sa porukom da ili mozda nemam mesta na HDDu (sto je nemoguce) ili da mi nisu dobri drajveri za ne znam sta (sto je takodje nemoguce). Error mislim da se zavrsava na 8E posle nekoliko nula, (valjda 000000x008E?) i u zagradi imam jos 4 takvih "kombinacija". Inace taj BSOD mi traje oko 5 sekundi, pa zatim dumpuje log i resetuje se komp. Prvo sto sam uradio je da sam iskljucio D-Link switch, ali problem je ostao. Drugo je da sam usao u safe mode w/ networking i tamo radi. Trece sto sam probao je da menjam drajvere (stavio neke starije) za Intel CSA LAN. Nece. Jedina stvar koja uspeva je da podesim LAN karticu da mi radi na 10 Mbit Full duplex i onda sve fercera ok - pali se komp, loaduje se LAN, i onda komp nesto radi 2 sek (svetli lampica na HDDu) i posle sve radi 100% stabilno. Nazalost, ponekad i onda se resetuje komp. Citao sam na Abit forumima da postoje stare revizije Abit ploca koje imaju ubagovani LAN, ali to su ispravili u novoj reviziji. Pokusao sam da kopiram death.zip fajl, koji u vecini slucajeva cini da puca komp koji ima Intel CSA Lan (stara revizija). 30tak puta sam probao i komp je ostao skroz stabilan. Sve ostalo sto sam probao nije uspelo i ne znam sta da radim osim format C:-a. Pomoglo bi mi ako bi mi neko rekao gde mogu da nadjem neki MS Knowledge database sa ovim errorima. Btw, pogledao sam i Event Viewer i on mi je prijavio da SCSI iWind service failed to start over LAN. Iskljucio sam ga, izbrisao cak i Alcohol, ali nece 
HELP ME!!!
HELP ME!!!