Šta je novo?

Restart kompa dok gledam film!!???

luci

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
319
Kao sto u naslovu pise restartuje mi se komp obavezno kada pustim neki film(7 minuta gledam i onda restart bez upozorenja i plavog ekrana) inace dok radim na njemu ili ga koristim u druge svrhe nema problema,testirao sam memoriju sa Gold memory prosao je test,procesor jeste klokovan ranije je radio tako bez problema mada sam ja zbog ovog vratio frekvenciju po defaultu i opet ista stvar,napajanje je Chieftec 350w rekoh posto drzim 4 hdd povezana 2 cd roma i Cooler master da poiskljucujem neke uredjaje mozda sam ga preopteretio,medjutim isto se desava,a onda sam se setio da pogledam u Event Viewer(prilozio sam sliku) i tu mi je izbacio ovo u vreme reseta kompa:Ati2mtag i tacno vreme kada mi se resetovo,da li gresim ili je ovo problem sa grafickom kartom(ati x800),driverima ili kodecima da li je neko imao iskustvo sa ovakvim problemom ili mozda zna konkretno na sta se odnosi pozzz i hvala na izdvojenom vremenu!:)

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    115.9 KB · Pregleda: 85
Meni sve to mirise na pregrevanje graficke karte ili Fail drajvera. Mada, ovo prvo mi je najverovatnije.

da bi eliminisali kodeke,
uninstaliraj SVE kodeke,
pa instaliraj vlmc player ako ti i tad zakucava
predji na drajvere, izbrisi ih sa drivercelanerom iz safe moda,
pa instaliraj neke novijeg datuma.
a ako i onda ne prodje probaj neko napajanje, mada ako ne kuca u nekom
drugom radu sumnjam da je ono,
ako ni napajanje ne resi problem ja bih lupio jedan stari dobri format c:\,

a pre formate vidi ovo
http://www.google.com/search?hl=en&q=error+ati2mtag&btnG=Google+Search.

a ovde pominju resenje http://forums.techarena.in/window-2000-help/731653.htm

Poslednja izmena:
Do kodeka nije,probacu drivere za grafu!!!
A sto se tice temperature probacu da je hladim!

Mjoksimovic cini mi se da imas pravo mada moram jos da je testiram,uperio sam ventilator u nju dodatno i preko ATI Tray Tools smanjio Core i Memory speed na kojoj radi i nista mi drugo nepreostaje nego da sednem i gledam filmove :):);)

Evo me opet,nije do temperature cipa na grafickoj,napokon sam dosao do nekog resenja.
Restartovao se i sa Omega driver dok nisam ovo promenio u registry,oba kljuca prebaciti u "0" po defaultu je "1",putanja:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Atierecord

Starija je tema ali smatrao sam da treba da dam resenje koje je validno zato sam sad i odgovorio,pozdrav benchmarkovci!!!

Poslednja izmena:
Evo me opet,nije do temperature cipa na grafickoj,napokon sam dosao do nekog resenja.
Restartovao se i sa Omega driver dok nisam ovo promenio u registry,oba kljuca prebaciti u "0" po defaultu je "1",putanja:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Atierecord

Starija je tema ali smatrao sam da treba da dam resenje koje je validno zato sam sad i odgovorio,pozdrav benchmarkovci!!!

e tako se to radi,
a ne kao neki samo napuste temu i nista,
ili jos gore samo napise "resio sam problem" .:wave:

Mozda sam dosadan ali ovo mi je sad zaista pomoglo,pozzz:

Give this a shot - solves the problem for sure:
Right click-mouse over My Computer
Properties
Hardware(Tab)
Device Manager(button)
Click [+] next to System devices
right-mouse on CPU to AGP Controller (or whatever your controller is called, mine was SiS AGP)
Update Driver(button)
Select Install from a list or specific location (Advanced)
Next(button)
Select Don't search. I will choose the driver to install.
Next(button)
Select PCI standard PCI-to-PCI bridge
Next(button)
Finish(button)
Reboot.

meni se isto desava na visti ,komp se restaruje samo kad gledam filmove ?!
igre i sl.rade ok !mislio sam da je napajanje ali posto igre rade kako teba nisam pametan sta je ?

Nazad
Vrh Dno